موج گسترده پروانهها از خاورمیانه تا شمال آفریقا مشاهده شده است
علیرضا نادری در گفتگو با خبرنگار محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، در خصوص مشاهده گسترده پروانهها در شهرهای مختلف کشور از جمله تهران اظهار کرد: پروانه گونهای است که در تمام مناطق دنیا بهجز آمریکای جنوبی دیده میشود که از چند کیلومتر تا چند صد کیلومتر میتوانند مهاجرت داشته باشند.
وی ادامه داد: پروانههای مشاهده شده بهواسطه بالا بودن تعداد گیاهانی که از آن تغذیه میکنند و همچنین تغییرات اقلیمی که باعث زمستان معتدل و پوشش گیاهی خوبی شد جمعیت آنها را افزایش داد.
مسئول بخش حشرات دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی تصریح کرد: این موج گسترده پروانهها حدود هر 10 سال مشاهده میشود و امسال نیز بهدلیل اینکه زمستان معتدلی داشتیم و دمای هوا زیاد زیر صفر نرفت، بسیاری از لاروهای این پروانه زنده ماندند که این موضوع باعث انفجار جمعیت آنها شد.
نادری خاطرنشان کرد: جمعیت بالای این پروانهها به محصولات کشاورزی آسیب نمیزند و به هیچ وجه بهعنوان آفت کشاورزی نبوده و نباید در این خصوص سمپاشی انجام داد.
وی با بیان اینکه پروانهها در هیچ زمانی در لیست آفات فائو ثبت نشده است، افزود: این پروانهها از حدود دیماه از چابهار ظهور کرده و بهسمت شمال حرکت کردند و با توجه به اینکه عمر این پروانهها حداکثر دو ماه است جمعیتی که اکنون مشاهده میشود لاروهایی است که در مسیر حرکت پروانهها تخمگذاری شده و تبدیل به پروانه شده است.
مسئول بخش حشرات دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی اذعان کرد: حضور پروانهها الان در چابهار و جنوب به دلیل گرمی هوا بسیار کم شده است و در حال حاضر در مرزهای شمالی و آذربایجان است.
نادری افزود: حضور این پروانهها صرفاً مختص به ایران نیست و در کشورهای خاورمیانه تا شمال آفریقا نیز امسال زیاد شده است.
وی تصریح کرد: این پروانهها در صورت مساعد بودن هوا تا چند ماه دیگر مشاهده میشوند هرچند تعداد آنها بسیار کمتر از میزان فعلی خواهد بود.
مسئول بخش حشرات دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی با بیان اینکه قطعاً بارندگیهای امسال در افزایش تعداد پروانهها مؤثر بوده است، گفت: این نوع پروانهها دارای توانایی خاصی هستند و میتوانند خود را با شرایط مختلف تطبیق دهند و از طرف دیگر چرای بیرویه دامها عامل مؤثر دیگر در افزایش پروانهها شد چون گیاهانی که میزبان این پروانه بودند توسط دامها خورده نمیشد و افزایش پوشش گیاهی بهدلیل شرایط مساعد هوا باعث رشد جمعیتی آنها شد.
انتهای پیام/4105/پ
انتهای پیام/