در خانه به راحتی نان پیتا درست کنید+ طرز تهیه در ویکی آنا
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، نان پیتا همان نان های گرد و صافی هستند که در مدیترانه، خاورمیانه و کشور های آفریقایی و عربی از آن ها برای تهیه انواع ساندویچ wrap شده یا لقمه پیچ، پیتزاهای فوری و همچنین در کنار انواع دیپ های معروف از جمله حمص، کباب و فلافل قرار داده میشود به مانند ساندویچ صرف میشود.
چون هنگام پخت، خمیر شروع به باد کردن می کند و به شکل پاکت در می آید. به همین علت به انگلیسی به آن pocket bread نیز گفته میشود.
این نان تاریخ چند هزار ساله در خاورمیانه دارد و منشا تهیه ی پیتزا نیز دانسته شده است.
این نان تنها از آرد، آب، خمیر مایه و نمک تهیه شده و هیچ گونه مواد غذایی مکمل مقل شیر یا تخم مرغ ندارد.
موادلازم
- آرد ۳ پیمانه
- آب گرم ۱ پیمانه
- نمک ۱قاشق چایخوری
- مخمر ۱قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱- مخمر، شکر و آب ولرم را مخلوط میکنیم و ده دقیقه فرصت میدهیم تامایه خمیر عمل بیاید.
۲- سپس بقیه موادرا اضافه کرده و مخلوط میکنیم و ورز میدهیم.
۳- درظرفی گذاشته و روی ظرف را می پوشانیم، به مدت یک ساعت ونیم تا خمیر استراحت وحجم آن دوبرابر شود.
۴- بعد یک چونه از خمیر برداشته وبادست و یا وردنه پهن کرده ودر ماهیتابه گرم شده باشعله متوسط می گذاریم.
۵- وقتی یک طرف نان کمی پخته شد و دو لایه از هم جدا شد، برگردانده میزاریم تا طرف دیگر نیز پخته شود.
با این مقدار مواد تقریبا هشت نان متوسط دارید.
ارزش غذایی نان پیتا در هر 100 گرم
- کالری : 266
- چربی : 2.6 گرم
- کربوهیدرات : 55 گرم
- پروتئین : 10 گرم
- فیبر : 7 گرم
- قند : 0.8 گرم
نکات مهم
۱- مهم ترین نکته برای عمل آوردن خمیرمایه دمای مایعات مورد استفاده می باشد ، دمای مناسب برای عمل آوردن خمیر مایه 40 درجه سانتیگراد است ؛ برای عمل آوردن خمیر مایه آب یا شیر را کمی گرم کنید و شکر را در آن حل کنید و پس از رسیدن به دمای مطلوب خمیر مایه را روی سطح آن بپاشید ، پس از پاشیدن خمیر مایه به آرامی آنرا مخلوط کنید تا تمام ذرات مرطوب شود ( بهتر است قبل از مخلوط کردن کمی صبر کنید تا ذرات خمیرمایه آب جذب کرده و راحت تر حل شوند ).
۲- نون ها رو كه از بر میگردونیم بادش ميخوابه اما مهم اينه كه ميدونيم نونمون دو لايه است.
۳- حتما روي نونها رو با پارچه بپوشونيد كه خشك نشه، حالا بريد سراغ درست كردن نون بعديتون.
۴- اگر میخواهید توی فر درست کنید، فر رو از قبل گرم کنید و با دمای ۲۲۰ درجه نون ها رو بزارید طبقه وسط. وقتي ديديد كه نون كاملا باد كرده ديگه كفايت ميكنه اجازه نديد بيشتر توي فر بمونه كه خشك ميشه.
۵- با نان پیتا چی درست کنم؟ نان پیتا را اغلب برای تهیه انواع غذا های مختلف مانند ساندویچ، پیتزا، سمبوسه، شاورما و چیپس استفاده می کنند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/