دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون اداره کل درمان سازمان تأمین اجتماعی:

لازمه ارائه خدمات رایگان به کودکان خیابانی تأمین منابع مالی آن است/ بهزیستی زمینه ارائه خدمات رایگان درمانی را فراهم نکرده است

معاون اداره کل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی گفت: لازمه ارائه خدمات رایگان درمانی به کودکان خیابانی، تأمین منابع مالی آن است و سازمان بهزیستی هنوز زمینه این کار را فراهم نکرده است.
کد خبر : 469328
387783_919.jpg

سید مجید صادقی‌راد در گفتگو با خبرنگار حوزه رفاه گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص وظایف سازمان تأمین اجتماعی که در آیین‌نامه ساماندهی کودکان خیابانی مشخص‌ شده است، گفت: این آیین‌نامه بر اساس قانون چهارم توسعه بوده است که مدت اجرای آن به پایان رسیده است.


وی با اشاره به اینکه با پایان زمان اجرای برنامه‌های توسعه و با تدوین برنامه‌های جدید مدت اعتبار آیین‌نامه‌های برگرفته از این نوع قوانین هم به پایان می‌رسد، افزود: در برنامه‌های بعدی یعنی برنامه‌های پنجم و ششم توسعه، منابع مورد نیز اجرای این آیین‌نامه هم به‌طور کل نادیده گرفته ‌شده است.


معاون اداره کل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه در تدوین برخی قوانین و برنامه‌ها وظایفی بر عهده سازمان گذاشته می‌شود که لازمه اجرای آن‌ها، پیش‌زمینه‌هایی است که باید قبل از آن فراهم شود گفت: در این آیین‌نامه هم اشاره‌شده که بهزیستی باید برای کودکان موضوع آن، از طریق بیمه خدمات درمانی دفترچه بیمه تهیه نماید. یا در ماده 11 این آیین‌نامه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور موظف شده است اعتبارات موردنیاز جهت اجرای این آیین‌نامه را تأمین و در اختیار وزارت رفاه و تأمین اجتماعی قرار دهد.


صادقی‌راد با تأکید بر این موضوع که مسئله مورد اشاره دربند 7 ماده 6 فصل 3 این آیین‌نامه، موضوع فرانشیز درمان در درمانگاه‌های تحت پوشش سازمان بوده است و صرفاً مابه‌التفاوت پرداختی از طرف بیمار برای افراد موضوع این آیین‌نامه رایگان باید می‌شد ادامه داد: اگر به سازمان تأمین اجتماعی گفته می‌شود فرانشیز درمان از فرد دریافت نشود، لازم است منابع مالی لازم برای جبران هزینه پیش‌بینی شده و در قالب بودجه به سازمان پرداخت شود.


وی افزود: در مورد درمان کودکان خیابانی نه سازمان بهزیستی پیگیر تهیه دفترچه خدمات درمانی برای این کودکان شده و نه بودجه درمان رایگان این افراد و هزینه عدم پرداخت فرانشیز از طرف آن‌ها، به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت شده است.


معاون اداره کل درمان مستقیم سازمان تأمین اجتماعی توضیح داد: گام اول اجرای این بخش از آیین‌نامه با تهیه دفترچه خدمات درمانی از طرف بهزیستی باید انجام می‌شد که این کار انجام ‌نشده است. از طرف دیگر عدم پیگیری و یا تخصیص این اعتبار به تأمین اجتماعی از طرف سازمان برنامه بودجه عملاً شرایط لازم برای اجرای این بخش از آیین‌نامه را فراهم نکرده است.


صادقی‌راد همچنین یادآور شد: سازمان تأمین اجتماعی حدود 43 میلیون نفر بیمه تحت پوشش مقررات بیمه‌ای دارد و منابع مالی‌اش برای ارائه خدمات هزینه حق بیمه دریافتی از بیمه پردازان است. نه ازنظر قانونی و نه از حقوقی امکان‌پذیر نیست که تأمین هزینه ارائه خدمات به جمعی خارج از پوشش سازمان را از محل پرداختی حق بیمه دیگر افراد انجام دهیم.


انتهای پیام/4145


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب