مشاغل سیار و بیکانون تهران ساماندهی میشوند
به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در جلسه صبح امروز شورای اسلامی شهر تهران موضوع طرح ساماندهی مشاغل سیار و بیکانون در شهر تهران مورد بررسی قرار گرفت.
حجت نظری در ارتباط با این طرح اظهار کرد: شالوده این طرح مربوط به ساماندهی دستفروشان، وانتهای سیار و کافهونها است؛ چون بسیاری از شهروندان به خرید از این افراد مبادرت میکنند ولی هیچ مبنایی برای اخذ وجوه و قیمت مشخص وجود ندارد و هیچ بخش درآمدی از آن به حساب شهر واریز نمیشود.
وی ادامه داد: تصویب این طرح شرایط را برای ساماندهی دستفروشان و همچنین مبنایی برای درآمد پایدار فراهم میکند.
نظری در خصوص این طرح گفت: در متن نهایی این طرح دو کمیته برنامهریزی و سیاستگذاری و کمیتهای در سطح مناطق پیشبینی شده که در کمیته اول دستورالعملها تدوین و همچنین مبنایی برای تجدیدنظر و فرجامخواهی برای مجوزهای صادرنشده خواهد بود و در کمیته که در سطح مناطق است، تمامی برنامهها به اجرا در خواهد آمد و اجاره بهای آنها از طریق راهاندازی اپلیکیشن دریافت خواهد شد.
در ادامه جلسه شورای شهر، سید حسن رسولی در مخالفت با این طرح اظهار کرد: دستفروشی به عنوان یک شغل مزاحم مطرح است و عاملین آن مسبب سد معبر بوده و از ۵ دهه قبل این قانون به تصویب رسیده است.
وی با بیان اینکه صاحبان دارای پروانه کسب علاوه بر نظام صنفی از اتحادیه به شهرداری هم عوارض کسب و پیشه پرداخت میکنند، افزود: علاوه بر اینها در قانون مالیاتهای مستقیم برای دارندگان مشاغل دارای پروانه کسب، مالیات عملکرد سالیانه هم منظور خواهد شد و بنابراین ما نمیتوانیم در قالب مصوبهای در شورای شهر پدیده دستفروشی را با توجیهات اجتماعی و اخلاقی موجه جلوه دهیم.
شهربانو امانی عضو دیگر شورای اسلامی شهر تهران در موافقت با این طرح و در پاسخ به مخالفت رسولی گفت: سال ۴۷ قوانین دستفروشی به عنوان کسب مزاحم بوده است و ما باید قانون 50 سال قبل را بازنگری کنیم زیرا شرایط شهرنشینی در آن دوره با امروز بسیار متفاوت است.
امانی تصریح کرد: شرایط اقتصادی، رشد شهرنشینی و مهاجرت بیرویه باعث رشد و گسترش دستفروشی در خیابانها شده است بنابراین ما نمیتوانیم با قانون 50 سال پیش مشکل امروز را حل کنیم و به جای حل مسئله نباید آن را پاک کرد.
در ادامه این جلسه ناهید خداکرمی هم در مخالفت با این طرح اظهار کرد: شورای اسلامی شهر تهران در سال ۸۵ مصوبهای درباره ساماندهی دستفروشان داشته و این موضوع بسیار قابل توجه است که پیش از آنکه مصوبه و طرح جدیدی را ارائه دهیم، چالشهای طرحهای گذشته را مورد بررسی قرار داده و آنها را اصلاح کنیم.
الهام فخاری به عنوان موافق دیگر طرح ساماندهی مشاغل بیکانون اظهار کرد: مصوبهای که در سال ۸۵ مطرح شده است، جلسات کمیته ساماندهی در ارتباط با آن تشکیل نشده اما در دوره پنجم این جلسات به طور منظم برگزار شده است.
وی ادامه داد: با شرایط جدید و توسعه فناوری مشاغل جدیدی تعریف شده که قبلاً وجود نداشته و موضوعی که امروز مطرح است در مصوبه قبلی نبود؛ مشاغل جدید در این طرح مطرح نشده و صرفاً به شیوه عرضه و ارائه جدید در قالب مشاغل سیار بیکانون صحبت به میان آمده است.
گفتنی است کلیات طرح ساماندهی مشاغل سیار و بیکانون در شهر تهران با ۱۲ رای موافق و ۷ رأی مخالف به تصویب رسید.
انتهای پیام/۴۱۰۵/خ
انتهای پیام/