لغزش رسانهها لغزش جامعه را به دنبال خواهد داشت
به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، غلامحسین اسماعیلی صبح امروز در مراسم تحلیف اعضای جدید هیات منصفه مطبوعات با قدردانی از زحمات اعضای سابق و خوشامدگویی به اعضای جدید، انتخاب و حضور این افراد در هیات منصفه مطبوعات را نشانه اعتماد مسئولان و اعتماد نظام اسلامی به آنان توصیف کرد و با اشاره به اینکه جهان امروز جهان ارتباطات و رسانهها است به نقش امپراطوری رسانهای غرب در پیشبرد اهداف استکباری نیز اشاره کرد و گفت: در جهان غرب امپراطوری رسانهای در تلاش برای تبیین و تبلیغ ضد ارزشها، القای باورهای انحرافی و جلوگیری از درک صحیح افکار عمومی نسبت به مسائل جامعه است و در این راه توفیقاتی هم به دست آورده است.
اسماعیلی افزود: امپراطوری رسانهای غرب مانعی در زمینه اطلاعرسانی صحیح و سیراب شدن جامعه بشریت از آگاهی است و در این راه با نفوذ در رسانههای کشورهای دیگر از جمله کشورهای اسلامی سعی میکند بخشی از مسئولیت و وظیفه خود را در ایجاد مانع برای آگاهی بخشی مردم از زبان، قلم و بیان رسانههای این کشورها به جوامع منتقل کند.
وی باور رسانههای کشورهای اسلامی را برخلاف دیدگاه رسانهای غرب همسو و در تلاش برای ترویج ارزشهای دینی، اخلاقی و اجتماعی و جلوگیری از مفاسد اجتماعی دانست و گفت: رسانه در جامعه اسلامی علاوه بر اطلاعرسانی و آگاهیبخشی به مردم باید رسالت و نقش تربیتی داشته باشد و نسبت به ترویج و تبیین احکام اسلامی، دستاوردهای نظام اسلامی و آشنایی مردم با این احکام اقدام کند.
رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به سال همدلی و همزبانی از رسانهها خواست از انتشار مطالبی که موجب انشقاق و چنددستگی در جامعه میشود اجتناب کنند و نقش بیبدیل و مهم خود را در ارتقای سطح جامعه همواره مدنظر قرار دهند.
اسماعیلی در همین زمینه تاکید کرد: مطبوعات و رسانهها اگر خدای نکرده دچار لغزش شوند آثار زیانباری در پی خواهد داشت که این آثار زیانبار به مراتب حتی بیشتر از خطا و لغزش احتمالی قضات خواهد بود و در واقع اگر رسانهها بلغزند جامعهای را میلغزانند.
این مقام قضایی با تاکید بر لزوم دشمن شناسی اصحاب رسانه و آشنایی آنان با توطئهها و برنامهریزی دشمن برای ضربه زدن به نظام اسلامی اظهار کرد: رسانهها باید مراقبت کنند که به ابزار دشمن مبدل نشوند.
وی با اشاره به وقوف دستگاه قضایی به اهمیت و جایگاه رسانهها در جامعه، دیدگاه قضایی موجود در خصوص رسانهها را «نگاهی پیشگیرانه» اعلام کرد و افزود: رسانهها و مطبوعات نیز به عنوان بخشی از جامعه باید همواره نسبت به حفظ ارزشهای دینی و انقلابی جامعه و احترام به قوانین تلاش کنند تا خدای ناکرده نیازمند تعقیب و پیگرد قضایی نشوند.
رئیس کل دادگستری استان تهران چارچوب رسیدگی قضایی به تخلفات احتمالی مطبوعات را «ضوابط قانونی» دانست و با تاکید بر اینکه در برخورد با خطاها و لغزشهای احتمالی مطبوعات و رسانهها بنای سختگیری نداریم، گفت: البته در جایی که مطبوعات و رسانهها ارزشهای دینی، اخلاقی، اجتماعی و امنیت ملی را دچار خدشه کنند مدارا نخواهیم کرد و در این موارد نیز در چارچوب قانون و متناسب با نوع خطا تصمیمگیری خواهد شد.
اسماعیلی در ادامه، رسیدگی به تخلفات مطبوعاتی را دارای ویژگیهای خاص دانست و الزام به حضور هیات منصفه مطبوعات، انجام رسیدگی علنی مگر در موارد خاص و فرجامخواهی در دیوان عالی کشور را از جمله این ویژگیهای خاص در روند رسیدگیهای مطبوعاتی اعلام کرد.
رئیس کل دادگستری استان تهران در پایان با تاکید بر اینکه انجام مراسم تحلیف در معدودی از مشاغل از جمله برای اعضای هیئت منصفه مطبوعات صورت میگیرد که نشان از اهمیت این جایگاه دارد ابراز امیدواری کرد اعضای جدید هیات منصفه مطبوعات در مسیر انجام وظیفه و اجرای الزامات قانونی ویژه خود تمام تلاش خود را به کار گیرند و با دقت نظر و رعایت امانت در انجام وظیفه خود موفق شوند.
پس از سخنان رئیس کل دادگستری استان تهران مراسم تحلیف با قرائت سوگندنامه از سوی اعضای هیات منصفه جدید مطبوعات برگزار شد.
انتهای پیام/