دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 اسفند 1398 - 13:01
نشنال اینترست:

چرا سپاه پاسداران در برابر آمریکا تا این حد خطرناک است؟ / استعداد مثال‌زدنی در جنگ نامتقارن علیه پنتاگون

یک نشریه مشهور سیاست خارجی آمریکا با بررسی فاکتورهای قدرت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نوشت: سپاه با استعداد خود در جنگ‌های نامتقارن منطقه، پنتاگون را به شکل بی‌سابقه‌ای به چالش کشیده است.
کد خبر : 473557
0005.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، نشریه «نشنال اینترست» که در زمینه سیاست خارجی آمریکا فعال است، در گزارشی به قدرت فزاینده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی پرداخت و نوشت: شاخه‌های دیگر نیروهای نظامی ایران، هیچ‌کدام به‌اندازه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از اعتبار و شهرتی که این سازمان طی چند دهه گذشته به دست آورده، برخوردار نیستند. در اوایل سال جاری، کاخ سفید در اقدامی بی‌سابقه، سپاه را به‌عنوان سازمانی که «در تأمین و ترویج تروریسم فعال است» در لیست سازمان‌های تروریستی خارجی قرار داد.


این نشریه، اتخاذ این رویکرد از سوی کاخ سفید را در پاسخ به حمله ادعایی سپاه به دو نفت‌کش در خلیج عمان ارزیابی کرد که موجب تنش نظامی بین ایران و آمریکا شد.


نشنال اینترست افزود: سپاه همچنان بخش قابل‌توجهی از نیروهای مسلح ایران را تشکیل می‌دهد اما نفوذ آن‌ها - هم در داخل ایران و هم در منطقه غرب آسیا - بسیار فراتر از توانایی‌های جنگی صرف است. برای درک کامل نقش فعلی سپاه در نیروهای مسلح ایران، باید به زمان شکل‌گیری جمهوری اسلامی ایران بازگردیم. سپاه پس از انقلاب ایران در سال 1979 تأسیس شد. آیت‌الله «روح‌الله خمینی»، رهبر عالی وقت ایران با تشکیک در مورد اهداف دولت شاه و برای مقابله با کودتای احتمالی، سپاه را به‌عنوان یک نیروی تهاجمی در برابر تهدیدات امنیتی ایران تأسیس کرد.


قدرت مثال‌زدنی سپاه پس از جنگ تحمیلی


این نشریه با بیان اینکه سپاه به‌عنوان «ارتش مردم» برای محافظت از آرمان‌های انقلاب در برابر مخالفان داخلی فعالیت می‌کرد، افزود: پس از موفقیت در برخورد با مخالفان داخلی، این نهاد نظامی از جنگ ایران و عراق به‌عنوان فرصتی استفاده کرد تا خود را به‌عنوان یک بازیگر مهم منطقه‌ای معرفی کند. عملکرد آن‌ها در جنگ به آن‌ها قدرتی مثال‌زدنی داد.


این نشریه ضد ایرانی همچنین اذعان کرد: رده‌های نظامی سپاه با جذب نیروهای جدید تقویت شدند و طی سال‌های بعد به 125 هزار نفر رسیدند. همچنین سپاه به‌طور رسمی در نیروهای مسلح ایران ادغام شد. اکنون فعالیت‌های این سازمان شبه‌مستقل که در چارچوب نیروهای نظامی ایران فعالیت می‌کند، گسترش‌یافته و شامل نیروی دریایی، نیروی هوایی، شبه‌نظامیان، نیروهای ویژه و یگان جنگ سایبری می‌شود.


بیشتر بخوانید:


نشنال اینترست: هزاران آمریکایی در جنگ با ایران کشته خواهند شد/ گزینه‌های بی‌شمار جمهوری اسلامی در نبرد نامتقارن


ایران به‌جای نبرد هوایی با آمریکا هوشمندانه از جنگ نامتقارن استفاده می‌کند/ ارتقای جنگنده‌های پنتاگون تنها روی کاغذ!


نشنال اینترست افزود: پایبندی به وظیفه گسترده سپاه، یک تقسیم‌کار کاملاً تعریف‌شده بین سپاه و نیروهای نظامی متعارف ایران است. به‌عنوان‌مثال: همه جت‌های جنگنده‌های ایران زیر نظر نیروی هوایی ایران (IRIAF) فعالیت می‌کنند، درحالی‌که نیروی هوایی سپاه، اکثر موشک‌های بالستیک را کنترل می‌کند.



سپاه آنچه را مسلماً مخرب‌ترین قدرت ایران است در اختیار دارد که عبارت است از «نیروی قدس»؛ یک واحد جنگی غیرمتعارف عملیاتی که پیشران عملیات نظامی و اطلاعاتی ایران در غرب آسیا است.



این نشریه که توسط «اروینگ کریستول» متفکر نومحافظه‌کار در سال ۱۹۸۵ تأسیس شد، تصریح کرد: نیروی قدس یک مانع همیشگی در برابر منافع آمریکا در غرب آسیا بوده است و کمک‌های نظامی و پشتیبانی مستقیم رزمی را برای شبه‌نظامیان (نیروهای مقاومت) ضدآمریکایی در نقاط مهم مانند عراق و افغانستان فراهم می‌کند.


نیروی قدس هیچ‌گاه در برابر آمریکا دست روی دست نگذاشته است


نشنال اینترست با طرح اتهاماتی بدون سند و مدرک علیه این سازمان انقلابی همچون مسلح کردن طالبان علیه دولت حامی کرزی در افغانستان تا تلاش برای ترور سفیر عربستان سعودی در آمریکا، اذعان کرد که نیروی قدس در عملیات نظامی علیه متحدین آمریکایی هیچ‌گاه دست روی دست نگذاشته است. اخیراً، نیروی قدس به سوریه اعزام‌شده تا در کنار حملات هوایی روسیه، به مواضع شورشیان این کشور حمله کنند. ایران در افزایش قدرت نظامی خود نیز فعال بوده و بر اساس رتبه‌بندی «گلوبال فایرپاور»، چهاردهمین نیروی نظامی دنیا را در اختیار دارد.


حمله موشکی سپاه


نشنال اینترست با القای دوگانگی در میان نیروهای مسلح کشورمان نوشت: اما سپاه با استعداد خود در جنگ نامتقارن و غیرمتعارف در غرب آسیا، از انقلاب سال 1979 سر برآورد تا آمریکا را به شکلی به چالش می‌کشد که دیگر نیروهای نظامی ایران هرگز قادر به انجام آن نیستند.


این نشریه همچنین چند ماه پیش در گزارشی با اذعان به قدرت شگرف ایران در نبردهای نامتقارن نوشت: ترامپ فرض کرده است که هم‌زمان می‌تواند فرایند تلافی و تشدید فشار بر ایران را کنترل کند، این در حالی است که مقامات آمریکایی همین تصور اشتباه را در عراق و چند دهه قبل در ویتنام داشتند. حتی دشمنانی که به نظر می‌رسد ازنظر توانایی‌های نظامی متعارف ضعیف هستند، گزینه‌های بی‌شماری برای آغاز جنگ نامتقارن در اختیار دارند. این استراتژی می‌تواند به جنگی تبدیل شود که صدمات جدی به برتری نظامی آمریکا وارد می‌کند.


دریادار بازنشسته آمریکایی: ایران در جنگ نامتقارن بسیار کارآزموده است


به تعبیر «جیمز استاوریدیس»، دریادار بازنشسته آمریکایی «اگر ایران مسیر جنگ را انتخاب کند، بسیار مؤثر عمل خواهد کرد. در حقیقت از منظر نظامی، توانایی‌های ایران بسیار قوی است و آن‌ها به‌ویژه در حوزه‌های مختلف از توانایی قدرتمندی در جنگ نامتقارن برخوردارند. حملات سایبری، یگان قایق‌های تاکتیکی تندرو، زیردریایی‌ها، نیروهای ویژه و موشک‌های کروز سطح به سطح، همه ازجمله تجهیزات و امکانات پیشرفته ایران هستند. آن‌ها همچنین در استفاده از این تجهیزات در محیط غرب آسیا بسیار کارآزموده هستند.»



ایران فراتر از بحث استفاده مستقیم از توانایی‌های نظامی خود، ممکن است از شبکه متحدین سیاسی و نظامی هم‌پیمانش در خاورمیانه بخواهد که ایالات‌متحده را ویران کنند.



جمهوری اسلامی روابط بسیار نزدیکی با حزب‌الله لبنان و برخی گروه‌های شبه‌نظامی عراقی دارد. به همین دلیل، تتمه نیروهای باقی‌مانده آمریکایی که در عراق مستقر هستند، می‌توانند به‌طور ویژه در معرض حملات ایذایی و کشنده قرار گیرند. اما نکته‌ای که نباید آن را نادیده گرفت یا دستکم شمرد، نقش بالقوه اکثریت خشمگین و تحت ستم شیعیان بحرین است. چنانچه نارضایتی آن‌ها در این رژیم تحت حمایت آمریکا به حالت انفجار برسد و منجر به جنگ شود، دولت ترامپ به‌سختی خواهد توانست مرکز «ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات‌متحده» در بحرین را باز نگه دارد.


انتهای پیام/4106/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب