دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 ارديبهشت 1399 - 12:39
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد خبر داد؛

کشت 8 نوع گیاه دارویی در اراضی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد از کشت 8 نوع گیاه دارویی در اراضی آموزشی و تحقیقاتی این واحد دانشگاهی خبر داد.
کد خبر : 488449
g2.jpg

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از شهرکرد، ابراهیم رحیمی صبح امروز در بازدید از مزرعه گیاهان دارویی  دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد گفت: «با همکاری و مشارکت شرکت گیاهان دارویی کچوان، مرکز رشد واحدهای فناور واحد شهرکرد و جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری هشت نوع گیاه دارویی شامل اسطوخودوس، شمعدانی معطر، سرخارگل، کنگر فرنگی، آویشن شیرازی، آویشن باغی، به‌لیمو، بادرنج بویه در اراضی آموزشی و تحقیقاتی این دانشگاه کشت شده است.»


وی اضافه کرد: «شرکت کچوان علاوه بر کشت، فرایند برداشت، خشک‌کردن و بسته‌بندی گیاهان دارویی را انجام می‌دهد.»


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تصریح کرد: «در مرکز تحقیقاتی گیاهان دارویی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، آزمایش‌های اولیه روی گیاهان دارویی انجام و خواص گیاهی، خواص درمانی و خواص دارویی مورد بررسی قرار می‌گیرد.»


رحیمی افزود: «با کشت این هشت گیاه دارویی، کارآفرینی مناسبی برای دانشجویان فارغ‌التحصیل و دانشجویان در حال تحصیل کارشناسی‌ارشد و دکتری رشته کشاورزی ایجاد می‌شود.»


عضو هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد نیز بیان کرد: «آبیاری مزرعه سه و نیم هکتاری گیاهان دارویی به‌صورت سیستم آبیاری تیپ است و همزمان جوی و پشته‌ها آماده و پلاستیک‌های uv با قطر 40 میکرون روی آنها کشیده می‌شوند و تیپ‌ها زیر پلاستیک قرار می‌گیرند.»


مهرداد عطایی کچویی مطرح کرد: «کار تیپ‌ها فراهم کردن آب است و راندمان مصرف آب را بالای 85 درصد کاهش می‌دهند که تأثیر قابل توجه و بسزایی در کاهش مصرف آب دارد و آب را به‌راحتی در اختیار ریشه‌ها قرار می‌دهند.»


معضلات اصلی در سیستم غذایی چیست؟


وی تشریح کرد: «از طرفی به‌دلیل تعبیه شدن مخازن کود و عناصر غذایی می‌توانیم در حد مورد نیاز عناصر را در اختیار گیاه قرار دهیم تا به این طریق کنترلی روی گیاهان از نظر میزان بقایای عناصر داشته باشیم.»


مدیر شرکت دانش‌بنیان گیاهان دارویی کچوان خاطرنشان کرد: «یکی از معضلات در سیستم غذایی، بالابودن میزان نیترات‌ها و فلزات سنگین است که توسط کارشناسان کنترل فنی که مشترک بین سازمان حفظ نباتات و استاندارد ایران است، نظارت و ارزیابی صورت می‌گیرد.»


عطایی یادآور شد: «پس از نظارت، این عناصر، سموم و حتی میزان میکروب‌ها بعد از تولیدات مزرعه بررسی می‌شوند تا یک محصولی گواهی شده و سالم در اختیار مصرف‌کنندگان قرار گیرد.»


به گزارش آنا، این روش کاشت برای نخستین بار در استان چهارمحال و بختیاری در مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد اجرا می‌شود.


انتهای پیام/4078/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب