دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 مرداد 1398 - 14:28
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش:

حذف آزمون‌ها در دوره ابتدایی به دلیل منافات با استعدادیابی دانش‌آموزان بود

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش گفت: آزمون‌های دوره ابتدایی به این دلیل که با موضوع استعدادیابی دانش‌آموزان منافات داشت حذف شد.
کد خبر : 411095

رضوان حکیم‌زاده در گفتگو با خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، گفت: آزمون‌های دوره ابتدایی با موضوع  استعدادیابی دانش‌آموزان منافات داشت، به همین دلیل آزمون‌هایی چون مکعب، چرتکه و غیره از این دوره حذف شد.


وی افزود: بر اساس مصوبه 951 شورای عالی آموزش و پرورش، حذف آزمون‌های زائد از آموزش و پرورش عملیاتی شد و بر اساس این مصوبه اصرار بر این است که کتاب‌های کمک‌آموزشی به مدارس ورود نداشته باشند.


معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش تصریح کرد: در دوره ابتدایی بر اساس سند تحول بنیادین، هدف تربیت همه‌جانبه و متوازن شخصیت دانش‌آموزان است و در واقع به همه ساحت‌های تربیتی به یک میزان توجه می‌شود.


حکیم‌زاده ادامه داد: اگر بیش از حد به قوای ذهنی دانش‌آموز تأکید شود، در واقع دانش‌آموز سرخورده شده و این مورد تأیید ما نیست زیرا این آزمون‌ها کمک خاصی در راستای خلاقیت دانش‌آموز نمی‌کند و نکته مهمی در این آزمون‌ها نیست که برنامه‌های درسی نتوانند آن را انجام دهند.


وی با اشاره به اینکه برنامه‌های درسی بر اساس نیاز دانش‌آموز تدوین شده عنوان کرد: بر اساس برنامه‌های درسی هر آنچه دانش‌آموز باید بیاموزد، به او آموزش داده می‌شود و زمینه بروز خلاقیت و استعداد برای دانش‌آموزان باز می‌شود. از سوی دیگر ما پروژه‌های علمی مانند جابر را داریم که دانش‌آموزان با فعالیت‌های عملی و دست‌ورزی مفاهیم علمی کتاب‌های درسی را تبدیل به اختراع و اکتشاف می‌کنند و همین موضوع فرصتی برای خلاقیت است.


معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش با توضیح اینکه گردش مالی برای این آزمون‌ها اشکال دیگری بود که به آن وارد بود، اضافه کرد: بر اساس ناآگاهی خانواده‌ها مبالغ کلانی برای دانش‌آموزانی که در این آزمون‌ها شرکت می‌کردند و گردش مالی زیادی برای آن در نظر گرفته می‌شد که به هیچ عنوان مورد تأیید ما نبود.


حکیم‌زاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر طرح شهاب در مدارس در حال انجام است که به پرورش استعداد دانش‌آموزان کمک می‌کند.


وی با تأکید بر اینکه در دوره ابتدایی دانش‌آموزان به کارهای جمعی تشویق می‌شوند، اضافه کرد: در دوران ابتدایی دانش‌آموزان نباید تشویق به کارهای رقابتی شوند زیرا مهم‌ترین آموزش در این دوره، مشارکت و همکاری بین دانش‌آموزان است.


معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش تأکید کرد: آسیب‌های جدی به دانش‌آموزانی که محاسبات ذهنی پیچیده انجام می‌دهند وارد شده است و بسیاری از این دانش‌آموزان به تیک‌های عصبی دچار شده و مشکلات روحی و روانی به آنها وارد می‌شود. به همین دلیل آزمون‌ها حذف شده چرا که دنیای کودک باید در بستر طبیعی خود رشد کند و نباید به محاسبات پیچیده درگیر شود و وقت و ذهن بچه‌ها در این راه هدر رود.


انتهای پیام/4087/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب