کدام مواد غذایی خطر آلزایمر را کاهش میدهند؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، در بیشتر افراد مبتلا به آلزایمر علائم ابتدا در اواسط دهه ۶۰ ظاهر میشوند، اما در برخی افراد ممکن است در سنین کمتر رخ دهد. بدون شک برای پیشگیری از آلزایمر، تغذیه خوب به شما کمک میکند، اما هیچ ویتامین یا مکملهایی برای متوقف کردن آلزایمر وجود ندارد. غذاهایی که میخورید برای سلامت مغزتان مهم است و بهترین راه برای دریافت مواد مغذی بشمار میروند.
فوائد سلامتی اسید چرب امگا ۳
اسید چرب امگا ۳ به شکلهای مختلفی یافت میشوند، اما مهمترین آنها EPA و DHA نامیده میشوند. این اسیدهای چرب میتوانند به روشهای مختلفی به سلامتی افراد کمک کنند و دارای فوائد بیشماری هستند.
در مطالعات بیشماری دیده شده مصرف دوزهای مشخصی از اسید چرب امگا ۳ میتوانند تأثیر خوش بینانهای بر پیشگیری از زوال حافظه داشته باشند. در مطالعات اولیه مشاهده شد که این نوع از اسیدها در مغز یافت میشوند و با عملکرد بهتر حافظه و امید به زندگی طولانی تر، در ارتباط هستند.
۱- افزایش غذاهای دریایی برای ذهن سالمتر
ماهیهای خال مخالی (نوعی ماهی سوف)، سالمون، ساردین، تن و برخی از انواع قزل آلا انتخابهایی هستند که افراد باید آنها را در رژیم غذایی خود در نظر بگیرند. البته سالمون و تن محبوبترین میباشند. سالمون غنی از امگا ۳، حدود ۵۵% مصرف روزانه این اسیدچرب را دارا میباشد. افرادی که به دنبال ویتامین B۱۲، بیوتن، پتاسیم و پروتئین میباشند، از فوائد سلامتی این ماهیها شگفت زده خواهند شد.
میتوان سالمون را به روشهای بسیاری آماده نمود و حتی میشود دستورپخت در مایکروفر برای این نوع ماهی را در اینترنت پیدا کرد. ماهی سالمونهای کنسروی دارای مقدار یکسانی از اسید چرب امگا ۳ میباشند، هرچند از آنجا که در فرآیند کنسروی کردن مقداری از اسید چرب امگا ۳ از بین میرود، مصرف ماهی تازه پیشنهاد میشود. نوع دیگری از اسید چرب امگا ۳ در ماهی تن یافت میشود. درحالیکه ماهی تازه یا منجمد مفیدتر بوده، برای افرادی که دسترسی به ماهی تازه ندارند، ماهی تن کنسروی نیز میتواند جایگزین مناسبی باشد. ماهی تن کنسروی یک غذای سریع است که با ۲۸ گرم اسید چرب امگا ۳ در هر ۵ گرم، میتواند انتخاب مناسبی باشد.
۲- شیر و فواید احتمالی گلوتاتیون
گلوتاتیون آنتی اکسیدانی است شامل آمینو اسید و آنتی اکسیدانهای قوی که توسط روده بزرگ تجزیه میشود. مشاهده شده که آنتی اکسیدانهای طبیعی یافت شده در شیر باعث بهبود حافظه و سلامت عمومی مغز میگردند. مشاهده شده که نوشیدن یک الی سه لیوان شیر، خطر زوال حافظه را کاهش داده و مانع استرس اکسیداتیو میشود.
۳- انواع توتها به عنوان «ابر غذا»
برای مدت طولانی مشاهده شده توتها که به عنوان «ابر میوه» شناخته شده اند، به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی، سرطان، تقویت سیستم ایمنی و آلزایمر؛ کمک میکنند. رد بری (دفن قرمز) و بلوبری مثل هم سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغزی هستند که خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهند. برای افرادی که به دنبال گزینه محافظتی مناسب در کنار یک رژیم تغذیهای سالم هستند، میتواند مفید باشد.
۴- غذاهایی با آنتی اکسیدان و قدرت مغز
مشاهد شده فقط یک نمونه کوچک از بسیاری از غذاهای آنتی اکسیدان دار مانند گردو، اسفناج، لوبیا قرمز، گوجه فرنگی، آرتیشو و جو دارای آنتی اکسیدانی میباشند که بدن برای مبارزه با آلزایمر به آنها نیاز دارد. زمانیکه اکسیدانهای بیشماری در بدن وجود دارد، میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان را افزایش دهد. تولید آنتی اکسیدان کافی برای سلامت عمومی بسیار حائز اهمیت میباشد.
۵- بهترین غذاهای دارای ویتامین E
مشاهده شده ویتامین «ای» خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش میدهد. گزینههای بسیاری برای غذاهای سرشار از ویتامین «ای» وجود دارند. بادام زمینی، آووکادو، فلفل شیرین، برگهای سبز، لابستر، دانه کدو حلوایی، بروکلی و بادام، تنها تعدای از نمونههای این غذاها میباشند. ویتامین «ای» در اکثر غذاها یافت میشود، اما نمونههای فوق دارای مقادیر بیشتری از این ویتامین میباشند. پخت و پز در روغن آفتابگردان نیز نسبت به روغنهای معمولی که در بسیاری از فروشگاهها یافت میشوند، گزینه بهتری میباشد که به حفظ بیشتر ویتامینای موقع پختن غذاها کمک میکند.
۶- نوشیدن چای سبز بیشتر
نوشیدن چای سبز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان قوی و فلاونوئیدها، موضوع تحقیق بسیاری از محققین درباره بیماری آلزایمر بوده است. مشاهده شده که چای سبز باعث بهبود عملکرد شناختی در بیماران مبتلا به آلزایمر و جنون میباشد. همچنین مطالعات به چای سبز به عنوان گزینهای برای درمان آینده نگاه میکنند. مطالعات بیشتری جهت درمانهای آینده مورد نیاز است، اما تحقیقات اخیر نشان داده اند که ماده فعال اصلی در چای سبز ECGC است که مانع تشکیل پروتئین بد که منجر به بیماری آلزایمر شده، میشود.
۷- حقایق بیشتر و تغییرات رژیمی سالمتر
درحالیکه تحقیقات مختلفی راجع به آلزایمر در حال انجام است، یک رژیم تغذیهای سالم غنی از غذاهای مفید، انجام تمرینات ورزشی، حضور در جمعهای دوستانه مثبت و حفظ روابط خانوادگی صمیمی و هر مشکلی که میتوانست سبب بروز آلزایمر شود، برای پیشگیری بسیار مفیدند. مراقبتهای پیشگیرانه یکی از بهترین معیارها برای کمک به ممانعت از بروز این بیماری و عوارض آن است که میتواند بر میلیونها انسان در سراسر جهان تأثیر بگذارد.
منبع: مهر
انتهای پیام/4112/
انتهای پیام/