نخستین دانشجوی دکتری صنایع غذایی دانشگاه آزاد تبریز دانشآموخته شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از تبریز، پریزاد توتونچی نخستین دانشجوی دکتری تخصصی رشته صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز با دفاع از رساله خود با عنوان «استخراج و ریزپوشانی همزمان عصاره بتالائینی چغندر قرمز با βسیکلودکسترین و بررسی پایداری و رهایش آن در شرایط معمول نگهداری مدل غذایی» فارغالتحصیل شد.
در انجام این رساله لیلا روفهگرینژاد استادیار گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز و حامد همیشهکار دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز بهعنوان استادان راهنما و آیناز علیزاده استادیار گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز بهعنوان استاد مشاور توتونچی را همراهی کردند.
داوران خارجی این رساله صدیف آزادمرددمیرچی استاد گروه صنایع غذایی دانشگاه تبریز و مهناز طبیبیآذر استادیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز و داور داخلی نارملا آصفی استادیار گروه صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز بودند.
توتونچی با کسب درجه عالی موفق به پایان تحصیلات خود در رشته صنایع غذایی مقطع دکتری شد. وی توانست با دفاع از رساله خود در مقطع دکتری نام خود را بهعنوان نخستین دانشآموخته دکتری صنایع غذایی در دانشگاههای آزاد شمال غرب کشور ثبت کند.
نتیجه علمی این رساله بهصورت مقاله در ژورنال معتبر Food Chemistry (ISI-WOS) که در لیست پنج درصد فهرست موضوعی قرار دارد، چاپ شده و یک مقاله نیز در مجله علمی پژوهشی علوم و صنایع غذایی ایران مورد پذیرش قرار گرفته است.
دانشآموخته مقطع دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در گفتگو با آنا درباره موضوع رساله خود اظهار کرد: چغندر قرمز به دلیل داشتن ترکیبات زیستفعالی مانند ترکیبات فنلی و بتالائینی دارای خواص تغذیهای و سلامتیبخش است؛ بنابراین سالهای اخیر بهبود بازده استخراج و پایداری ترکیبات زیست فعال چغندر قرمز و استفاده از آن در سیستمهای غذا - دارو بسیار مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است.
پریزاد توتونچی افزود: با توجه به معایب روشهای معمول استخراج ترکیبات زیستفعال از منابع گیاهی در سالهای اخیر، ابداع روشهای نوین سبز برای استخراج ترکیبات زیستفعال مورد بررسی قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: تاکنون کاربرد بتاسیکلودکسترین برای استخراج عصاره چغندر قرمز و افزایش پایداری ترکیبات زیستفعال آن در مدلهای غذایی مورد توجه قرار نگرفته است.
دانشآموخته مقطع دکتری تخصصی علوم و صنایع غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز تصریح کرد: هدف از این مطالعه در مرحله نخست ارزیابی استخراج عصاره چغندر قرمز با روش استخراج به کمک فراصوت و بتاسیکلودکسترین است و در مرحله دوم پایداری ترکیبات زیستفعال عصاره استخراج شده در دو مدل غذایی پاستیل و نوشیدنی با رویکرد تولید غذاهای عملگرا و فراسودمند بررسی شده است.
انتهای پیام/4121/4103/
انتهای پیام/