دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 دی 1398 - 17:28

9 دسر ایرانی که باید آن‌ها را بشناسید

دسرهای مشترک غربی عبارت‌اند از: کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، فالوده، پودینگ، ماست، بیسکویت، شیرینی، پای‌ها و آبنبات‌ها؛ تنوع دسرها را می‌توان در سراسر جهان یافت. اما در این مقاله قصد داریم به بهترین دسرهای ایرانی اشاره کنیم.
کد خبر : 463176
Untitled.png

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از واحد بازرگانی، دسر که در فرهنگ‌های آشپزی کشورهای سراسر جهان که معمولاً در پایان یک وعده غذایی مصرف می‌شود- به‌طور معمول جزو مواد غذایی شیرین است. دسرهای مشترک غربی عبارت‌اند از: " کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، فالوده، پودینگ، ماست، بیسکویت، شیرینی، پای‌ها و آبنبات‌ها " تنوع دسرها را می‌توان در سراسر جهان یافت. اما در این مقاله قصد داریم به بهترین دسرهای ایرانی اشاره کنیم با ما همراه باشید. اولین دسرها آبنبات‌هایی بودند که از خرمای خشک و موم کندوی زنبور عسل ساخته شده بودند.


حلوا


حلوای ایران از دیگر جاهای خاورمیانه متفاوت‌تر است. آرد سفیدی که به آرامی تفت داده می‌شود و موادی مثل شکل، گلاب و زعفران طعم خاصی به این دسر می‌دهند که هرگز از یاد هیچ کسی نمی‌رود. با اینکه این دسر بیشتر در مراسم خاص درست می‌شود، اما میان بهترین دسرهای ایرانی از نگاه گردشگران جای خود را ثابت کرده است. طرز تهیه حلوا را مطالعه کنید.


شله زرد


نکته جالب در مورد این دسر این است که گردشگران خارجی آن را با مفهوم «نذری» می‌شناسند. توریست‌ها وقتی کسی را می‌بینند که این مورد از بهترین دسرهای ایرانی را به بقیه می‌دهد معمولاً بسیار کنجکاو می‌شوند و در مورد این رسم سؤالاتی می‌پرسند و برایشان بسیار جالب است. به هر حال با در نظر گرفتن تمام این موارد، شله زرد یکی از خوشمزه‌ترین دسرهای ایرانی است که از ترکیب برنج، آب، زعفران، گلاب، شکر و … درست می‌شود. طرز تهیه شله زرد را مطالعه کنید.


زولبیا و بامیه


معمولاً خود ما ایرانی‌ها این دسر را بیشتر در ماه مبارک رمضان خریداری می‌کنیم و می‌خوریم. اما از نگاه گردشگران خارجی این دسر همیشه باید خورده شود. زولبیا معمولاً از ترکیب موادی چون آرد، ماست، روغن، جوش شیرین و زعفران تهیه می‌شود. به این صورت که نشاسته و ماست با هم مخلوط شده، روغن را به آن اضافه می‌کنیم و زمانی که مایع درست شد، آب، گلاب و زغفران را به آن اضافه کرده و سرخش می کنیم. بامیه نیز شکر، آب، گلاب، زعفران و … دارد.


فالوده شیرازی


جالب است که گردشگران خارجی در ابتدا فکر می‌کنند که فالوده یک جور نودل است. یکی از گردشگران گفته است که بعد از اینکه فالوده خوردم، متعجب شدم که چطور بدون آن می‌شود زندگی کرد. حرف از فالوده که به میان می‌آید، اولین شهر هم که شیراز است که ذهنمان به سمتش می‌رود. این دسر بیشتر در تابستان محبوب است که می‌توان آن را با کمی لیموی تازه نوش جان کرد و از گرما رهایی یافت.


بستنی سنتی


در تمام دنیا بستنی‌های متفاوتی وجود دارند که علاقمندان به این دسر را جذب خود می‌کنند. اما بستنی سنتی که می‌گویند در دهه ۱۹۵۰ توسط فردی به نام اکبر مشتی درست شده، یکی از معروف‌ترین دسرهایی است که خارجی‌ها عاشقش می‌شوند. ترکیب بستنی وانیل زعفرانی با گل رز و پسته مطمئن باشید که شما را شاد می‌کند، اما نه به اندازه تکه‌های کرم یخ زده‌ای که در این بستنی وجود دارد.


خارجی‌ها معمولاً یاد می‌گیرند که بستنی سنتی را چگونه می‌شود خورد. اینکه با نان بستنی آن را بخورید بخورید، تنها به‌صورت کاسه‌ای و یا بستنی را با فالوده ترکیب کنید، همگی بسیار خوشمزه هستند.


کیک یزدی


یکی دیگر از محبوب‌ترین دسرهایی که بیشتر گردشگران به آن اشاره می‌کنند، شیرینی‌های یزدی است. یزد به‌خاطر این شیرینی‌ها بسیار معروف است و هر گردشگری که به این شهر کویری می‌رود باید از انواع و اقسام آن ها استفاده کند. یکی از جاهایی که می‌توانید شیرینی فروشی‌های زیادی پیدا کنید، میدان امیرچخماق است.


معمولاً توریست‌ها از دسرهایی مثل باقلوا، قطاب یزدی، پشمک و… بسیار تعریف می‌کنند و در سفرنامه‌هایشان، اگر به یزد سفر کرده باشند، حتماً راجع به شیرینی‌های یزدی چیزی نوشته‌اند.


کلوچه


مطمئناً یکی از بهترین دسرهای ایرانی کلوچه است. این شیرینی که ترکیبات متفاوتی مثل دارچین، شکر، گردو و غیره دارد تقریبا در مناطق مختلف ایران یافت می‌شوند که طرز پختی متفاوت دارند. مثلاً در کرمان نوعی کلوچه به نام کلمپه وجود دارد که داخل آن خرما و مواد دیگر دارد و یا یکی دیگر از کلوچه‌های معروف، کلوچه فومن است. گردشگرانی که به ایران می‌آیند عاشق خوردن کلوچه با چای می‌شوند که معمولاً در عصر سرو می‌شود.


سوهان


سوهان را می‌توان دسر معروف قم نامید که با جوانه گندم، تخم مرغ، گل رز، شکر، کره و هل درست می شود. روی این دسر با پسته تزیین می‌شود که مزه بسیار خوبی به آن می‌دهد. گردشگران می‌گویند که این شیرینی بسیار اعتیادآور است مخصوصاً اگر یک قوری چای هم دم دست‌تان باشد.


گز


هیچ سفری به اصفهان بدون گز تکمیل نمی‌شود. این مورد از بهترین دسرهای ایرانی علاوه بر اصفهان در جاهایی مثل چهارمحال و بختیاری و کرمان نیز دیده می‌شود. موادی که در این دسر استفاده می‌شود عبارتند از: شکر، سفیده تخم مرغ، مغز بادام و پسته و هل و گلاب


البته این شیرینی در نقاط مختلف مزه ها و طعم‌های متفاوتی دارد که همین موضوع باعث شده در میان دسرهای محبوبی قرار بگیرد که گردشگران از آن یاد کنند.


انتهای پیام/4127/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب