دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دانشگاه آزاد علیه کرونا ۴۱/ نگاهداری در گفتگو با آنا مطرح کرد؛

بهره‌گیری از خرد جمعی و گفتگوی علمی در دانشگاه آزاد اسلامی پیرامون چالش جهانی کرونا

معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با توجه به محدودیت زمانی ۴۵ روزه برای جمع‌بندی موضوع‌ها و گفتگوها پیرامون کرونا، از همه اعضای هیئت علمی، دانشجویان و صاحب‌نظران دانشگاه آزاد اسلامی دعوت می‌شود از بستر ایجاد شده برای تولید دانش بر پایه گفتگوهای علمی و خرد جمعی شرکت کنند.
کد خبر : 481248
BS0K8280.JPG

بابک نگاهداری در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، با اشاره به ابلاغ «شیوه‌نامه تولید دانش مواجهه با چالش‌های حاصل از معضل جهانی کرونا و استخراج روش‌های کاربست این دانش و بررسی حکمرانی در جهان پساکرونا» در دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: با توجه به تأثیرات جهانی شیوع ویروس کرونا در همه عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در جهان از یک سو و با توجه به سیاست کلان دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل شدن به یک دانشگاه مسئله محور و پاسخگو به مسائل جامعه از سوی دیگر، با دستور ریاست عالیه دانشگاه بلافاصله تدوین این شیوه‌نامه در دستور کار پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی قرار گرفت.


وی افزود: این شیوه‌نامه با تعامل سازنده با معاونت علوم انسانی، هنر و معماری، معاونت دانشجویی و فرهنگی و باشگاه پژوهشگاه جوان و نخبگان نهایی و پس از تأیید در هیئت‌رئیسه دانشگاه ابلاغ شد؛ موضوعات پیشنهادی گفتگوها در سه سطح جهانی، دولت-ملت‌ها و فردی خواهد بود و در دو حوزه شناختی و کارکردی انجام می‌شود. گفتگوها و دانش تولیدشده منتج از آن، پیرامون مواجهه با چالش‌های حاصل از معضل جهانی کرونا، استخراج روش‌های کاربست این دانش و بررسی حکمرانی در جهان پساکرونا خواهد بود.


معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه گفتگوهای علمی در سه قالب گروه‌های گفتگو، تالارهای گفتگو و هسته‌های گفتگوی علمی با استفاده از ظرفیت اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان صورت می‌گیرد، گفت: گروه‌های گفتگو ذیل هیئت‌های اندیشه‌ورزی استانی برنامه‌ریزی شده‌اند؛ همچنین اعضای هیئت‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند جهت اعلان اندیشه‌های خود به تالارهای گفتگو به آدرس https://cri.iau.ac.ir مراجعه فرمایند و نظرات و ایده‌های خود را ثبت کنند.


نگاهداری ادامه داد: در صورت لزوم سیستم آنلاین ویدئوکنفرانس هم برای تالارهای گفتگو در نظر گرفته شده است که متقاضیان می‌توانند درخواست خود را در این زمینه به‌طور رسمی از طریق واحد دانشگاهی با پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی مکاتبه کنند؛ گفتگوی دانشجویی یا هسته‌های گفتگوی علمی از طریق طرح اندیشه‌های مفید، کارآمد و کاربردی توسط دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در چارچوب باشگاه پژوهشگران و نخبگان و معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه انجام می‌شود. بررسی و تأیید این اندیشه‌ها با مسئول باشگاه پژوهشگران و نخبگان استان و برنامه‌های معاونت دانشجویی و فرهنگی است.


وی افزود: نتایج مرحله اول با توجه به موفقیت حاصله می‌تواند در قالب کرسی‌های نظریه‌پردازی ترویجی، بروندادهای پژوهشی (کتاب، مقاله و طرح پژوهشی) و برنامه علمی طرح پایش ارائه و پیگیری شود تا به خلق دانش و روش‌های کاربست آن بینجامد.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: در این شیوه‌نامه با تأکید ریاست محترم دانشگاه برای اولین بار در دانشگاه آزاد اسلامی بستری آماده شده است تا بتوانیم نظرات جمعی صاحب‌نظران دانشگاه را در یک زمینه به‌طور گسترده جمع‌آوری کنیم و برای اولین بار کلیه اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان به گفتگو دعوت شده‌اند. در حقیقت در این شیوه‌نامه به‌دنبال خلق دانش از طریق نظام گفتگو برای حل یک معضل جهانی هستیم.


نگاهداری خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت زمانی ۴۵ روزه برای جمع‌بندی موضوع‌ها و گفتگوها، از همه اعضای هیئت‌علمی، دانشجویان و صاحب‌نظران دانشگاه آزاد اسلامی دعوت می‌شود از این بستر ایجادشده در جهت تولید دانش بر پایه گفتگوهای علمی و خرد جمعی شرکت کنند. همچنین از مسئولان حوزه پژوهشی واحدها، هیئت‌های اندیشه‌ورزی استانی و روسای باشگاه پژوهشگران جوان واحدها درخواست می‌شود با همکاری ارزشمند خود ما را در اجرای با کیفیت این شیوه‌نامه یاری کنند.


انتهای پیام/۴۱۱۸/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب