هشدار اداره کل دامپزشکی کردستان در رابطه با احتمال شیوع تب کریمه
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری آنا از اداره کل دامپزشکی کردستان، مجتبی ورمقانی همسو با هشدارهای سازمان دامپزشکی کشور اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو CCHF از نزدیک به 50 سال پیش در ایران مورد شناسایی قرار گرفته و تاکنون در استانهای کشور مواردی از بیماری گزارش شده است.
وی با بیان اینکه میزان مرگومیر بین مبتلایان متغیر بوده و از نظر افراد در معرض خطر نیز قصابان، دامداران و کارگران کشتارگاهها بهطور معناداری بیشترین موارد بیماری را به خود اختصاص دادهاند، افزود: این بیماری یکی از بیماریهای خطرناک و با احتمال تلفات بالا در انسان بوده که علاوه بر انتقال مستقیم از انسان به انسان، توسط کنهها نیز ویروس عامل این بیماری قابل انتقال به انسان و دام است.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان تصریح کرد: بهطور معمول مخزن ویروس در طبیعت کنهها بوده و گاو، گوسفند، بز و خرگوش نیز بهعنوان مخزن مطرح هستند؛ ویروس بیماری از طریق تماس مستقیم با خون یا ترشحات فرد بیمار و لاشه حیوان آلوده به افراد در معرض خطر بهویژه قصابها و سلاخها و به فرد سالم انتقال مییابد.
ورمقانی خاطرنشان کرد: این بیماری بیشتر در مناطق صحرایی آفریقا، اروپای شرقی، خاورمیانه عراق، هند، افغانستان، پاکستان، ایران و غرب چین گزارش شده است و بیشتر بین کارکنان بیمارستانها و اشخاصی که با دام سروکار دارند مشاهده میشود.
وی افزود: بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور، یعنی زمان رشد و تکثیر کنهها بیشتر شایع است. این بیماری در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری در انسان به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان طی ذبح حیوان آلوده یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد. ضمناً تماس با خون و بافت بیماران بهویژه در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها گردد باعث انتقال بیماری میشود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: مقاومت ویروس عامل این بیماری در برابر حرارت کم است و در دمای ۵۶ درجه سلسیوس به مدت ۳۰ دقیقه از بین میرود؛ لذا پختن گوشت یا پاستوریزه کردن شیر خام، باعث از بین رفتن ویروس میشود.
ورمقانی تصریح کرد: این ویروس به محیطهای اسیدی حساس بوده و سریع از بین میرود، با توجه به اینکه در کشتارگاههای صنعتی لاشه دام به مدت حداقل ۲۴ ساعت دردمای 2 تا 8 درجه سانتیگراد نگهداری میشود و پس از این مدت لاشه حالت اسیدی پیدا کرده و وجود ویروس در آن غیرممکن است.
انتهای پیام/4121/
انتهای پیام/