قیمت منطقی هر کیلو مرغ در بازار کمتر از 14 هزار تومان است
محمدعلی کمالی در گفتگو با خبرنگار حوزه کشاورزی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اشاره به اینکه قیمت منطقی هر کیلوگرم مرغ در بازار کمتر از 14 هزار تومان است، گفت: وقتی قیمت گوشت قرمز و ماهی در بازار با افزایش افسارگسیختهای روبهرو میشود، قیمت گوشت سفید که همان مرغ است، بهدلیل هجوم مردم برای خرید و افزایش میزان تقاضا گران میشود.
رئیس اسبق اتحادیه مرغداران گوشتی ایران افزود: هزینههای مرغدار بسیار زیاد شده است، بهطوریکه یک مرغدار جوجه را 4هزار و 200 تومان میخرد و هر جوجه برای اینکه تبدیل به یک مرغ برای کشتار شود نیازمند خوراک 2 کیلوگرمی دان است. با توجه به اینکه هر کیلو دان در بازار 3 هزار و 100 تومان است و یک جوجه نیاز به دو کیلوگرم دان دارد، بنابراین برای یک مرغدار یک مرغ زنده کامل با احتساب هزینههای جانبی ازجمله دارو و واکسن، حدود 11 هزار و 500 تومان تمام میشود که وقتی این مرغ بهصورت کشتار بهدست مردم میرسد بهطور منطقی نباید بیشتر از هر کیلوگرم 14 هزار تومان باشد.
کمالی با انتقاد از عملکرد کارخانههای روغننباتی در ارائه نهادههای دامی همچون ذرت و سویا به مرغداران گفت: بسیاری از مرغداران با کارخانههای روغننباتی مشکلات متعددی دارند که این معضلات هنوز از سوی مسئولان برطرف نشده است.
وی افزود: در شرایط کنونی قیمت هرکیلوگرم ذرت در بازار یک هزار و 600 تومان و هرکیلوگرم سویا 2 هزار و 800 تومان است که این قیمتها برای یک مرغدار بهمنظور تأمین نهادههای دامی مرغها هیچگونه صرفه اقتصادی ندارد.
انتهای پیام/4094/ 4122/
انتهای پیام/