نکتههای مهم تغذیهای برای بهبودیافتگان کرونا در دوران نقاهت
پس از خلاصی یافتن از دوره حاد بیماری کرونا، بهبودیافتگان لازم است از رژیم تغذیهای مناسبی برای رهایی از عوارض بیماری استفاده کنند.
به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در دوران نقاهت بیماری، اشتهای از دست رفته فرد افزایشیافته و این زمان بهترین فرصت برای جبران کمبود آب، ویتامینها، پروتئین و انرژی موردنیاز بدن است که در طول دوره بیماری به علت افزایش نیاز به مواد مغذی، آب و الکترولیت ناشی از سوختوساز بالا در بدن به میزان کافی جذب نشدهاند.
بنا بر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، به طور کلی رعایت رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوسدار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کمگوشت قرمز در تسریع روند بهبودی موثر هستند. اما بهجز موارد ذکرشده پایبندی به برخی اصول در مصرف مواد غذایی ضروری است:
- مصرف و تامین مقادیر زیاد مایعات مانند آب، آبمیوه طبیعی، آب سبزیهای تازه، چای کمرنگ، آبگوشت یا مرغ به میزان حداقل ۸ لیوان در روز برای رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی
- مصرف سوپ و آش داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو و آش برنج
- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین کنار غذا برای تحریک اشتها و تامین ریز مغذیها
- استفاده از منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی میشود مانند زرده تخممرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوهها و سبزیهای نارنجی و زرد مثل کدوحلوایی، هویج و همچنین استفاده از سبزیهایی با برگ تیره
- استفاده از منابع غذایی ویتامین C به دلیل خاصیت آنتیاکسیدان آن مانند مرکبات، آب نارنج، آبلیمو ترش و...
- استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن و سلنیوم که تقویتکننده سیستم ایمنی بدن است مانند گوشت، مرغ، تخممرغ، ماهی یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغزها و...
- استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاستهای همچون برنج، سیبزمینی و نان سبوسدار حداقل در یکی از وعدههای روزانه
- استفاده از روغن گیاهی یا نباتی شامل آفتابگردان، سویا، پنبه دانه، زیتون و کنجد به منظور تامین بخشی از انرژی موردنیاز روزانه و تامین برخی اسیدهای چرب ضروری و ویتامینهای محلول در چربی در تهیه غذا
- استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه
- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهاب آن
- اضافه کردن سیر، پیاز و زنجبیل به غذاها که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند
- استفاده از موز یا زنجبیل در مواردی که حالت تهوع وجود دارد
- اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی فرآوری شده و استاندارد به غذاهایی همچون آش، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست
- مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین انرژی روزانه
انتهای پیام/4145
انتهای پیام/
با استفاده مجدد از زبالههای زیستی:
تولید برق از مواد زائد گیاهان و جانوران امکان پذیر میشود
آیا سرفصل های درسی در مدارس و دانشگاهها نیاز به بازنگری دارد؟