آتش زدن کاه و کلش عامل مهم حریق در جنگلهای استان گلستان است
محمدرضا کنعانی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با بحث آتشسوزی در جنگلها و مراتع استان گلستان اظهار کرد: با توجه به نزولات جوی خوب امسال، پوشش گیاهی بسیار مناسبی در مناطق تحت مدیریت و مناطق آزاد استان فراهم شده است که این موضوع از یکسو برای ما یک فرصت است و از سوی دیگر با توجه به افزایش دما در مرداد و شهریور ماه میتواند سبب خشک شدن این پوشش گیاهی و مستعد شدن شرایط برای آتشسوزی شده و آن را تبدیل به تهدید کند.
وی افزود: با توجه به اینکه امسال آتشسوزی و حریق در مناطق جنگلی استان گلستان بسیار محتمل است اقدامات پیشگیرانهای را در دستور کار قرار دادیم و در همین راستا جلساتی را از فروردین و اردیبهشت ماه با دستگاههای مرتبط همچون منابع طبیعی، هواشناسی، هلال احمر و نیروهای مسلح برگزار کردیم تا بتوان آمادگی لازم را بهمنظور پیشگیری و یا پشتیبانی در زمان بروز بحران را ایجاد کرد.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان در ادامه از آتش زدن پسماندهای کشاورزی بهعنوان یکی از عوامل مهم حریق در جنگلها و مراتع سخن به میان آورد و گفت: عمدتاً کشاورزان در شمال کشور بعد از برداشت محصول برای اینکه بهسرعت بتوانند بهسمت کشت دوم بروند اقدام به آتش زدن کاه و کلش میکنند که این موضوع مشکلاتی را بههمراه دارد.
کنعانی تصریح کرد: آتش زدن کاه و کلش از یکسو باعث آلودگی هوا میشود و از سوی دیگر بهخاطر دودی که ایجاد میکند در محورهای مواصلاتی احتمال بروز تصادفات جادهای را افزایش میدهد.
وی با بیان اینکه آتش زدن این پسماندهای کشاورزی خود میتواند به حاصلخیزی خاک و ارگانیسم منطقه آسیب بزند، گفت: یکی از نکات حائز اهمیت در ارتباط با این اقدام کشاورزان این است که این اراضی کشاورزی با اراضی مرتعی و جنگلی همجوار است که میتواند باعث سرایت آتش به مناطق جنگلی و مرتعی شود.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان اذعان کرد: در سال گذشته بیش از نیمی از آتشسوزیها در جنگلها و مراتع استان ناشی از سرایت آتش حاصل از سوختن بقایای کشاورزی بوده است که رسیدگی به آن بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است.
کنعانی خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه این اقدام بهواسطه آسیب زدن به مناطق جنگلی جرم تلقی میشود، براساس قانون هوای پاک نیز عملی مجرمانه است و بنا بر قانون متخلف باید به مراجع قضایی معرفی شود.
وی در ادامه به سایر اقدامات بهمنظور پیشگیری از آتشسوزی در جنگلها و مراتع از ایجاد گشتهای سیار و برپایی چادرهای آتشبان سخن به میان آورد و گفت: ما در سنوات گذشته طرح چادرهای آتشبان را داشتیم که در آن با استفاده از ظرفیتهای محلی چادرهایی را در مناطقی که مستعد حریق هستند برپا میکردیم تا در زمان بروز آتشسوزی بتوانیم اقدامات مؤثری را در زمان مناسب برای مهار آن انجام دهیم.
مدیرکل محیط زیست استان گلستان تصریح کرد: ما امسال بهدلیل کمبود اعتبارات امکان استفاده از ظرفیتهای محلی را نداشته و تنها از نیروهای سازمانی در برپایی چادرهای آتشبان استفاده میکنیم که با توجه به کمبود نیروی انسانی اقدامات ما صرفاً در بحث حفاظت خواهد بود.
کنعانی در خصوص دیگر اقدامات انجام شده اداره کل محیط زیست استان در راستای مهار آتش در فصل تابستان پرداخت و اظهار کرد: در مناطق تحت مدیریت جلسات متعددی با جوامع محلی و شوراهای روستایی برای کمک در زمان بروز آتش انجام شده و همچنین سازمان حفاظت محیط زیست در تفاهمنامهای با وزارت دفاع شرایطی را فراهم کرده تا بهمنظور شناسایی و همچنین اطفاء حریق از خدمات پروازی آنان بهرهمند شویم.
وی در پایان ضمن اشاره کمکهای سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص تجهیز استان به امکانات اطفاء حریق، بار دیگر تأکید کرد: بهدلیل کمبود اعتبارات امسال نتوانستیم از ظرفیتهای محلی در برپایی چادرهای آتشبان استفاده کنیم و تنها از ظرفیتهای سازمانی در این خصوص استفاده خواهد شد.
انتهای پیام/4105
انتهای پیام/