دانشمندان؛ آنلاین در تعقیب کرونا/ برترین داشبوردها و ردیابهای ویروس کرونا را بشناسید
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، خطرات بیماری همهگیر ویروس کرونا به کشورهای مختلف گسترش یافته که جان میلیونها انسان و شغل آنها را در سراسر جهان تهدید میکند. بااینحال، شیوع بیماری همهگیر کرونا باعث گسترش اطلاعات غلط در مورد بیماری میشود. این امر مسئولیت مقامات ذیربط را میطلبد تا اطلاعات صحیح و دقیق در مورد ویروس کرونا به جامعه ارائه کنند. بنابراین، بسیاری از سازمانها و دانشگاههای معتبر با استفاده از هوش مصنوعی نوآورانه، دادههای عظیم و تجزیهوتحلیل، ردیاب و نقشههای این ویروس را قادر ساختهاند تا تأثیر بیماری همهگیر در سراسر جهان را بسنجند.
در ادامه چند داشبورد و ردیاب برتر COVID-19 را معرفی میکنیم.
داشبورد جان هاپکینز
پروفسور لورن گاردنر، استاد مهندسی سیستم و عمران در دانشگاه جان هاپکینز، این داشبورد را با دانشجوی فارغالتحصیل خود، انشنگ دونگ ساخته است. این داشبورد در مرکز علوم و مهندسی سیستمها در دانشکده مهندسی وایتینگ با پشتیبانی فنی از مؤسسه پژوهش سامانههای زیستمحیطی ESRI و آزمایشگاه فیزیک کاربردی دانشگاه جان هاپکینز نگهداری میشود. این نقشه برای اولین بار در تاریخ 22 ژانویه به طور عمومی به اشتراک گذاشته شد که برای محققان، مقامات بهداشت و درمان و عموم مردم با ابزاری کاربرپسند، ردیابی شیوع بیماری و گسترش آن را فراهم میکند. کلیه دادههایی که جمعآوری شده و نمایش داده میشود از طریق سرویس میزبانی وب GitHub، (به همراه ویژگیهای لایههای داشبورد، که اکنون در اطلس ESRI گنجانده شده)، آزادانه در دسترس قرار دارد.
نقشه از طریق ترکیبی از بهروزرسانی دستی و خودکار در طول روز، به طور آنی نگهداری میشود. زمان آخرین بهروزرسانی نیز در پایین داشبورد ذکر شده است.
داشبورد سازمان بهداشت جهانی (WHO)
سازمان بهداشت جهانی بهروزرسانی قابلتوجهی را در داشبورد اطلاعات COVID-19 خود منتشر کرده است. این داشبورد به شما اجازه میدهد تا به دادههای فعلی و قابلاعتماد در مورد مبتلایان ویروس کرونا که به طور مستقیم توسط کشورها به سازمان بهداشت جهانی ارسال شده، دسترسی داشته باشید.
بهروزرسانی این داشبورد توسط همکاری واحد فنی WHO و شرکتهای فناوری، برای مبارزه با ویروس همهگیر کرونا توسعه و پشتیبانی میشود.
یکی از ویژگیهای برجسته این داشبورد انتشار نسخه موبایل آن است. علاوه بر این، داشبورد دارای یک رابط کاربری روشن و مدرن و چندین ابزار تجسم داده است تا کاربر درک بهتری از وضعیت فعلی COVID-19 داشته باشد.
کاربران میتوانند موارد مختلفی را روی این داشبورد مشاهده کنند، ازجمله؛ موارد جدید ابتلا و مرگومیر در سطح جهان با آمار روزانه، اطلاعات خاص هر کشور را با کلیک کردن روی آن، نمودار تعاملی از موارد گزارششده توسط WHO، نمودار تغییرات موارد ابتلا و مرگومیر تأییدشده در طول زمان در یک کشور یا منطقه خاص و ویژگیهای دیگر.
ردیاب کروناویروس Microsoft Bing
تیم مایکروسافت بینگ، یک پورتال وب را برای ردیابی پیشرفت شیوع کروناویروس در سراسر جهان، ایجاد کرده است. این پورتال تمام آمارهای بهروز شده موارد ابتلا به این ویروس برای هر کشور را در اختیار شما قرار میدهد.
بهعنوان یک نقشه تعاملی، این ردیاب کاربران را قادر میسازد با کلیک کردن روی هر کشور، تعداد مبتلایان آن و مقالات مرتبط از ناشران مختلف را مشاهده کنند.
طبق گزارشها، دادهها از منابعی همچون WHO، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالاتمتحده (CDC) و مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماریها (ECDC) جمعآوری شده است.
این غول فناوری دو روز پس از اظهارات رئیسجمهور آمریكا در مورد ابتكار Google در ساخت پورتال مربوط به COVID-19 برای شهروندان آمریكایی ، این محصول را رونمایی كرد.
HealthMap
HealthMap گروهی از محققان، اپیدمیولوژیستها و توسعهدهندگان نرمافزار در بیمارستان کودکان بوستون است که در سال 2006 تأسیس شده است. این داشبورد پایگاهی جهانی در استفاده از منابع غیررسمی آنلاین برای نظارت بر شیوع بیماری و نظارت آنی تهدیدهای بهداشت عمومی است.
وبسایت healthmap.org و برنامه تلفن همراه "Outbreaks Near Me" بهصورت رایگان اطلاعاتی را در اختیار شما قرار میدهد تا در مورد طیف گستردهای از بیماریهای عفونی در حال ظهور ازجمله ویروس کرونا، برای مخاطبان مختلفی ازجمله کتابخانهها، ادارات بهداشت محلی، دولتها و مسافران بینالمللی، اطلاعات آنی را ارائه کند.
نقشه گسترش کروناویروس دانشگاه واشنگتن
این نقشه توسط آزمایشگاه Humanistic GIS در دانشگاه واشنگتن ساخته شده است. دادههای این داشبورد عمدتاً از سازمان بهداشت جهانی ، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالاتمتحده، PHA، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای چین، ویکیپدیا و بایدو جمعآوری شده است.
منابع محاسباتی توسط مرکز مطالعات جمعیتشناسی و محیطزیست دانشگاه واشنگتن تهیه شده است.
نقشههای پایه نیز از منابعی همچون Cart و مؤسسه پژوهش سامانههای زیستمحیطی (ESRI) هستند و دادههای مکانی برای این نقشههای پایه از OpenStreetMap به دست میآیند.
این داشبورد نیز مجموعه دادههای بهروزشده گسترش کروناویروس در جهان و نقشه تعاملی با جزئیات خاص را ارائه میدهد.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/