دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1398 - 12:53
عضو شورای مرکزی مؤتلفه:

اقدامات ضدایرانی ترامپ با هدف پیشبرد «معامله قرن» صورت می‌گیرد

عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی گفت: اقدامات ضدایرانی ترامپ در یک سال گذشته بخشی از اقدامات پوششی وی برای پیشبرد «معامله قرن» است.
کد خبر : 380331
636427624815762492.jpg

محمدمهدی اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی خبرگزاری آنا، دستاورد اصلی مواضع اخیر رئیس‌جمهور کشورمان در برابر غرب را همگرایی بیشتر ملی در ضرورت خروج از انفعال و دل بریدن از مذاکرات دانست و اظهار کرد: آن‌چه رئیس‌جمهور اعلام کرد، بیشتر یک اعلام موضع بود و اقدامات یاد‌شده را نمی‌توان یک سیلی محکم به‌صورت ترامپ دانست؛ زیرا این دو گام حداقل اقدام لازم در پاسخ به اقدام اخیر آمریکا بود.


وی افزود: از زاویه نگاه گروهی که از اجلاس سعدآباد تا امروز به مذاکره دل بسته بودند؛ اقدام اخیر حداکثر اقدام در این مقطع است؛ زیرا هر گام دیگری نقض برجام از سوی ایران است و از این منظر شاید بتوان حق را به این گروه داد و زدن سیلی به آمریکا از جهاتی غیر از مسیر مذاکرات هسته‌ای را در اولویت دانست.


عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی اقدامات ضدایرانی ترامپ در یک سال گذشته را بخشی از اقدامات پوششی وی برای امکان پیشبرد «معامله قرن» دانست و خاطرنشان کرد: آمریکا از سال قبل تاکنون اقدامات زیادی برای تمرکز افکار عمومی بر ایران و دور شدن از مسائل فلسطین اشغالی انجام داده است که ازجمله آن‌ها خروج آمریکا از برجام و گام‌های بعدی در یک‌ سال گذشته است. اینکه آمریکا جواز صادرات آب سنگین به عمان طبق برجام را ملغی اعلام کند و از 14 اردیبهشت ماه کمک به گسترش نیروگاه هسته‌ای بوشهر فراتر از واحد رآکتوری کنونی را تحریم کند؛ نقض صریح برجام است و طبق ماده 26 برجام اقدامات اعلام‌شده از سوی رئیس‌جمهور دقیقاً در راستای برجام بود.


وی در خصوص اعلام مهلت 60 روزه در موضع‌گیری امروز، یادآور شد: ماده 36 و 37 برجام مکانیسمی 65 روزه برای بازگشت تحریم‌های شورای امنیت که در برجام لغو شده بود؛ در نظر دارد. از این رو مهلت 60 روزه ایران، کمک می‌کند که پنج روز جهت جمع‌بندی برای اقدامات بعدی ایران فرصت باقی بماند. از این‌رو وقتی از پنجره برجام به موضوع نگاه کنیم، این دوره زمانی کاملاً دقیق محاسبه شده است، اما زاویه نگاه دیگری نیز وجود دارد که نشان داده است آمریکا تنها زمانی عقب‌نشینی خواهد کرد، که باور کند منافع او به‌صورت جدی در خطر است و مواضع ایران شعاری نیست. به‌نظر من پاسخ سریع اروپا و رد اولتیماتوم ایران نشان داد نگاه دوم به واقعیت نزدیک‌تر است.


اسلامی با اشاره به اینکه بیش از پنج سال قبل بود که رهبر معظم انقلاب در دیداری در آستانه روز ملی مبارزه با استکبار جهانی با تأکید بر اینکه به مذاکره خوشبین نیستند؛ با دو وعده به ملت، جواز مذاکره را به کسانی‌که به آن اصرار داشتند صادر کردند، یادآور شد: وعده اول این بود که به اذن‌الله ضرری نمی‌کنیم و وعده دوم این بود که این تجربه ظرفیت فکری ملّت ما را بالا خواهد برد.


مدیر مسئول هفته نامه «شما» افزود: به لطف الهی شاهد تحقق رشد ظرفیت فکری نخبگان هستیم تا جایی‌که آقای روحانی که روزی پرچم‌دار ضرورت مذاکره با کدخدا بود، کدخدایی آمریکا را زیر سؤال برد و آقای ظریف که امضای کری را تضمین می‌دانست، درباره بی‌اعتباری امضای آمریکا سخن می‌گوید و نماینده‌ای که به‌صورت افراطی حامی مذاکره بود، در ضرورت خروج از برجام توئیت می‌نویسد. این افزایش بی‌اعتمادی به آمریکا در سطوح جهانی نیز رخ داده است و از این‌رو که موجب انسجام و تقویت جبهه ضداستکباری شد، مذاکرات برای ما مفید بوده است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: بی‌شک اگر دولت این اقدام را به‌هنگام و به‌صورت هم‌زمان با اقدام سال قبل آمریکا انجام می‌داد، برای اروپا فرصتی کوتاه قائل می‌شد و اجازه طولانی شدن این فرآیند را نمی‌داد؛ امروز دستاوردهایی افزون بر این را نیز شاهد بودیم و ضمن عقب‌نشینی آمریکا، رفتارهایی همچون اقدامات خصمانه علیه سپاه و ... را نیز شاهد نبودیم.


انتهای پیام/4079/4123/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب