غنچههای گل محمدی اثر دارویی دارد؟/ چگونگی افزایش دوام نگهداری گل محمدی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از کازرون، مهرداد عطایی کچویی در حاشیه بازدید از مزرعه آموزشی، تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد به همراه رئیس این دانشگاه گفت: «امسال کاشت، داشت و برداشت گل محمدی از مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه با همکاری تعدادی از دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری گیاهان دارویی انجام گرفت.»
بیشتر بخوانید:
* برداشت ۳ تُن گل محمدی از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد
وی افزود: «غنچهها و گلهای محمدی پس از برداشت گلها جداسازی و در نهایت به گلپر تبدیل و سپس در سالنهای مجهز توسط فنهای قوی و بخاریهای دمنده مثل خشککنهای کابینتی با دمای مشخص بین 35 تا 40 درجه سانتیگراد خشک و بستهبندی میشوند.»
رئیس مرکز تحقیقات و فرآوری گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تصریح کرد: «با توجه به مجوزهای غذا و دارو میزان بار میکروبی تست میشود و سپس بستهبندی و مورد استفاده مصرفکنندگان قرار میگیرد.»
عطایی کچویی عنوان کرد: «با این روش برداشت دوام نگهداری را بالا میبریم و اضطراب ارسال سریع به کارخانههای گلابگیری استانهای همجوار به حداقل میرسد و با اطمینان خاطر بیشتری میتوانیم محصول را به بازار فروش برسانیم.»
وی توضیح داد: «این روش تولید و خشک کردن گل محمدی از طرفی در یک بازه زمانی میتواند موجب اشتغالزایی 20 نفر از بانوان به مدت یک ماه و نیم شود؛ همچنین با توجه به اثرات آنتیاکسیدان قوی میتواند در صنایع داروسازی بهخصوص در بیماریهای پوستی و به عنوان یک آرامبخش مؤثر باشد.»
این دانشیار گیاهان دارویی دانشگاه با اشاره به اینکه شرکتهای دارویی برای بیماریهای پوستی از روغن گلبرگهای خشک شده گل محمدی استفاده میکنند، یادآور شد: «غنچههای گل محمدی نیز علاوه بر اثرات دارویی میتواند در بازار به عنوان یک گل تزئینی مورد استفاده قرار گیرند.»
انتهای پیام/4078/4062/
انتهای پیام/