روحانی: باید از همه ابزارهای فنی روز برای مقابله با قاچاق کالا بهره گرفت
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سهشنبه در جلسه ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ضمن قدردانی از تلاشهای وزیر کشور و رئیس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، اظهار کرد: در شرایط تحریم، باید مراقبت فراوانی در هزینه و مصرف دقیق ارزی داشته باشیم که با زحمت بسیار به دست میآید.
وی از نیروهای نظامی و انتظامی، بانک مرکزی، قوه قضائیه، وزارت اطلاعات و گمرکات بهعنوان مبارزان خط مقدم مبارزه با قاچاق کالا و ارز نام برد و با اشاره به مباحث مطرحشده در جلسه در مورد ردیابی و کنترل واردات و صادرات کالا در کشور، افزود: امروز ابزار فنی لازم برای نظارت و کنترل در همه زمینهها وجود دارد، البته ممکن است هنوز برخی نواقص و یا ناهماهنگیها در این زمینه وجود داشته باشد که برای رفع آنها باید تلاش شود.
رئیسجمهور تکمیل و راهاندازی سامانه کنترلی تا پایان سال ۹۸ را مورد تأکید قرار داد و گفت: کار مبارزه با قاچاق باید بهصورت سیستمی از مبدأ تا مقصد باشد.
روحانی با اشاره به موضوع مطرحشده در جلسه در مورد به دست آوردن قیمت واقعی کالاهای خارجی وارداتی، تأکید کرد: امروز قیمت کالاهای خارجی حتی با مراجعه به سایت تولیدکننده آن کالاها قابل دسترسی است.
وی همچنین رتبهبندی تجار و فعالان اقتصادی را موضوعی بسیار مهم دانست و یادآور شد: کسانی که سابقه خوبی در فعالیتهای اقتصادی دارند و مقررات را رعایت میکنند باید حمایت شوند و افراد دارای سوابق خوب در اولویت وزارت صمت قرار گیرند و به همین نسبت، فعالیت افراد ناسالم در این حوزه باید محدود شود.
رئیسجمهور در ادامه با اشاره به گزارشهای ارائهشده در مورد دامهای وارداتی به کشور طی ماههای گذشته، گفت: در مقطعی و بیشتر بر اساس شایعات مربوط به صادرات دام زنده از کشور، قیمت گوشت افزایش یافت اما با وجود اقدامات خوبی که در زمینه واردات دام انجام شده، قیمت گوشت هنوز متعادل نیست.
روحانی با اشاره به اظهارات وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر اینکه در حال حاضر حداقل ۳۰ درصد قیمت گوشت اضافه است، گفت: مشخص است که اینجا با مشکلی مواجه هستیم که باید آن را حل کنیم؛ زیرا اگر اجحافی صورت گیرد از دامدار گرفته تا مردم، همه متضرر خواهند شد.
وی با تأکید بر اهمیت مسئله سوخت برای کشور تصریح کرد: استانهای مرزی باید بتوانند سوخت را با مقداری تخفیف به کشورهای همسایه بفروشند تا مردم مناطق مرزنشین کشور که مهمترین محافظان مرزهای ما هستند از امتیازات آن برخوردار شوند.
رئیس قوه مجریه با بیان اینکه با اقدامات خوب انجامشده، روزانه از قاچاق هشت میلیون لیتر گازوئیل از کشور جلوگیری شده، خاطرنشان کرد: در زمینه مقابله با قاچاق میتوان با استفاده از ظرفیت استارتآپها در زمینه ردیابی، کنترل و هماهنگی گامهای خوبی برداشت.
روحانی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع کسانی که ارز دولتی دریافت کرده ولی کالایی وارد نکردهاند، اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی و کمیته مربوطه باید این موضوع را با دقت بررسی کنند، اگر دریافتکننده ارز، کالای مورد نیاز را وارد نکرده باشد، تخلف صورت گرفته و در واقع ارز را قاچاق کرده است که باید موارد روشن شده و برخورد قانونی با متخلفان انجام گیرد.
وی تأکید کرد: باید کمک کنیم پروندههایی که در زمینه قاچاق در قوه قضائیه مطرح است بهسرعت حلوفصل شده و پولها سریعتر به خزانه بازگردد.
رئیسجمهور افزود: مهمترین موضوع جلسه امروز درواقع ایجاد هماهنگی بیشتر و اتصال سامانههای کنترل و مقابله با قاچاق در کشور است که تکمیل آن میتواند کمک بسیار خوبی برای ما باشد.
روحانی در پایان با اشاره به اهمیت مسئله دستگاههای ایکس-ری در گمرکات کشور، بر پیگیری رفع کمبود این دستگاه در گمرکات تأکید کرد.
اعضای ستاد مرکزی قاچاق کالا و ارز در این جلسه، ضمن مروری بر عملکرد این ستاد متشکل از ۲۶ دستگاه در سال ۹۷، اهداف آتی ستاد در جهت مقابله با قاچاق کالا و ارز را بررسی و نهایی کردند.
مهمترین بحث و مصوبه این جلسه موضوع سامانههای کنترلی بهمنظور رسیدن به یک راهکار مؤثر در جهت کاهش قاچاق و ضرورت عبور از انجام کار بهصورت دستی و استفاده از نیروی انسانی و رسیدن به مرحله سیستماتیک و مکانیزه کردن مبارزه بود که با توجه به طراحی و آماده شدن زیرساخت آن با همکاری دستگاههای مربوط، با دستور رئیسجمهور مقرر شد تا پایان سال جاری به بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام/4079/پ
انتهای پیام/