نشنال اینترست: هزاران آمریکایی در جنگ با ایران کشته خواهند شد/ گزینههای بیشمار جمهوری اسلامی در نبرد نامتقارن
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا؛ نشریه نشنال اینترست در گزارشی تحلیلی به بررسی چرایی هزینههای سرسامآور جنگ با ایران از منظر مالی و جانی پرداخت.
این نشریه تخصصی در روابط خارجی آمریکا به موضوع اظهارنظر غلط یکی از سیاستمداران آمریکایی درباره جنگ با عراق اشاره کرد و نوشت: «کنت آدلمن»، دستیار «دونالد رامسفلد»، وزیر دفاع سابق آمریکا و یکی از چهرههای برجسته جامعه سیاست خارجی آمریکا است که پیشبینی مشهوری در سال 2002 در خصوص حمله کشورش به عراق داشت و طی مقالهای در واشنگتنپست اظهار کرده بود که جنگ برای سرنگون کردن صدام حسین، بهسادگی «آب خوردن» خواهد بود. او کاملاً در این خصوص اشتباه میکرد اما گویا دونالد ترامپ ظاهراً هیچچیز از خوشخیالی آدلمن یاد نگرفت.
نشنال اینترست افزود: ترامپ مدعی بود که پس از ساقط شدن پهپاد آمریکایی، تصمیم گرفته بود که به ایران حمله کند اما در دقایق آخر، دستور حمله را لغو کرد و سپس به ایرانیها هشدار داد که گزینه نظامی قویاً روی میز است. او افزود که اگر آمریکا علیه ایران از قدرت نظامی استفاده کند، نیروی زمینی به این کشور اعزام نخواهد کرد و در عوض، از قدرت هوایی و دریایی عظیم آمریکا در جنگ بهره خواهد برد. گویی او هیچ تردیدی در پیروزی ارتش کشورش نداشت. ترامپ تأکید کرد که چنین جنگی «به درازا نخواهد کشید» و به «محو» ایران خواهد انجامید.
آمریکا خوشخیالی را کنار بگذارد/درس اول: شکست آبراهام لینکلن!
این نشریه مشهور آمریکایی در ادامه به ذکر مواردی از خوشخیالی یانکیها از پیروزی سریع در جنگها پرداخت و تصریح کرد: اما تاریخ، مملو از جنگهایی است که رهبران سیاسی و افکار عمومی بهاشتباه معتقد بودند که سریع و آسان به سرانجام خواهند رسید. زمانی که «آبراهام لینکلن» عزم خود را برای برخورد نظامی با تجزیهطلبان در ایالتهای جنوبی جزم کرد، فقط برای یک دوره 90 روزه، درخواست جذب نیروی نظامی داد. اهالی واشنگتن دی سی، آنچنان مطمئن بودند که «ارتش اتحادیه» میتواند قیام شورشیان در نبرد شهر «ماناساس» واقع در ویرجینیا را سرکوب کند که صدها نفر، سوار بر کالسکه برای دیدن این هماورد آمدند. مثل این بود که تماشاچی مراسمی بودند و برخی از آنها حتی با سبدهای پیکنیک، خود را به محل جنگ رساندند. چهار سال بعد، بیش از 500 هزار آمریکایی طی این جنگ کشته شدند.
نمونه دیگر، جنگ جهانی اول بود. رهبران و مردم قاره سبز در بسیاری از پایتختهای اروپایی، با خوشخیالی فکر میکردند که جنگ سال 1914 طی چند ماه تمام خواهد شد و سربازانشان هم البته با یک پیروزی شکوهمند به موطنشان بازمیگردند. یکبار دیگر، شرایط بر وفق مراد پیش نرفت و جنگی که گمان میکردند سریع و تقریباً بدون خونریزی به پایان رسد، به یک کشتار طولانی و وحشتناک تبدیل شد که جان میلیونها جوان را گرفت، سیستمهای حاکمیتی آلمان، اترشی، هلند و روسیه را نابود کرد و طوفانی از مصائب فاشیسم و کمونیسم را پدید آورد.
وجه اشتراک اشتباهات تاریخی آمریکا
وجه اشتراک اشتباهات تاریخی در جنگها این تصور است که مرحله اولیه درگیری کاملاً تعیینکننده خواهد بود. این همان اشتباهی است که «آدلمن» مرتکب آن شد. مواجهه ارتش آمریکا با نیروهای صدام حسین واقعاً به تصور پیروزی سهل و ساده پنتاگون نزدیک بود چراکه ارتش ضعیف عراق تناسبی با تجهیزات نظامی ائتلاف مهاجم به رهبری آمریکا نداشت. وقتی صدام حسین سرنگون شد، «جورج بوش» پسر روی عرشه ناو آبراهام لینکلن، پشت تریبون رفت و در حالی پایان جنگ را اعلام کرد که پشت سر او، بنری قرار داشت که روی آن نوشته بود «مأموریت انجام شد.»
پایان جنگ عراق، آغاز دردسر بزرگ آمریکا
بااینحال، ثابت شد که این پیروزی نظامی اولیه، چیزی جز آغاز یک دردسر بزرگ برای آمریکا نبوده است. چند ماه بعد، شورشهای داخلی علیه نیروهای اشغالگر آمریکایی کلید خورد و بیثباتی سیاسی به مرز جنگ داخلی در عراق رسید. بهاینترتیب، مسیر خیزش داعش فراهم شد و دستکم 4 هزار و 400 سرباز آمریکایی در عراق کشته شدند. افزون بر این، آمریکا بیش از یک تریلیون دلار، خرج این جنگ کرد و مشخص شد که اصلاً شبیه «آب خوردن» نبود.
این دلایل کافی است که بهاندازه کافی نگران رفتار دون کیشوتوار ترامپ علیه ایران باشیم. او تلویحاً فرض کرده است که همزمان میتواند فرایند تلافی و تشدید فشار بر ایران را کنترل کند، این در حالی است که مقامات آمریکایی همین تصور اشتباه را در عراق و چند دهه قبل در ویتنام داشتند. حتی دشمنانی که به نظر میرسد ازنظر تواناییهای نظامی متعارف ضعیف هستند، گزینههای بیشماری برای آغاز جنگ نامتقارن در اختیار دارند. این استراتژی میتواند به جنگی تبدیل شود که صدمات جدی به برتری نظامی آمریکا وارد میکند.
دریادار بازنشسته آمریکایی: ایران در جنگ نامتقارن بسیار کارآزموده است
به تعبیر «جیمز استاوریدیس»، دریادار بازنشسته آمریکایی «اگر ایران مسیر جنگ را انتخاب کند، بسیار مؤثر عمل خواهد کرد. در حقیقت از منظر نظامی، تواناییهای ایران بسیار قوی است و آنها بهویژه در حوزههای مختلف از توانایی قدرتمندی در جنگ نامتقارن برخوردارند. حملات سایبری، یگان قایقهای تاکتیکی تندرو، زیر دریاییها، نیروهای ویژه و موشکهای کروز سطح به سطح، همه ازجمله تجهیزات و امکانات پیشرفته ایران هستند. آنها همچنین در استفاده از این تجهیزات در محیط غرب آسیا بسیار کارآزموده هستند.»
ایران میتواند با متحدین خود آمریکا را ویران کند/ ناامنی ناوگان پنجم آمریکا از ناحیه انفجار خشم بحرینیها
ایران فراتر از بحث استفاده مستقیم از تواناییهای نظامی خود، ممکن است از شبکه متحدین سیاسی و نظامی همپیمانش در خاورمیانه بخواهد که ایالاتمتحده را ویران کنند. جمهوری اسلامی روابط بسیار نزدیکی با حزبالله لبنان و برخی گروههای شبهنظامی عراقی دارد. به همین دلیل، تتمه نیروهای باقیمانده آمریکایی که در عراق مستقر هستند، میتوانند بهطور ویژه در معرض حملات ایذایی و کشنده قرار گیرند. اما نکتهای که نباید آن را نادیده گرفت یا دستکم شمرد، نقش بالقوه اکثریت خشمگین و تحت ستم شیعیان بحرین است. چنانچه نارضایتی آنها در این رژیم تحت حمایت آمریکا به حالت انفجار برسد و منجر به جنگ شود، دولت ترامپ بهسختی خواهد توانست مرکز «ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالاتمتحده» در بحرین را باز نگه دارد.
کابوس طولانی آمریکا در صورت جنگ با ایران
به راه انداختن جنگ با ایران، موضوع کماهمیتی نیست و ترامپ برای انجام این رفتار گستاخانه، غیرمسئولانه رفتار میکند. حمله به ایران میتواند کابوسی طولانی و پر هزینه را از منظر مالی و جانی شکل داده و هزاران آمریکایی را به کشتن دهد. «تولسی گابارد»، عضو دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا که کاندیدای ریاست جمهوری 2020 نیز هست پیشبینی کرده که جنگ علیه ایران آنچنان سخت است که جنگ عراق پیش آن «آب خوردن» به نظر میرسد. تهران قطعاً راههای بیشماری برای تلافی کردن هجمه آمریکا و تشدید تقابل دوجانبه در اختیار دارد. رهبران آمریکا اگر از مسیر خطر اجتناب نکنند، عاقلانه رفتار نکردهاند.
انتهای پیام/4106/
انتهای پیام/