دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 مرداد 1398 - 14:51
استاندار سمنان اعلام کرد؛

حمایت استانداری سمنان از محصولات و فرآورده‌های پسته مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دامغان

استاندار سمنان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان محصولات خوبی را فرآوری و تولید کرده و استانداری از تولیدات این دانشگاه حمایت خواهد کرد.
کد خبر : 411724
image_2019_8_22-13_28_17_633_Qpb.JPG

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دامغان، علیرضا آشناگر صبح امروز در آیین افتتاح ششمین جشنواره ملی پسته در دامغان گفت: دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان محصولات خوبی را فرآوری و تولید کرده و استانداری از تولیدات این دانشگاه حمایت خواهد کرد.


وی در این مراسم به ضرورت فرآوری محصولات و تأمین ارزش افزوده اشاره کرد و یادآور شد: پسته، محصول جهانی است و با توجه به خواص متعدد آن ضرورت دارد از خام‌فروشی پرهیز شود و باید با توسعه کارگاه‌های فرآوری و بسته‌بندی اصولی از ارزش افزوده این محصول به نفع باغداران و عموم مردم دامغان و استان سمنان استفاده کرد.


آشناگر افزود: دانشگاه آزاد اسلامی دامغان در حرکتی اصولی به سمت این اهداف رفته و کشور به چنین عملکردی در زمینه فرآوری و تأمین تولیدات مبتنی بر پسته، نیاز دارد و استانداری از این حرکت‌های علمی و تحقیقاتی حمایت خواهد کرد.


فرآورده‌های پسته مرکز تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی دامغان


در انتهای این مراسم نعمت‌الله نعمتی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در دیدار و گفت‌وگو با حشمت الله عسکری معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار سمنان و در حضور ابوالفضل حسن‌بیکی نماینده دامغان در مجلس شورای اسلامی گفت: در دو سال اخیر بخش مهمی از ظرفیت‌های علمی دانشکده مجهز و مستقل و گروه آموزشی کشاورزی با ظرفیت رشته‌گرایش‌های خاک‌شناسی، شیمی، زراعت، اصلاح نباتات، باغبانی، گیاه‌پزشکی، تولیدات گیاهی، گیاهان دارویی، صنایع غذایی و دانشکده داروسازی را به سمت حمایت از پسته به عنوان محصول جهانی با کیفیت سوق داده‌ایم و نتایج حاصله به لطف الهی قابل توجه بوده که جادارد از حسن توجه دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و همکاران سازمانی به پاس همراهی و مساعدت‌های بی‌دریغ قدرشناسی کنم.


نعمتی افزود: در طرح‌های برون‌دانشگاهی و مطالعات مربوط به پسته در کنار نوآوری‌ها و ابداعات دانشجویی، تلاش کردیم با طرح‌های تحقیقاتی استادان و محققان در این واحد دانشگاهی و با تکنیک نانو، مدت نگهداری پسته تازه را تا سه ماه افزایش دهیم و از خام فروشی و عمده فروشی به مقصد دلالان جلوگیری کنیم؛ زیرا از انصاف دور است که زجر و زحمت پسته و تولید آن را باغبان، تحمل کند و ارزش مادی آن نصیب کسانی شود که در تولید کمترین نقشی ندارند.


رئیس شورای تخصصی پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی استان سمنان به بخشی از مذاکرات مطرح شده در جلسه اخیر هیئت امنای استان سمنان و توجه دکتر طهرانچی به بخشی از طرح‌های تحقیقاتی به‌ویژه در زمینه پسته اشاره کرد و گفت: رئیس دانشگاه به مجموعه خدمات پژوهشی و تحقیقاتی واحد دامغان اشراف دارد و خدا را شاکریم که با حمایت وی می‌توانیم فعالیت‌های تحقیقاتی خود را به بهترین شکل ساماندهی و از این مسیر به رونق اقتصادی کمک کنیم.


سرپرست واحد دامغان، دکتر قنبر لایی رئیس مرکز تحقیقات پسته واحد دامغان را از مخترعان مطرح ایران معرفی کرد و یادآور شد: با حضور لایی، بخشی از طرح‌های معوقه به روز شد و با همراهی کارشناسان، توانستیم تعدادی از فرآورده‌های دارویی مبتنی بر پسته را با ثبت اختراع به نام واحد دامغان معرفی کنیم و در ادامه هم از دانشکده داروسازی خواستیم تا با همت بیشتر، بخشی از فرمول‌های ثبت شده را به داروها و مکمل‌های غذایی بدون ضرر در قیاس با داروهای شیمیایی، تبدیل و علاوه بر بازار ایران به سایر کشورها نیز صادر کند.


انتهای پیام/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب