دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 فروردين 1399 - 12:16
آخرین آمار از کووید-19 در جهان؛

تبعات اقتصادی کرونا در آمریکا رکورد زد/ تشابه سازوکار قرنطینه در فرانسه با قوانین زندان!

شیوع کرونا در آمریکا باعث شده است که طی سه هفته اخیر، بیش از 16 میلیون نفر بیکار شوند؛ این در حالی است که فقرای فرانسوی قرنطینه در این کشور را مشابه قوانین زندان می‌دانند.
کد خبر : 482264
20200319-Elections-corona-3x2.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، شیوع کرونا در جهان همچنان در صدر اخبار بین‌المللی است.


در حال حاضر، یک‌میلیون و 699 هزار و 676 نفر در جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند که 102 هزار و 734 نفر از آن‌ها درگذشته و 376 هزار و 339 نفر نیز بهبود یافته‌اند.


آمریکا با 502 هزار و 867 نفر مبتلا به کرونا در صدر لیست آلوده‌ترین کشورهای جهان به این ویروس قرار دارد. تنها 27 هزار نفر از این تعداد بهبود یافته‌اند و 18 هزار و 747 نفر نیز جان خود را ازدست‌داده‌اند.


گفتنی است که رقم فوت‌شدگان آمریکا، 81 هزار و 253 نفر تا آمار مدنظر ترامپ فاصله دارد. وی روز گذشته در کنفرانس خبری روزانه درباره کرونا گفت: «پیش‌بینی می‌شد دست‌کم ۱۰۰ هزار نفر جانشان را از دست بدهند و فکر می‌کنم رقم واقعی مرگ‌ومیر بسیار کمتر از این باشد. اینکه ۶۰ هزار نفر جانشان را از دست بدهند اصلاً نمی‌تواند جای خوشحالی داشته باشد، اما این رقم بسیار پایین‌تر از آن چیزی است که در ابتدا به ما گفته شد و فکرش را می‌کردیم.»


وی گفت که این رقم از ۱۰۰ هزار نفر که پیش‌بینی می‌شد در اثر ابتلا به این بیماری جانشان را از دست بدهند کمتر است.



ترامپ در حال سخنرانی در کنفرانس روزانه کرونا


رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شد که راهبرد دولت او برای مبارزه با این بیماری دارد مؤثر واقع می‌شود. او گفت: «نشانه‌های آشکاری می‌بینیم مبنی بر اینکه راهبرد ما دارد جان انسان‌های بی‌شماری را نجات می‌دهد.»


کلیددار کاخ سفید همچنین درباره شروع مجدد فعالیت‌های اقتصادی در آمریکا گفت: «قصد دارم تصمیمی بگیرم و تنها امیدم به خداست که تصمیم درستی باشد.» وی تأکید کرد: «بدون شک می‌گویم که این بزرگ‌ترین تصمیمی است که تاکنون گرفته‌ام.»


وی همچنین از ایجاد شورایی از پزشکان و فعالان حوزه تجارت در این رابطه خبر داد.



به نوشته نیویورک‌تایمز، آمار مرگ‌ومیر در آمریکا همچنان بالاست و اگر ترامپ، قرنطینه 30 روزه را لغو کند، تعداد تلفات این کشور می‌تواند به 300 هزار نفر بالغ شود.



افزایش بی‌سابقه بیکاری در آمریکا


تصمیم ترامپ برای ازسرگیری فعالیت‌های اقتصادی در آمریکا به‌طور حتم ناظر به گزارش‌هایی در خصوص افزایش بی‌سابقه نرخ بیکاری در این کشور است. وزارت کار آمریکا اعلام کرد که رقم اولیه که نسبت به تأثیر فصلی تصحیح‌شده برای هفته منتهی به چهارم آوریل کمی بیشتر از 6 میلیون و ۶۰۰ هزار نفر بود.


این تعداد نزدیک به سطح بازبینی‌شده هفته قبل از آن است که رقم بی‌سابقه 6 میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود و درمجموع، تعداد کسانی که در طول سه هفته اخیر از اواسط ماه مارس خواستار مقرری بیکاری شده‌اند از ۱۶ میلیون نفر فراتر رفته است.


بیشتر بخوانید:


معمای پیش روی ترامپ در سال انتخابات/لغو محدودیت برای نجات خود یا مقابله با کرونا برای حفظ مردم؟


درحالی‌که اقتصاد آمریکا به دلیل شیوع ویروس کرونا تقریباً به حالت سکون رسیده، طیف گسترده‌ای از کسب‌وکارها ازجمله رستوران‌ها و تولیدکنندگان کارکنان خود را اخراج کرده‌اند.


دولت این کشور بیمه بیکاری را هم در بسته محرک اقتصادی خود که ماه گذشته اعلام کرد، گنجاند تا به‌این‌ترتیب متقاضیان بتوانند مقرری بیشتری برای دوره‌ای طولانی‌تر دریافت کنند؛ اما مقامات در سراسر این کشور با چالش رسیدگی به افزایش سرسام‌آور تعداد متقاضیان برای دریافت مزایای بیکاری مواجه شده‌اند.


قرنطینه در فرانسه یا قوانینی شبیه به زندان؟


در محله «سین سنت دنیس» که یکی از فقیرترین بخش‌های پاریس است، مردم در آپارتمان‌های کوچک و در جمعیت‌های بزرگ حبس شده‌اند. ترکیبی از محله‌ها با معابر تنگ، استرس حاد اقتصادی و سختگیری‌های پلیس، حومه فقیرنشین پاریس را به مرکز تنش در کشاکش کرونا در این کشور تبدیل کرده است.


ساکنان این منطقه بارها قوانین قرنطینه را با شرایط موجود در زندان مقایسه کرده و می‌گویند که پلیس با آزار و اذیت و ضرب و شتم جوانان، می‌خواهد توانمندی خود در اجرای قانون را نشان دهد.



نمایی از آپارتمان‌های محله فقیرنشین «سین سنت دنیس» در حومه پاریس


فرانسه تاکنون 124 هزار و 869 بیمار مبتلا به کرونا را گزارش کرده است که 13 هزار و 197 نفر از آن‌ها، فوت کرده‌اند.


توافق اروپا برای مقابله با تبعات شیوع کرونا


آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان توافق یوروگروپ (وزرای دارایی کشورهای عضو اتحادیه اروپا) برای مقابله با تبعات شیوع ویروس جدید کرونا را «واکنشی مشترک و همدلانه» توصیف کرد.


استفان سیبرت، سخنگوی دولت آلمان در توئیتی به نقل از مرکل نوشت: «این توافق بخش مهمی از یک واکنش مشترک و همدلانه اروپایی در برابر ویروس کرونا است.»


مرکل در این پیام افزود: «اکنون تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا حتی می‌توانند مبارزه با بیکاری را آغاز کنند. این برنامه‌ها باید خیلی سریع اجرایی شوند.»


وی در این پیام کوتاه که به زبان‌های اسپانیایی، فرانسوی، انگلیسی، ایتالیایی و آلمانی منتشرشده است، گفت: «ما تنها با همدیگر می‌توانیم از این بحران عبور کنیم.»


آنگلا مرکل


آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان


آلمان به‌مانند هلند از پیوستن و همراهی کردن در یک رویکرد مشترک با کشورهای بسیار بدهکار جنوب اروپا ازجمله اسپانیا و ایتالیا که آن‌ها را متهم به ضعف مدیریت می‌کنند، معمولاً امتناع می‌ورزند و این ادعای مرکل با برداشتی که این دو کشور به‌شدت کرونازده از عدم‌حمایت اروپا دارند، کاملاً مغایر است.


در اسپانیا که جایگاه دوم کشورهای کرونایی را در اختیار دارد، 158 هزار و 273 نفر به این بیماری آلوده‌ شده‌اند و 16 هزار و 81 نفر نیز جان‌ باخته‌اند. ایتالیا بعد از فرانسه، 147 هزار و 577 بیمار مبتلا به کووید-19 و 18 هزار و 849 نفر جان‌باخته را گزارش کرده است.


آلمان هم در رده پنجم جدول آمار کرونا در جهان قرار دارد و با 122 هزار و 171 هزار مبتلا و 2 هزار و 736 فوتی، پس از آمریکا، اسپانیا، ایتالیا و فرانسه قرار دارد.


شوخی نخست‌وزیر کانادا با ماسک تنفسی


در کانادا، کشوری که 22 هزار و 148 نفر از شهروندانش به کرونا مبتلا شده و 569 نفر از آن‌ها جان‌باخته‌اند، «جاستین ترودو»، نخست‌وزیر این کشور ترجیح داد که در یک کنفرانس خبری با ماسک تنفسی شوخی کند


او که در حال حاضر در قرنطینه اختیاری به سر می‌برد گفت: «ماسک از دیگران بیشتر محافظت می‌کند تا شما و باعث می‌شود که رطوبت تنفس یا صحبت شما به دیگران برسد.»


این اظهارنظر وی بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت و به‌عنوان نمونه، کلید تولید یک آهنگ را زد که در تنها در یوتیوب، 1.7 میلیون بازدیدکننده داشت. از طرفی، برخی نیز وی را به باد تمسخر گرفتند.


قرنطینه سراسری در سرزمین‌های اشغالی


صهیونیست‌ها 10 هزار و 408 نفر بیمار کرونا و 95 فوتی را گزارش کرده‌اند.


دولت اسرائیل روز سه‌شنبه هفته گذشته (۷ آوریل) مقررات الزامی استفاده از ماسک در اماکن عمومی اعلام کرد. این اقدام در راستای کنترل شیوع ویروس جدید کرونا اجرا می‌شود.


کودک صهیونیست


یک کودک صهیونیست از بیم ابتلا به ویروس کرونا از ماسک پلاستیکی استفاده می‌کند



قرنطینه سراسری در تعطیلات عید پاک در سرزمین‌های اشغالی اعلام‌شده و این رژیم، برنامه زمانی برای افزایش محدودیت سفر در تعطیلات عید پاک تنظیم کرده است. 



اقدامات سخت‌گیرانه‌تر به امید کنترل ویروس کرونا پس از پایان تعطیلات اجرا می‌شوند. تعطیلات عید پاک از ۸ تا ۱۵ آوریل (چهارشنبه این هفته) است و پس از این تاریخ، بناست محدودیت‌ها به‌تدریج کاهش می‌یابد.


رکورد جدید چینی‌ها


چینی‌ها نیز با مهار چشمگیر کرونا و ثبت فقط سه فوتی جدید در 24 ساعت گذشته، رکورد جدیدی ثبت کردند. مجموع مبتلایان به کرونا در کشور چشم‌بادامی‌ها 81 هزار و 953 مورد بوده که تنها 46 نفر در شبانه‌روز گذشته به این عدد اضافه شدند.


چالش ترکیه با بیکاری ناشی از کرونا


طبق آمار روز گذشته (۱۰ آوریل) میانگین بیکاری در ترکیه از ۱۳.۷ درصد در نوامبر پارسال به ۱۳.۸ درصد از دسامبر تا فوریه افزایش‌یافته و این آمار نشان می‌دهد که بیکاری در ترکیه روند صعودی خواهد داشت.


شیوع کرونا در ترکیه باعث بی‌ثباتی اقتصادی در کشور از اوایل مارس شده است.


میانگین بیکاری در مدت‌زمان مشابه پارسال ۱۴.۷ درصد بود اما شرایط اقتصادی رفته‌رفته بهبود پیدا کرد. به گزارش رویترز، متوسط نرخ بیکاری با توجه به شغل‌های فصلی از ۱۳ درصد در ماه گذشته به ۱۲.۶ درصد کاهش داشت.


47 هزار و 29 نفر مبتلا و هزار و 6 نفر جان‌باخته، آخرین آمار ترکیه از شیوع کرونا گزارش‌شده است. این در حالی است که از دیروز، دولت این کشور به مدت دو روز، منع مقررات رفت و آمد اعلام کرده است.



جدول کشورهایی که بیشترین تعداد آمار مبتلایان به کرونا را دارند، از رتبه یک تا نوزدهم (آمریکا تا رژیم صهیونیستی)


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب