دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 بهمن 1398 - 11:27

آشنایی با انواع قهوه + طرز تهیه

یکی از نوشیدنی های پرطرفداری که در سراسر دنیا دوستداران زیادی دارد، قهوه است.
کد خبر : 467615
قهوه-min.jpg

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، برای تهیه نوشیدنی قهوه، آن را می توان به صورت های مختلف دم کرد که تفاوت این روش ها تنها به این نکته بستگی دارد که چگونه آب را به قهوه اضافه می کنند.جالب است بدانید که در طول سال در حدود 400 میلیارد فنجان قهوه نوشیده می شود.



انواع نوشیدنی قهوه :


قهوه تلخ: نوعی قهوه ی دم كرده است كه بدون شكر، شیر و دیگر مواد افزودنی مصرف می شود.


شیر قهوه: قهوه ای است كه پس از تهیه ی آن، شیر و گاهی شكر اضافه می كنند.


قهوه اسپرسو: نرم تر از فرانسه و ریز تر از ترک آسیاب می شود و با دستگاه مخصوص اسپرسو دم می شود به صورتی که آب با فشار زیاد از قهوه عبور داده می شود و عصاره قهوه به طور کامل خارج می گردد، اسپرسو در فنجان کوچکتر از قهوه ترک سرو می شود و کف نازک و روشنی روی آن می بندد .
كاپوچینو و لاته: نوعی اسپرسو است كه با شیر كف كرده و گاهی شكر و كاكائو تهیه می شود. تفاوت کافه لاته با کاپوچینو معمولا در نسبت قهوه به شیر آن است بدین صورت که در کاپوچینو این نسبت‌ها مساوی است اما در کافه لاته قهوه به نسبت یک به سه شیر جوشیده اضافه می‌شود. و نیز در کاپوچینو حتما از اسپرسو استفاده می‌شود که در لاته این امر اجباری نیست. دیگر آن که کف شیر در لاته حدود ۱۲ میلی‌متر است ولی در کاپوچینو ۲ سانتی‌متر است.


موکا: نام دیگر این نوشیدنی کافه موکا (Caffe Mocha) و یا (Mocaccino) است و محبوب دوست داران شکلات است. موکا از ترکیب اسپرسو، شیر بخار داده شده و شکلات تهیه می شود و نوعی دیگر از لاته به حساب می آید.


قهوه فرانسه: قهوه های فرانسه آسیاب شده درشت تر از قهوه اسپرسو و ترک است . این قهوه متعلق به کشور برزیل است اما مانند قهوه ترک به دلیل ابداع طرز تهیه و دستگاه مخصوص قهوه ساز به وسیله فرانسوی ها به قهوه فرانسه معروف شده است .
قهوه معطر: در برخی كشورها، به نوشیدنی قهوه مواد مختلفی اضافه می نمایند. شكلات یكی از مرسوم ترین این مواد است كه یا روی قهوه آماده شده می پاشند یا همراه با قهوه هنگام دم كردن، مخلوط می كنند. البته از برخی ادویه جات از جمله دارچین، جوز هندی، هل و.. هم برای معطر نمودن قهوه استفاده می كنند.



طرز تهیه قهوه ترکی


یکی از روش های قدیمی دم کردن قهوه که هنوز در خاورمیانه، آفریقای شمالی، ترکیه و یونان به کار می رود این است که قهوه را به همراه آب، داخل قوری می ریزند و اجازه می دهند که آرام به جوش آید.


این نوع قهوه را گاهی شیرین مصرف می كنند. برای این كارچند حبه قند داخل قوری می ریزند و می گذارند تا همراه قهوه به جوش آید. گاهی به این قهوه هل هم اضافه می كنند. قهوه بدست آمده، نوشیدنی غلیظی است.


طرز تهیه شیر قهوه


ابتدا قهوه را داخل قهوه جوش ریخته، سپس شیر سرد را اضافه کنید هم بزنید تا کمی حل و یک رنگ شود. در مرحله بعد شکر را اضافه کنید هم بزنید حرارت را روشن کرده در روی حرارت قرار دهید تا مواد با هم مخلوط و یک دست شوند، سپس حرارت را کم کرده، کم کم هم بزنید، هنگامی که قهوه داخل شیر حل شد دست از هم زدن بردارید، زمانی که قهوه روی حرارت است از آن غافل نشوید زیرا ممکن است قهوه و شیر سر بروند، وقتی که قهوه حالت پف کرده به خود گرفت زمانی است که قهوه شما آماده شده است. شیر جوش را از روی حرارت بردارید و هم نزنید، در مرحله بعد کف روی شیر قهوه را بردارید و آن را بین فنجان ها تقسیم کنید. در انتها شیر قهوه را درون فنجان ها بریزید. توجه داشته باشید در طرز تهیه قهوه با شیر باید به ازای هر یک نفر یک قاشق مربا خوری قهوه استفاده نمایید.


طرز تهیه قهوه اسپرسو


اسپرسو یکی از محبوب ترین و دوست داشتنی ترین قهوه ها در دنیا می باشد. اسپرسو پایه و به اصطلاح (قهوه ی پایه) نوشیدنی های مختلفی همچون لانگو و کاپوچینو و لاته و آمریکانو و غیره می باشد.


قهوه اسپرسو را می توان با دستگاه ها و قهوه جوش های متفاوتی که امروزه در بازار بسیار گسترده و متنوع می باشد تهیه نمود. محبوب ترین قهوه جوش های خانگی را می توان موکاپات نامید که امروزه در خانه هر قهوه دوستی پیدا خواهید کرد. موکاپات ها یا همان قهوه جوش های روگازی در عرض چند دقیقه و بدون زحمت زیادی به شما یک شات قهوه اسپرسو خواهند داد. در این روش در قسمت پایینی، آب می ریزند. پس از آنکه آب به جوش می آید، با فشار وارد قسمت میانی می شود که پودر قهوه در آن قسمت قرار دارد. در نهایت، نوشیدنی قهوه در قسمت بالایی قوری جمع می شود. معمولا قوری را روی گاز می گذارند تا عملیات تهیه قهوه صورت گیرد.


طرز تهیه لاته


لاته یا کافه لاته ترکیب اسپرسو، شیر و فوم شیر‌ه که فومش خیلی کمه و درواقع لایه‌ای به‌عنوان فوم شیر نداره.
لاته ای که توی کافی‌شاپ‌ها می‌بینین به کمک هنر باریستاها تزئین شده و این سبک از تزئین رو اصطلاحاً لته آرت می گن. لاته آرت به کمک تجربه باریستا در ریختن و ترکیب کردن شیر روی اسپرسو به وجود میاد. برای درست کردن لاته یا کافه لاته باید شیر رو فوم گیری کنیم. یعنی یه کاری کنیم که هوا به داخل شیر نفوذ کرده و کف (فوم) شیر ازش جدا بشه.
برای فوم گیری شیر دو تا روش داریم: فوم گیری با نازل بخار دستگاه اسپرسو یا فوم گیری با فرنچ پرس


فوم گیری با فرنچ پرس: با استفاده از موکاپات اسپرسو رو می‌گیریم. قهوه رو کف فنجون سرو می‌ریزیم. با استفاده از فرنچ پرس، شیر و فوم گیری می‌کنیم. مقدار شیری که لازم داریم ۲٫۵ برابر حجم قهوه‌س. بهتره از شیر پرچرب استفاده کنیم.
این طور که شیر داغ رو داخل فرنچ پرس ریخته و به کمک اهرم صافی فرنچ پرس شیر رو می‌زنیم تا فوم (کف) ازش جدا بشه. وقتی فوم گیری شیر و انجام میدیم شیر به دو لایه تفکیک می‌شه:



  • لایه زیری که شیر قوام گرفته هست و بهش می‌گیم شیر فوم گرفته‌شده.

  • لایه بالایی که فوم یا کف شیر هستش.


شیر فوم گرفته‌شده رو روی اسپرسو ریخته و اجازه میدیم مقدار خیلی کم فوم شیر روی نوشیدنی بریزه.


با دستگاه اسپرسو: دستگاه اسپرسو دو تا کاربرد اصلی داره: یکی عصاره گیری قهوه و تهیه اسپرسو با کیفیت و یکی فوم گیری شیر. دستگاه اسپرسو قسمتی داره به نام نازل بخار (steamer) که بخار آب پر فشار ازش خارج میشه و با قرار دادن نازل بخار داخل شیر میتونیم فوم گیری خیلی خوب و با کیفیتی رو انجام بدیم. بعد از تهیه اسپرسو، به کمک نازل بخار فوم شیر رو می‌گیریم. اینجوری که شیر سرد رو داخل ظرف مناسب ریخته (ترجیحا پیچر) و نازل بخار رو داخل شیر قرار میدیم. شیر نازل بخار رو تا انتها باز کرده و صبر می‌کنیم تا شیر کاملا داغ شده و فوم شیر ازش جدا بشه. (بهتره از شیر پرچرب و سرد استفاده کنیم)شیر و فوم شیر رو به اسپرسو اضافه می‌کنیم و لاته مون آماده‌ست.


طرز تهیه موکا


نسبت شیر به اسپرسو در این نوشیدنی همانند لاته است بعلاوه کمی شکلات سفید، شیری و یا تلخ که به ترکیب اضافه می شود. برخی از کافه ها سس ها ی شکلات مخصوص خود را برای تهیه این نوشیدنی بکار می برند، در حالی که دیگران از سیروپ شکلات و یا تکه های خرد شده شکلات استفاده می کنند.


ابتدا باید شکلات داغ را آماده کنید و برای این کار باید شیر را روی حرارت قرار دهید و وقتی گرم شد شکلات یا کاکائو با شکر را به آن اضافه کنید و مدام هم بزنید تا شیر نجوشد، کمی که شیر با شکلات غلیظ شد از روی حرارت بر میداریم و داخل لیوان میریزم. بعد اسپرسوی آماده شده را به آرامی روی شکلات داغ میریزیم. در مرحله بعد هم باید شیر و کف شیر را آماده کنید و روی نوشیدنی بریزید.


طرز تهیه قهوه فرانسه


اگر قصد میل کردن قهوه فرانسه دارید حتماً باید یک قهوه ساز مخصوص داشته باشید . انواع این قهوه ساز با قیمت های متفاوت در بازار و قهوه فروشی ها موجود است. قهوة فرانسه با استفاده از دستگاهی خودکار درست می‌شود که از 2 تا 12 فنجان قهوه دم ‌می‌کند. آب مستقیماً بر روی قهوه‌ای که درونِ فیلتر یا صافی‌ای کاغذی در بخش بالایی دستگاه قرار دارد، ریخته می‌شود. آب در محفظۀ مخصوص به طرف المنت گرمایشی در کف دستگاه فشار می آورد. آب داغ از یک لوله در بالای دستگاه خارج می شود و سپس، در حالی که محتوی قهوه است، از صافی عبور کرده، به پائین می ریزد. در نهایت، قهوه در یک لیوان یا قوری جمع آوری می شود. قهوه بر اثر نیروی جاذبه به درون پارچی شیشه‌ای به زیر می‌چکد؛ یعنی به جایی که بر روی صفحه‌ای داغ قرار داده شده که قهوه را در دمایی بهینه نگه می‌دارد تا بتوان در هر زمانی از روز، آن را نوشید. همچنین امکان استفاده از قهوه‌های کیسه‌ای وجود دارد که استفاده از این کیسه‌ها، درست‌کردن قهوه و تمیزکردن دستگاه را آسان‌تر می‌سازد.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب