دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نحوه صحیح ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات در زمان شیوع ویروس کرونا

به‌دلیل شیوع گسترده کرونا، نحوه شستن، ضدعفونی کردن و گندزدایی میوه و سبزیجات بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.
کد خبر : 479604
tasvirezendegi-ir-607.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، این روزها که کرونا به یک اپیدمی تبدیل شده، نگرانی‌ها از بابت نحوه ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه‌ها شدت گرفته است و بیشتر مردم در جستجوی بهترین راهکار برای ضدعفونی کردن سبزیجات و میوه‌ها هستند؛ لذا به‌دلیل شیوع گسترده کرونا در جهان، نحوه شستن، ضدعفونی کردن و گندزدایی میوه و سبزیجات بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است.


یکی از راه‌های تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده از میوه و سبزیجات است که ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تامین می‌کنند، اما اگر نحوه ضدعفونی کردنشان را ندانیم، آن وقت ممکن است نه‌تنها سودی برای سیستم دفاعی بدن نداشته باشد، بلکه با ابتلا به ویروس کرونا سیستم دفاعی ضعیف و منجر به بروز مشکلاتی شود؛ بنابراین ضدعفونی کردن سبزیجات بخش مهمی است که اگر به درستی انجام نشوند، این مواد غذایی با ارزش به یک ماده پر خطر برای بدن تبدیل خواهند شد.


در مرحله اول سعی کنید میوه و سبزیجاتی را انتخاب کنید که ظاهری سالم و بدون پوسیدگی داشته باشند. پس از ورود به منزل کیسه‌های میوه و سبزی را در جایی مخصوص و دور از دسترس کودکان قرار دهید؛ به‌گونه‌ای که تماسی با سایر وسایل منزل نیز نداشته باشند.


در مرحله دوم که یک مرحله قبل از ضدعفونی کردن سبزیجات است باید سبزی‌ها پاک شوند. برگ‌های زرد و گندیده شده را جدا کنید، چوب و گل و لای را از سبزیجات جدا کنید. روی سبزیجات پاک شده آب بگیرید و تا گل  و لای سطحی از روی آنها پاک شود و بعد به سراغ مرحله سوم ضدعفونی کردن سبزیجات بروید.


مرحله سوم که مرحله ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات است باید با دقت و نیز با رعایت اصول بهداشتی انجام شود. کرونا از دسته ویروس‌هایی است که با مواد شیمایی از بین می‌رود پس بهتر است در این مدت از مواد شیمایی برای ضدعفونی سبزیجات استفاده کنید؛ لذا به مقدار یک تا سه قطره مایع ظرفشویی را در هر یک لیتر آب بریزید و میوه و سبزیجات را به مدت دو تا پنج دقیقه در این محلول قرار دهید و بعد آبکشی کنید. تا حد امکان از ظرف یا تشت جداگانه برای شست‌وشو استفاده شود.


با اتمام عملیات ضد عفونی کردن میوه و سبزی، کیسه‌های پلاستیکی را دور انداخته و سینک و محل قرار دادن کیسه‌های خرید را شسته یا ضد عفونی کنید. به هیچ عنوان میوه و سبزی شسته نشده را درون یخچال قرار ندهید و در صورتی که پس از شست‌وشو آنها را خورد کرده‌اید در ظرفی با درب بسته در یخچال بگذارید. با اتمام کار دستگیره درب یخچال را ضدعفونی کنید و به یاد داشته باشید مصرف میوه و سبزی خام در بیرون از منزل در این روزهای کرونایی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.


انتهای پیام/4079/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب