دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
همراه با نمایشگاه پژوهش/55

ساخت مودمی برای کنترل فعالیت‌های تحت وب

یکی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار موفق به ساخت مودمی شده‌ است که قابلیت‌ مدیریت و شخصی‌سازی دارد.
کد خبر : 347848

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار از سوم تا ششم دی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد. محمدرضا سجادی دانشجوی کارشناسی رشته کامپیوتر از دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار است که مودمی با قابلیت‌های مدیریتی خاص طراحی و تولید کرده است.


مودم طراحی‌شده نسبت به مودم‌های دیگر قابلیت‌های بیشتری دارد. در این مودم چهار سیستم امنیتی درنظر گرفته شده که شامل IDS، IPS مختص شبکه داخلی و WIDS و WIPS مختص شبکه بیسیم می‌شود. این چهار سیستم حفاظتی که همگی با هوش مصنوعی طراحی شده‌اند، امنیت شبکه را در بهترین حالت ممکن قرار می‌دهند. این دانشجوی دانشگاه آزاد چند سامانه‌ دیگر مانند سامانه مدیریت کودک هم طراحی کرده که روی این مودم پیاده‌سازی شده  است. به کمک سامانه مدیریت کودک، مدیر شبکه یا والد می‌تواند مدیریت کاملی روی کاربران شبکه داشته باشد. برای مثال پدر یا مادر فرزندان را در قالب کاربر به سیستم معرفی می‌کند تا فعالیت‌های آنها را رصد کند. بدین‌ترتیب پدر یا مادر می‌داند که کودکان وارد چه سایت‌هایی شده‌اند، روزانه، هفتگی یا ماهانه چقدر از شبکه‌های اجتماعی استفاده کرده‌اند.


این مودم همچنین قابلیت مدیریت خودکار دارد که والدین می‌توانند آن را فعال کنند. سپس براساس اطلاعات واردشده توسط پدر یا مادر دستگاه مشخص می‌کند که کودک روزانه، چقدر می‌تواند از شبکه‌های اجتماعی استفاده کند. برای مثال اگر ساعت مجاز استفاده از شبکه اجتماعی برای کودک دو ساعت در روز تعیین شده باشد به‌محض تمام شدن دو ساعت کاربر نمی‌تواند به شبکه اجتماعی دسترسی داشته باشد و ارتباطش با شبکه قطع می‌شود. پدر و مادرها می‌توانند ساعت استفاده از بازی‌های آنلاین، شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خاص را محدود کنند.


این مودم چهار سال در مرحله تحقیقاتی قرار داشته و  یک سال هم به‌صورت عملی در مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار توسعه یافته است. در حال حاضر این محصول در مرحله تجاری‌سازی قرار دارد.


به گفته سجادی، رایزنی‌هایی درباره این محصول با وزارت ارتباطات و بنیاد ملی نخبگان صورت گرفته و قول‌هایی در زمینه مساعدت داده شده است.  این مودم  برای استفاده عموم مردم طراحی شده است. این دستگاه را در یک دانشگاه راه‌اندازی کردیم که روزانه 30 تا 35 کاربر به آن وصل می‌شدند و عملکرد  و بازخورد عالی هم داشت.


این مودم از  سه ماه پیش در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار به کار گرفته شده است و طی این مدت حدود 250 گیگابایت ترافیک از طریق این دستگاه مودم مسیریابی شده است. این محصول از دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار تأییدیه علمی دستگاه دریافت کرده است. 


انتهای پیام/4021/ 4107/


 


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب