دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کنعانی به آنا خبر داد:

بازگشایی 40 نقطه در کانال خزر برای مدیریت آب‌های خروجی از گمیشان

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان گلستان گفت: 40 نقطه را در کانال خزر برای مدیریت سیلاب گمیشان بازگشایی کردیم.
کد خبر : 371183
_ALI1146.jpg

محمدرضا کنعانی در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در خصوص مدیریت سیل در منطقه گمیشان اظهار کرد: تالاب گمیشان تالابی ساحلی است که حدود 20 هزار هکتار مساحت دارد؛ از میانه این تالاب کانالی معروف به خزر عبور می‌کند که تالاب را به دو بخش شمالی و جنوبی تقسیم می‌کند که بخش جنوبی حدود 6 هزار هکتار و بخش شمالی آن حدود 14 هزار هکتار مساحت دارد.


وی با بیان این‌که با توجه به خشکسالی‌های اخیر این تالاب خشک شده است، ادامه داد: چهار تا پنج کانال به تالاب منتهی می‌شود؛ چه در بخش شمالی و چه جنوبی در سال گذشته مجوزهایی برای لایروبی انجام شده و آب آنها زه‌کشی شده است.


سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان گلستان اذعان کرد: چهار مرحله لایروبی در سال گذشته توسط معاونت آب و خاک جهاد کشاورزی انجام شده است که یک مورد آن مربوط به همین کانال خزر است که انتهای آن به دریای خزر می‌رسد.


کنعانی افزود: مرزبانی هم سال گذشته یک مورد لایروبی را انجام داده است و به‌طور کلی هیچ درخواست لایروبی صورت نگرفته که سازمان با آن موافقت نکرده باشد.


وی با بیان این‌که وضعیت آبگیری بخش جنوبی تالاب پیش از سیلاب به مراتب بیشتر از بخش شمالی بوده است، گفت: با توجه به هشدارهایی که اعلام شده بود پیش از سیلاب در این بخش اقدامات لازم به‌منظور جلوگیری از سرریز احتمالی صورت گرفت و تا سوم فروردین حدود 25 نقطه در کانال خزر بازگشایی داشتیم و این موضوع کمک کرد تا آب از بخش جنوبی به شمالی برود.


سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان گلستان تصریح کرد: این بازگشایی‌ها باعث شد هم سرریز آب در بخش جنوبی کم شود و هم بخش‌‌های شمالی که سال‌ها خشک بود غرق آب شود.


کنعانی اذعان کرد: در مجموع 40 نقطه در کانال خزر بازگشایی شده است و اقدامات خوبی برای جلوگیری از سرریز بخش جنوبی صورت گرفته است ولی حجم آبی که به‌سمت گمیش‌تپه و شهرستان گمیشان آمد بسیار زیاد بود.


وی با بیان این‌که یک خروجی از سمت گمیش‌تپه به سمت تالاب و هم به سمت دریا ایجاد شده است از لایروبی بعد از سیلاب برای مدیریت آن خبر داد.


سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان گلستان در خصوص شایعات مطرح شده در خصوص عدم اجازه ورود آب به تالاب نیز گفت: در فضاهای عمومی صحبت‌های زیادی به‌ویژه در شرایط بحرانی مطرح می‌شود که از فضای تخصصی به دور است و به غیر از این‌که نگرانی عمومی ایجاد کند تأثیر دیگری ندارد.


کنعانی تصریح کرد: مدیریت سیلاب و بازگشایی‌ها در منطقه مرحله به مرحله انجام می‌شد و مبتنی بر اطلاعیه‌های سازمان هواشناسی بود و کلیه تجهیزات و ماشین‌آلات در منطقه حضور داشتند ولی حجم آبی که آمد قابل پیش‌بینی هم برای خیلی‌ها نبود.


وی در پایان در خصوص میزان تخریب محیط زیست بر اثر سیلاب‌ها نیز گفت: ما رانش‌ زمین را در مناطق مختلف داشتیم ولی با توجه به این‌که در حال حاضر شرایط اقلیمی در وضعیت مناسبی نیست هنوز این موضوع در حال بررسی است.


انتهای پیام/4105


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب