«فرزند کمتر زندگی بهتر» یکی از اشتباهات دولتها در انقلاب بود
به گزارش خبرنگار حوزه امام و رهبری گروه سیاسی خبرگزاری آنا، برای تببین بهتر «بیانیه گام دوم انقلاب» که توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی منتشر شد، خط به خط با این بیانیه به تبیین و تعیین مصداقهای آن در امور سیاسی و تاریخی خواهیم پرداخت. در راستای تبیین این بیانیه، در سلسله گزارشهایی به بررسی بندهایی از این بیانیه میپردازیم تا شناخت رهنمودهای رهبر انقلاب در شروع فصل جدید جمهوری اسلامی راحتتر صورت گیرد.
در بخشی از بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی رهبر انقلاب به نقد و خطاها اشاره میکنند. ایشان میفرمایند: «انقلاب اسلامی همچون پدیدهای زنده و بااراده، همواره دارای انعطاف و آماده تصحیح خطاهای خویش است، اما تجدیدنظرپذیر و اهل انفعال نیست. به نقدها حساسیت مثبت نشان میدهد و آن را نعمت خدا و هشدار به صاحبان حرفهای بیعمل میشمارد، اما به هیچ بهانهای از ارزشهایش که بحمدالله با ایمان دینی مردم آمیخته است، فاصله نمیگیرد. انقلاب اسلامی پس از نظامسازی، به رکود و خموشی دچار نشده و نمیشود و میان جوشش انقلابی و نظم سیاسی و اجتماعی تضاد و ناسازگاری نمیبیند، بلکه از نظریه نظام انقلابی تا ابد دفاع میکند.
یکی از اشتباهاتی که در دهه 70 رخ داد، تبلیغات درباره آوردن فرزند کم در دولتهای سازندگی و بعد از اصلاحات بود. فرزند کمتر، زندگی بهتر یک شعار و نیز برنامه مرتبط با تنظیم خانواده بود که در دولت هاشمی رفسنجانی برای مردم بهکار گرفته میشد. یکی از نکات بسیار عجیبی که در دهه 70 از سوی رفسنجانی اعمال شد این بود که دولت برای کاهش جمعیت و اینکه خانوادهها ترغیب به نیاوردن فرزندان شوند، امکاناتی مانند، وام، زمین و مسکن اهدا شد!
در همین رابطه با تصویب دولت در سال 1369، شورایی به عنوان «شورای تحدید موالید» به ریاست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایجاد شد و تشکیل شد و یک سال بعد، در سال ۱۳۷۰ «اداره کل جمعیت و تنظیم خانواده» در این وزارت خانه تشکیل شده بود و در سال ۱۳۷۲، «قانون تنظیم خانواده» به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، که در قانون تنظیم خانواده سیاستهای تشویقی و تنبیهی برای کنترل جمعیت پیش بینی شد و پرداخت حق عائلهمندی به فرزندان چهارم به بعد هر خانواده قطع شد!
از موارد دیگری که بهصورت هدفمند در دولتهای سازندگی و اصلاحات به جد پرداخته شد، کنترل باروری در خانوادهها با گذاشتن دورههای آموزشی بود. در همین چارچوب بود که در همان سالهای 70 خانوادههای کم بضاعت دارای سه فرزند که قدرت باروری دارند، تنها پس از وازکتومی یا توبکتومی و ارائه مدرک از سوی مراکز بهداشت میتوانند زیر پوشش کمیتههای خیریه در بیایند. در ادامه این روند دو دهه کاهش جمعیت با مشخص شدن نتایج عمومی سرشماری ۱۳۹۰، اعلام شد که روند رشد جمعیت یک دوره پنج ساله به 1.3 درصد کاهش یافت.
آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب در مخالفت با همین سیاستهای بارها مواردی را اشاره کردند و ایشان در دیدار مسئولان نظام در تاریخ سوم مرداد سال 1392 این موضوع را اعلام کردند. ایشان فرمودند: «جمعيت جوان و بانشاط و تحصيلكرده و باسواد كشور، امروز يكى از عاملهاى مهم پيشرفت كشور است. در همين آمارهايى كه داده میشود، نقش جوانهاى تحصيلكرده و آگاه و پرنشاط و پرنيرو را مىبينيد. ما بايد در سياست تحديد نسل تجديد نظر كنيم. سياست تحديد نسل در يک برههاى از زمان درست بود؛ يک اهدافى هم برايش معين كردند. آن طورى كه افراد متخصص و عالم و كارشناسان علمى اين قسمت تحقيق و بررسى كردند و گزارش دادند، ما در سال 71 به همان مقاصدى كه از تحديد نسل وجود داشت، رسيديم. از سال 71 به اين طرف، بايد سياست را تغيير میداديم؛ خطا كرديم، تغيير نداديم. امروز بايد اين خطا را جبران كنيم».
ایشان تأکید کردند: مسئولان كشور در اين اشتباه سهيمند، خود بنده حقير هم در اين اشتباه سهيمم. اين را خداى متعال و تاريخ بايد بر ما ببخشد.
این موارد جز اشتباهات اشاره شد در بیانیهای گام دوم انقلاب اسلامی باید دانست. یکی از کارشناس خانواده به این موضوع سالمند شدن جمعیت ایران اشاره کرد و گفته بود: میزان ازدواج به میانگین 27.2 سال برای مردان و حدود 23 سال برای زنان رسیده که این آمارها زنگ خطری برای افزایش تجرد قطعی در جامعه است. گفتنی است چند وقته گذشته این میزان برای مردان به 30 سال رسیده و زنان نیز 27 سال افزایش یافته است.
انتهای پیام/4082/
انتهای پیام/