آشنایی با خواص چای ماچا + طرز تهیه
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا،کشف راز جوانی و سلامتی همیشه یکی از دغدغههای انسان بوده و هست. بهترین راه رسیدن به این پاسخ، جستجو و بررسی رژیم غذایی گوناگون ملتها در سرتاسر جهان است. مردم آسیای شرقی به داشتن پوست جوان و شاداب معروفاند و با کمی تحقیق میتوان مواد خوراکی که خواص آن به جوانی و سلامتی کمک میکند را در رژیم غذایی شان یافت. چای ماچا (Matcha Tea) یکی از پرخاصیتترین و در عین حال دلچسبترین نوشیدنی هاست که میان مردم چین و ژاپن و امروزه تمام دنیا، طرفداران بسیاری دارد. این چای با ویژگیهای بینظیرش میتواند در حفظ سلامتی و جوانی انسانها نقش پررنگی داشته باشد به همین دلیل میتوانیم آن را اکسیر سلامتی بنامیم.
برای آشنایی بهتر با این چای، در ابتدا خوب است بدانیم که گیاه ماچا چیست؟
در طول زمستان، بوتههای چای سبز تنچا (Tencha) مواد مغذی و معدنی را در طی خواب زمستانی شان در خود ذخیره میکنند. با فرارسیدن بهار و تابش نور خورشید بر برگهای سبز این گیاه، عمل فتوسنتز آغاز میشود تا بهترین نوع ماچا، به دست بیاید. این گیاه در اردیبهشت و هنگامی که کشاورزان ژاپنی بوتههای چای را با سایبانهایی به نام تانا (Tana) میپوشانند تا تابش نور خورشید را تا حدود ۷۵ درصد کاهش دهند، به اوج کیفیت خود میرسد. این روش باعث افزایش امینواسیدهای درون گیاه چای و بالارفتن چشمگیر مرغوبیت، خواص و شیرینی دلچسب این محصول میشود.
پس از برداشت این گیاه، ژاپنیها برای حفظ کلروفیل درون آن، برگهای چای را درون آسیابهای گرانیتی و یا به صورت دستی در هاونهای چوبی میکوبند تا پودری لطیف، خوشبو و زمردی رنگ به نام ماچا بدست بیاید.
تاریخچهٔ چای ماچا
درست است که امروزه ژاپن از اصلیترین تولید کنندگان و معرف چای ماچا است اما خواستگاه این نوشیدنی بینظیر، به کشور چین برمیگردد. اگر ردپای این چای را در طول تاریخ دنبال کنیم، به قرن دوازدهم میلادی و راهبی به نام اِزای (Eisai) میرسیم. او در زمان سفرش به چین، با آوردن بذرهای مختلف چای به ژاپن توانست این گیاه را به مردمش معرفی کند و از خواص نیروبخش و درمانی بسیار آن استفاده نماید.
اما چگونه و به روشهایی میتوان ماچا را مصرف کرد؟
موارد مصرف این گیاه بینظیر به سلیقه و حتی خلاقیت شما بستگی دارد چراکه در هرشکلی از مصرف، خواص این محصول کاملا حفظ میشود.
از این محصول میتوان در تهیه ی بستنی ماچا، مناسب روزهای داغ تابستان و یا دمنوشهای گرم در دل سرمای زمستان استفاده کرد. همچنین، استفاده از پودر ماچا در پخت کیک و غذا نیز میتواند تجربهٔ جدید، خوشمزه و البته پرخاصیتی باشد.
البته نکتهٔ مهم در استفاده از پودر ماچا برای تهیه خوراکیهای گوناگون، نحوهٔ درست کردن آن است.
دمای آب یا دیگر مایعاتی که پودر ماچا در آن مخلوط میشود نباید از ۸۰ درجه بیشتر باشد، چراکه نوشیدنی شما تلخ خواهد شد. همچنین برای گرفتن نتیجهٔ مطلوب هنگام مخلوط کردن ماچا در محلول پایه آن مانند آب و یا شیر، بهتر است از همزن مناسب استفاده شود تا پودر ماچا ته نشین نشده و طعم و ظاهرفوق العادهای پیدا کند.
مصرف ماچا به موارد خوراکی محدود نمیشود. میتوان از پودر ماچا برای تهیهٔ ماسکهای زیبایی هم استفاده کرده و به پوست جوانی و طراوت بخشید.
خواص چای ماچا چیست؟
این گیاه فوق العاده میتواند به عنوان یک نوشیدنی همه کاره عمل کرده و کارکرد بدن شما را بهبود ببخشد. چای ماچا به علت داشتن آمینواسیدهای فراوان، متابولیسم و یا سوخت و ساز بدن را بالا میبرد و به همین دلیل میتواند به عنوان چربی سوز و داروی لاغری استفاده شود.
آنتی اکسیدانهای موجود در چای ماچا مانند کاتچین، خاصیت ضد سرطانی دارد، از پیری جلوگیری کرده و پوستی جوان و شاداب را به شما هدیه میدهد. به علاوه، این چای به دلیل خاصیت انرژی زای خود میتواند بهترین نوشیدنی برای شروع کردن روز و جایگزین قهوه باشد.
با مصرف قهوه شما حجم زیادی از کافئین (حدود ۸۰ تا ۲۰۰ میلی گرم) را وارد بدن خود میکنید. این میزان از کافئین علاوه بر اعتیاد آورد بودن تنها ۱ تا ۳ ساعت انرژی لازم بدن شما را تامین میکند.
با خرید چای ماچا و مصرف یک لیوان از آن، شما میتوانید انرژی ۸ ساعت فعالیت روزانهٔ خود را تامین کنید، بدون اینکه به دلیل نوشیدن کافئین موجود در قهوه دچار اضطراب و تنش بشوید. در حقیقت خاصیت ضد استرس بودن چای ماچا به شما کمک میکند که روزتان را پرانرژی و با آرامش آغاز کنید و بازدهی مناسبی داشته باشید.
انتهای پیام/
انتهای پیام/