دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 خرداد 1399 - 14:49
گزارش میدانی آنا از تجمع امروز معلمان در مقابل مجلس؛

معترضان: مجلس مانع تبعیض در راه‌یابی نیروهای آموزشی به دانشگاه فرهنگیان شود/ وزیر آموزش‌وپرورش: آزمون حتماً برگزار می‌شود

تفاوت در نحوه پذیرش آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی در دانشگاه فرهنگیان با دیگر گروه‌های معلمان موجب اعتراض و تجمع آن‌ها در مقابل مجلس شد.
کد خبر : 494292
379a2502-6566-44ac-8a5e-31f46f1f8411.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش‌وپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، برگزاری آزمون دومرحله‌ای برای آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی به‌منظور راه‌یابی آن‌ها به دانشگاه فرهنگیان و درنتیجه به‌کارگیری در آموزش‌وپرورش و نگرفتن این آزمون از دیگر گروه‌های معلمان یعنی حق‌التدریسی‌ها، ضمن خدمتی‌ها و معلمان پیش‌دبستانی موجب اعتراض معلمان نهضت سوادآموزی شد.


به‌این‌ترتیب جمعی از آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی صبح امروز ۱۸ خردادماه از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواستار حذف آزمون تبعیض‌آمیز شدند. این نخستین تجمع اعتراض‌آمیز در مقابل مجلس یازدهم بوده است.


وعده‌های قبلی در مورد استخدام آموزش‌دهندگان نهضت عملی نشده است


تجمع‌کنندگان که پیش‌تر تجمعات مشابهی را در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مرتبط برپا کرده‌اند، گفتند که در زمان تجمعات قبلی تعدادی از نمایندگان مجلس و مدیران نهادهای بخش دولتی قول پیگیری مطالباتمان را دادند که پس از گذشت چندین سال این وعده‌ها هنوز عملی نشده است.


آموزش‌وپرورش نباید دوگانه برخورد کند/ معترضین از سراسر کشور آمده‌اند


یکی از معلمان خانم حاضر در این تجمع به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: در حال حاضر از 4 گروه معلمان نهضت سوادآموزی، حق‌التدریسی‌ها، ضمن خدمتی‌ها و معلمان پیش‌دبستانی این آزمون فقط از معلمان نهضت گرفته می‌شود و این بی‌عدالتی است.


وی افزود: ما بالای ده سال تا 14 سال در نهضت کار کرده‌ایم و جوانی‌مان را در این راه گذاشته‌ایم و با زحمت دوچندان برای راضی کردن سوادآموزان برای سوادآموزی کارکرده‌ایم و حالا با این برخورد دوگانه مواجه شدیم که برای دیگران آزمون نگذاشته‌اند و ما باید آزمون بدهیم و امروز اینجا جمع شده‌ایم که تکلیف ما را روشن کنند.


این معلم ادامه داد: تجمع‌کنندگان از استان‌های لرستان، خوزستان، گلستان، کردستان، کرمانشاه و کهگیلویه و بویر احمد و خیلی از استان‌ها حضور دارند.


مدرک تحصیلی و سوابق بیشتری داریم


یکی دیگر از معلمان حاضر در این تجمع در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش‌وپرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا گفت: ما آموزش‌دهنده‌های نهضت سوادآموزی از سراسر کشور هستیم و خواهان رفع تبعیض میان خودمان و دیگر گروه‌های آموزشی هستیم. چرا سه گروه دیگر باید بدون آزمون وارد دانشگاه فرهنگیان شوند و ما که سال‌های زیادی از عمرمان را صرف سوادآموزی کرده‌ایم باید آزمون بدهیم.


وی افزود: بسیاری از ما سوابق بیشتری داریم و مدارک تحصیلی بیشتری نسبت به آن‌ها داریم و اگر قرار است آزمونی برقرار شود باید برای 4 گروه باشد و اگرنه باید از هیچ‌کدام از گروه‌ها آزمون نگرفته و آزمون را برای ما هم حذف کنند.


این معلم به اشتباه صورت‌گرفته در برآورد تعداد این معلمان اشاره‌کرده و گفت: ما جمعاً 23 هزار معلم بودیم که سازمان نهضت سوادآموزی به اشتباه آمار یک‌صد و 23 هزار نفر را داده بود و همین مسئله را پیچیده‌تر کرده است.



آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی باید دو آزمون بدهند 


در همین رابطه پرویز کوثری، معاون توسعه و مدیریت پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی در گفتگویی اعلام کرد: آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی به شکل مستقیم با آموزش‌وپرورش کار نمی‌کنند و زیر نظر شهرستان‌های استان‌ها فعالیت دارند که البته آن هم به شکل مستقیم نیست و به‌صورت غیرمستقیم و باواسطه است.


وی ادامه داد: نکته دیگر این است که هیچ تعهدی در ارتباط با آموزش‌دهندگان در موضوع استخدام وجود ندارد، کما اینکه سایر مؤسسات و شرکت‌هایی که در کل کشور کار می‌کنند نیروی انسانی را به کار می‌گیرند، اما هیچ تعهد استخدامی،‌ مترتب آن‌ها نیست و این قاعده نسبت به آموزش‌دهندگان نیز وجود دارد.


کوثری گفت: در سال ۹۵ مجلس شورای اسلامی طرحی را ارائه کرد که آموزش‌دهندگان نیز مانند دیگر افراد فعال در آموزش‌وپرورش باشند، یا حتی بتوان یک‌قدم برای حل مشکل آن‌ها برداشت. درنهایت یک قانون برای این دسته از افراد مصوب شد که شامل کسانی می‌شود که پیش از سال ۹۲ سابقه سوادآموزی در نهضت را داشته و هرکسی به دو نفر یا بیشتر آموزش داده است.


معاون توسعه و مدیریت پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی در تشریح این قانون گفت: اگر آموزش‌وپرورش در هر نقطه از کشور نیاز به نیروی حق‌التدریسی دارد، می‌تواند از وجود این افراد به‌عنوان حق‌التدریس و بدون تعهد استخدام استفاده کند.


وی توضیح داد: این قانون چهار گروه را مشخص کرده است؛ سه گروه اول کسانی هستند که می‌توانند بر اساس درخواست نیرو توسط اداره استخدامی به آموزش‌وپرورش، وارد دانشگاه فرهنگیان شوند، آموزش ببینند و سپس آزمون بدهند. اگر این افراد در آزمون قبول شدند به استخدام درمی‌آیند، اما گروه چهارم آموزش‌دهندگانی هستند که باید دو آزمون بدهند و اگر در اولین آزمون قبول شدند، تازه می‌توانند وارد دانشگاه‌ فرهنگیان شوند و سپس آزمون بعدی را بدهند.


کوثری گفت: اعتراض افرادی که مقابل مجلس تجمع کردند، در همین خصوص است. آن‌ها معترض هستند که چرا مجلس گفته نیازی نیست  آن سه گروه آزمون اولیه را بدهند و این‌ها که گروه چهارم هستند، باید حتماً در آزمون ورودی شرکت کنند.


 وی افزود: نکته دوم این است که در این قانون آمده است؛ اگر در گروه چهارم،‌ فردی در آزمون ورودی اولیه قبول نشود به‌طور کل حذف خواهد شد. ازاین‌رو آموزش‌دهندگانی که معترض هستند، نگرانی‌شان این است که در صورت عدم قبولی، حتی حق‌التدریس را از دست خواهند داد.


معاون توسعه و مدیریت پشتیبانی سازمان نهضت سوادآموزی در پاسخ به این سؤال که آیا امکان تجدیدنظر در این زمینه وجود دارد یا خیر؟ گفت: احتمال آن ضعیف است، آموزش‌وپرورش اعلام کرده هرکسی بتواند تنها ۵۰ درصد نمره را کسب کند، قبول است. این‌یک نکته قوت است یعنی اگر کسی نصف نمره را کسب کند، در آزمون قبول می‌شود. به نظر من کسی که نمی‌تواند ۵۰ درصد نمره را کسب کند، شاید نتواند معلم مناسبی باشد.


وزیر آموزش‌وپرورش: برابر قانون آزمون آموزش‌دهندگان نهضت حتماً برگزار می‌شود


محسن حاجی میرزایی، وزیر آموزش‌وپرورش هم امروز در حاشیه نشست مشترک خود با معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با مدیران استارت‌آپ های آموزشی در رابطه با اعتراض آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی در مقابل مجلس شورای اسلامی گفت: قانون به‌صراحت گفته است که این‌ها باید آزمون بدهند.


وی افزود: علت اعتراض آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی تعویق برگزاری آزمون نیست و می‌گویند آزمون اصلاً نباید برگزار شود.


وزیر آموزش‌وپرورش توضیح داد: آزمون برای این ماه در نظر گرفته شده بود که به دلیل شرایط کرونا به ماه بعد موکول شده و هر زمان که امکانش باشد آزمون حتماً برگزار می‌شود.


حال با وجود اعتراضات پرشمار آموزش‌دهندگان نهضت سوادآموزی و تجمع آن‌ها از سراسر کشور در مقابل مجلس شورای اسلامی و تأکید وزیر آموزش‌وپرورش بر برگزاری، شاید باید منتظر بررسی این موضوع در مجلس باشیم تا از این طریق در شرایطی که پیش‌بینی می‌شود در سال‌های آتی به دلیل بازنشستگی جمع کثیری از معلمان به میزان بیشتری کادر آموزشی نیاز داریم، راه بر هرگونه خطای احتمالی برای استفاده از فرصت حضور این افراد در بدنه آموزش‌وپرورش بسته شود.


انتهای پیام/4145/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
معلم
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۵
۰
والا بخدا، آزمون هم بدهید کار زیادی نمی‌کنید ما معلمان ماده 28 پارسال هم آزمون دادیم، هم دوره یکساله و هم آزمون اصلح،
با وجود اینکه در بهترین دانشگاه های دولتی هم درس خونده بودیم، حالا با ی مشت مدرک دانشگاهی نامرتبط میخواهید راحت وارد آموزش و پرورش بشوید، بچه های مردم چه گناهی کردند که باید بی سواد بار بیان؟ ی آزمون که انقد اعتراض نداره خجالت بکشید....
علی
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۸
۰
سلام. دوستان نهضتی و حق التدریسی با بلوشور و داد و بیداد نمیشه رسمی شد. شما اگه سواد خوبی دارین لطف کنین مثل بقیه دوستان تو ازمون استخدامی شرکت کنین... مملکت هرکی هرکی شده میخوان از راه برسن ....
قالیشویی ادیب