26 هزار و 150 هکتار سطح مبارزه با ملخ صحرایی در فاز جدید/ 2 برابر نیاز یکسال سم آفتکش در انبارها موجود است
محمدرضا میر در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با هجوم دستهجات جدید ملخ صحرایی به کشور اظهار کرد: براساس بررسیهای انجام شده فصل جدید مبارزه با ملخهای صحرایی آغاز شده و پیشبینی میشود روند ریزش این آفت تا تیرماه سال آینده ادامه داشته باشد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 5 استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان درگیر هجوم ملخهای صحرایی هستند، گفت: با توجه به اینکه امسال ما با حجم وسیعتر و تراکم جمعیتی بیشتری از ملخها مواجهیم سطح مبارزه ما نیز گستردهتر خواهد بود.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور تصریح کرد: سال گذشته 750 هزار هکتار سطح مبارزه ما بود که بنابر پیشبینیهای انجام شده امسال و سال آینده این سطح به یک میلیون هکتار هم خواهد رسید.
میر با بیان اینکه ریزش ملخها در فاز جدید متفاوت از سال قبل است، عنوان کرد: در سال گذشته وضعیت ملخها متفاوت بود بهطوریکه به محض ورود به کشور در حاشیه نوار ساحلی جنوبی فرود آمده و اقدام به تخمریزی و تولیدمثل میکردند در حالیکه موج جدید این ملخها که امسال وارد میشوند غالباً نابالغ بوده و چون امکان تولیدمثل ندارند در فاز جابجایی از نقطهای به نقطهای دیگر و تغذیه هستند که همین موضوع مبارزه را دشوار میکند.
وی در خصوص وضعیت سمهای آفتکش برای مقابله با آفت ملخ صحرایی عنوان کرد: خوشبختانه پیشبینیهای لازم از نظر ماشینآلات انجام شده و از لحاظ سم هم اکنون 2 برابر نیاز یکسال آفتکش در انبارها موجود است و کارخانههای داخل نیز در حال تولید میباشند.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور در ارتباط با سطح مبارزه با آفت ملخ صحرایی که از حدود 2 هفته پیش بهطور جدی آغاز و وارد فاز جدیدی شده نیز گفت: تا به امروز حدود 26 هزار و 150 هکتار در 5 استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر و خوزستان مبارزه با آفت ملخ صحرایی صورت گرفته که از این میزان، 14 هزار و 405 هکتار مربوط به استان هرمزگان و سایر استانها سطحی بین 2.5 تا 4 هزار هکتار مبارزه شده است.
میر یکی با بیان اینکه آفت ملخ صحرایی در ابتدا به باغات و مزارع هجوم نبرده و بهسمت مراتعی که دارای علف خودرو هستند میرود افزود: این موضوع مبارزه با این آفت را راحتتر میکند ولی در صورتیکه ملخ صحرایی نتواند نیاز تغذیهای خود را در مراتع تأمین کند به باغات و مزارع نیز هجوم خواهد برد که این وضعیت در تابستان که مراتع خشک میشوند بسیار محتمل است.
میر در ارتباط با اخبار منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر هجوم ملخها به آبادان نیز گفت: جمعیت وارد شده به آبادان بسیار کمتر از مناطق دیگر همچون جنوب فارس و بوشهر بوده ولی با توجه به ورود اینکه این آفت به مناطق شهری از جمله فرودگاه آبادان، این موضوع بیشتر رسانهای شده که البته با تلاش همکاران من وضعیت ملخها در این منطقه هم تحت کنترل درآمده است.
انتهای پیام/4105/
انتهای پیام/