دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مهر 1398 - 14:20
وزیر علوم:

تعداد زیادی از بورسیه‌ها مشکل خاصی نداشتند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: تعداد زیادی از بورسیه‌ها مشکل خاصی نداشتند که برخورد یکی دو ساله با آنها صحیح نبوده است و بسیاری از آنها امروز در دانشگاه‌ها جذب شده‌اند.
کد خبر : 429666
1396080715441022012351864.jpg

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، منصور غلامی در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه موضوع بورسیه‌ها سال ۹۲ توسط دیوان محاسبات مورد بررسی قرار گرفت و وزارت علوم موظف به بررسی اسناد و مدارک بورسیه‌ها شد، گفت: این بررسی‌ها تا سال ۹۶ انجام شد و در سال ۹۶ و ۹۷ مباحث مربوط به بورسیه‌ها و فارغ‌التحصیلان اجرایی شد.


وزیر علوم افزود: اعزام دانشجو به‌صورت بورس به خارج از کشور قبل از تصویب قانون اعزام بورسیه‌ها به‌صورت محدود و خاص بود؛ اما پس از تصویب قانون اعزام در سال ۹۸، قبولی در آزمون اعزام به‌عنوان مسیر اصلی کسب بورسیه خارج از کشور تعیین شد.


وی با بیان اینکه از سال ۷۰ تا ۸۳ هر سال آزمونی به این منظور برگزار می‌شد، یادآور شد: علاوه‌براین اساتید هم می‌توانستند با شرایطی برای ادامه تحصیل معرفی شوند.


وزیر علوم گفت: در سال ۸۵ شورای مرکزی بورس تصمیم به عدم برگزاری آزمون گرفت و برگزاری آزمون بورس متوقف شد تا انتخاب دانشجویان بورس از میان دانشجویان نخبه انجام شود. شرط معدل ۱۴ و ۱۶ نیز تعیین شد.


غلامی افزود: از سال ۸۹ تا ۹۲ معاونت فرهنگی وزارت علوم ۷۳۶ نفر، یک تشکل دانشجویی ۵۶۵ نفر و یک مسئول دانشگاه ۱۵۱ نفر را برای بورس معرفی کرد. در ادامه روش تبدیل بورس خارج به داخل ایجاد شد.


وی تأکید کرد: از سال ۸۹ تا ۹۲ بخشنامه‌ای نیز برای ادامه تحصیل دانشجویان شاهد و ایثارگر صادر شد که از این طریق هم تعدادی از بورسیه‌ها استفاده کردند.


وزیر علوم یادآور شد: از ابتدای انقلاب تا امروز سه هزار و ۵۰۰ نفر در مقطع کارشناسی، ۱۰ هزار و ۷۰۰ نفر در مقطع دکترا بورس خارج از کشور دریافت کردند و با شیوه تبدیل بورس خارج به داخل، سه هزار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۶ هزار و ۴۰۰ نفر در مقطع دکترا تحصیل نمودند.


غلامی خاطرنشان کرد: به دلیل عدم رعایت قانون اعزام، نداشتن مصوبه وزیر وقت، عدم توجه به شرایط معدل و سن این پرونده‌ها مورد بازنگری قرار گرفت. این موارد تخلف را سازمان بازرسی کل کشور نیز اعلام کرده است.


وی در تشریح آمار بورسیه‌ها از سال ۸۵ تا ۹۲، گفت: ۷۱۰ نفر بورس خارج از کشور، هزار و ۸۷۴ نفر تبدیل بورس به خارج به داخل، ۱۶۰ نفر بورس از طریق بخشنامه ایثارگران و ۸۹۰ مربی دانشگاه بورسیه دریافت کرده‌اند که درمجموع سه هزار و ۶۴۴ نفر بورسیه شدند.


وزیر علوم تصریح کرد: کمیته‌ای برای بررسی بورسیه‌ها در دوره‌های قبل و حل‌وفصل این موضوع تشکیل شد. بر اساس بررسی‌های این کمیته از سه هزار و ۶۴۴ نفر بورسیه از سال ۸۵ تا ۹۲، ۸۴۱ نفر فاقد یک شرط یا چند شرط برای دریافت بورسیه تشخیص داده شدند که از این میان ۳۴۵ نفر ملزم شدند با هزینه‌های شخصی تحصیل کنند. ۲۱ نفر به دلیل تصمیم واحد آموزش دانشگاه لغو تحصیل شدند و ۱۷ نفر به خاطر عدم توان ادامه تحصیل، اخراج شدند.


وی افزود: تعداد زیادی از بورسیه‌ها مشکل خاصی نداشتند که برخورد یکی‌دوساله با آن‌ها صحیح نبوده است و بسیاری از آن‌ها امروز در دانشگاه‌ها جذب شده‌اند. آماری از ارتباط افرادی که بورس دریافت کرده‌اند با افراد خاص نداریم.


در ادامه محمود صادقی نماینده تهران گفت: من پرسیده بودم چه تعداد از بورسیه‌ها از مقامات و منتصبان به مقامات بودند اما وزارت علوم از جسارت لازم برای پاسخگویی برخوردار نیست.


وی فهرستی به نمایندگان نشان داد و گفت: این لیست ۱۰۰ نفره از کسانی است که آقا و آقازاده است که بورسیه دریافت کرده‌اند؛ وزارت علوم باید بیان کند با این افراد چگونه برخورد کرده است.


انتهای پیام/4082/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب