سخنان روحانی درباره اختیارات ویژه برای رئیسجمهور شفاف نیست
حجتالاسلام والمسلمین مهدی شیخ در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، درباره اختیارات ویژهای که رئیسجمهور درخواست کرده بود و با مخالفت بسیاری از سیاسیون همراه شد، اظهار کرد: حدود اختیارات رئیسجمهور در قانون اساسی کاملاً مشخص است؛ بنابراین آقای روحانی باید به طور شفاف بیان کند که منظورش از کمی اختیارات چیست؟
وی افزود: اگر ایراد آقای روحانی درباره اختیارات رئیسجمهور به بندهای قانون اساسی است، صراحتاً بگوید که کدام ماده و تبصره را میگوید تا بتوان آن ایراد را اصلاح کرد.
نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: رئیس دولت برای رفع موانع کاری خود در هر زمینهای میتواند لایحه به مجلس بیاورد و تشریح کند که در کدام بخش مشکل دارد و مجلس هم نهایت همکاری را برای رفع موانع با دستگاه اجرایی کشور خواهد داشت.
شیخ با بیان اینکه آقای روحانی باید در بیان سخنان خود شفاف و صریح باشد، خاطرنشان کرد: شاید نظر رئیسجمهور این باید که در اعمال اختیارات با مشکلاتی مواجه است که باید موارد را شفاف بیان کند تا افکار عمومی دچار تشویش نشود و بتوان به این مشکل کمک کرد.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: بهنظرم لازم است شخص رئیسجمهور و مسئولان دولت بهصورت شفاف توضیح دهند که منظورشان از کم بودن اختیارات رئیسجمهور چیست و این کمبود دقیقاً در کجاست؟
به گزارش آنا، حسن روحانی دوشنبه 30 خرداد در دیدار با طلاب و حوزویان امروز برای مديريت بهتر شرايط نيازمند تمركز قدرت و تصميمگيری هستيم؛ در دوران جنگ تحميلی نيز در مقطعی كه با مشكل مواجه شديم، شورای عالی پشتيبانی جنگ ايجاد شد و همه اختيارات در دست اين شورا بود و حتی مجلس و قوه قضائيه نيز در تصميمگيری آن شورا دخالتی نداشتند و امروز هم در شرايط جنگ اقتصادی قرار داريم؛ همانگونه كه در جنگ هشت ساله اختيارات ويژهای را از امام راحل گرفته و توانستيم جنگ را اداره كنيم و موفقيتهايی به دست آورديم امروز هم به چنين اختياراتی نياز داريم.
این اظهارات در حاليست كه روحانی ۱۵ اسفند ۹۷ در جمع مردم لاهيجان گفته بود: به مقام معظم رهبری پيشنهاد دادم فرماندهی با حضرتعالی و ما و ساير قوا پشت سر شما هستيم؛ حضرت آقا فرمودند فرمانده اين جنگ بايد رئيس جمهور باشد.
همچنین رئیسجمهور سهشنبه 15 مرداد در دیدار با وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت امور خارجه اظهار میکند: نظام بر مبنای نظر اکثریت استوار بوده و تمام مقامات مشروعیت خود را از مردم میگیرند و جمهوریت در جمهوری اسلامی به معنای واقعی کلمه جمهوریت بوده و شعار نیست و قانون اساسی به صراحت اعلام کرده که اداره امور مردم و کشور با رأی مردم از طریق انتخابات گوناگون انجام میشود.
روحانی اصل 6 و 59 قانون اساسی را تضمین کننده استحکام و ماندگاری جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: اینکه آمریکا تصور میکند با تحریم و فشار میتواند نظام جمهوری اسلامی ایران را تغییر داده و یا مردم را از نظام رویگردان کرده و عشق به ایران را از دل مردم بزداید، تا زمانی که اصل ششم قانون اساسی پا برجاست، این کار امکانپذیر نیست و این اصل تضمینکننده نظام و جمهوری اسلامی برای قرنهای آینده است.
رئیس جمهور تصریح کرد: اگر اصل ششم قانون اساسی به درستی اجرا شود، نظام ماندگار خواهد بود و اگر از این اصل فاصله گرفتیم دیر یا زود با مشکل مواجه خواهیم بود.
روحانی اضافه کرد: اصل 6 و 59 قانون اساسی ماندگاری جمهوری اسلامی ایران را برای همیشه تضمین میکند؛یعنی با اجرای این دو اصل و البته همه اصول قانون اساسی که منشور ملی است به هیچ عنوان هیچ قدرتی نه آمریکا و نه دیگران، حتی اگر همه پشت سر هم قرار بگیرند، نمیتوانند تغییری در نظام جمهوری اسلامی ایجاد کنند.
انتهای پیام/4034/4082/
انتهای پیام/