دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل بیمه دانا:

خدمات بیمه‌گرهای ایرانی برون مرزی شد/با نرخ مالیات مشکل داریم

مدیرعامل بیمه دانا با اشاره به دور زدن تحریم‌ها گفت: شرکت‌های بیمه‌گر داخلی با تشکیل کنسرسیومی برای پوشش بیمه‌ای، به کشتی‌های خارجی خدمات می‌دهند.
کد خبر : 347813
801988418081861609.jpg

ابراهیم کاردگر در گفتگو با خبرنگار حوزه بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا درباره بیمه کشتی‌هایی که با ایران در حال همکاری هستند، گفت: در حال حاضر به علت تحریم‌ها، تمامی کشتی‌هایی که وارد آب‌های ایران می‌شوند، بیمه‌نامه‌های خارجی آن‌ها عملاً باطل می‌شود؛ به همین دلیل شرکت‌های بیمه‌گر داخلی، کنسرسیومی در قشم و کیش تشکیل داده‌اند تا به این کشتی‌ها پوشش بیمه‌ای ارائه کنند.


نایب‌رئیس هیأت مدیره بیمه دانا با توضیح درباره روش بیمه کشتی‌های خارجی توسط شرکت‌های بیمه‌گر ایرانی تصریح کرد: وقتی در آب‌های سرزمینی ایران شرکت‌های بیمه‌گر خارجی خدمات بیمه‌ای نمی‌دهند، شرکت‌های بیمه‌گر داخلی با ورود به این عرصه و بیمه‌ کردن کشتی تمام تلاش خود را می‌کنند تا به علت بیمه نبودن، کشتی‌ها از همکاری و مبادله با ایران منصرف نشده و بتوانند کالاهای خود را به کشور منتقل کنند.


مدیرعامل بیمه دانا با تأکید بر اینکه جلسه‌ای با یکی از شرکت‌های خارجی کشتی‌رانی داشتیم، گفت: در مورد نحوه کار و روش جایگزینی بیمه با این شرکت خارجی صحبت‌هایی شده است.


وی در پاسخ به این سؤال که وضعیت ضریب نفوذ بیمه را چطور ارزیابی می‌کنید؟ این افزایش نسبت به سال گذشته قانع‌کننده بوده؟ تشریح کرد: نمی‌توانیم صنعت بیمه را مانند جزیره‌ای کنار بگذاریم و صرفاً صنعت بیمه را تحلیل کنیم.


صنعت بیمه به‌عنوان یک چرخ‌دنده در اقتصاد کشور است


کاردگر با اشاره به اینکه اقتصاد کشور چند نوع رشد دارد و بخش‌های اقتصادی به هم وصل هستند، اذعان کرد: آقای دکتر دژپسند گفته بود که رشد سرمایه‌گذاری کشور از سال 91 تا امسال تنها  در دو سال مثبت بوده است. صنعت بیمه یک چرخ‌دنده کوچک در ساعت اقتصاد کشور است. وقتی اقتصاد کشور رشدش منفی است، صنعت بیمه هم همین وضع را خواهد داشت؛ چراکه صنعت بیمه به‌عنوان یک چرخ‌دنده کوچک از چرخ‌دنده‌های اقتصادی کلان کشور که کارشان با مشکل روبه‌رو است، در حال فعالیت است.


صنعت بیمه مظلوم واقع‌شده است


وی با بیان اینکه باوجود شرایط سخت اقتصادی، صنعت بیمه کشور یک صنعت خاص است، توضیح داد: صنعت بیمه در کشور ایران، هیچ کمک و پشتوانه دولتی و هیچ ردیف بودجه‌ای ندارد. نه‌تنها حمایت خوبی از صنعت بیمه از سنوات گذشته تابه‌حال نشده، مالیات بر ارزش‌افزوده و عوارض نیز بر دوش صنعت بیمه سنگینی می‌کند. با همه این شرایط صنعت بیمه در حال حاضر خیلی خوب به مردم خدمات می‌دهد، درعین‌حال که مظلوم واقع‌شده است.


نایب‌رئیس هیأت مدیره بیمه دانا درباره تأثیر نوسانات نرخ ارز بر بهای تمام‌شده بیمه‌ها تصریح کرد: وقتی بیمه‌گذار به ما می‌گوید ارزش این مورد 100 تومان است، بنابراین این کالا نزد بیمه‌گر 100 تومان بیمه‌شده است. حالا نوسانات نرخ ارز باعث شده ارزش همان  کالا افزایش پیدا کند؛ قطعاً بیمه‌گذار این افزایش قیمت را به ما اعلام می‌کند که ارزش این کالا 150 تومان شده است؛ درنهایت بیمه‌گر حق بیمه بیشتری بابت افزایش ارزش کالا را  می‌گیرد.


درصورتی‌که ارزش بیمه کالا افزایش نیابد، بیمه‌گذاران مشمول ماده 10 می‌شوند


مدیرعامل بیمه دانا درباره اینکه آیا با افزایش قیمت دلار شرایط برای شما بهتر شده است، اذعان کرد: وقتی افزایش قیمت باشد، قطعاً ما حق بیمه بیشتری می‌گیریم. نمی‌توانم بگویم بهتر یا بدتر است. تا دیروز اتومبیل خارجی بوده 300، 400 و 500 میلیون تومان بوده و در حال حاضرشده یک میلیارد تومان؛ ما اطلاعیه داده‌ایم که بیایند ارزش مال و ارزش بیمه‌تان را بالا ببرید و اگر بیمه‌گذار  این اقدام را نکند، مشمول ماده 10 می‌شود.


کاردگر درباره ماده 10 توضیح داد: ماده 10 می‌گوید مالی که 100 تومان ارزش دارد و شما آن را به ارزش 50 تومان بیمه کرده‌اید، هنگام پرداخت خسارت 50 به 100 پرداخت می‌شود. لذا بیمه‌گذار هم حواسش است و ماده 10 را همه بیمه‌گذاران تقریباً به‌خوبی می‌شناسند و مالشان را همیشه واقعی بیمه می‌کنند؛ ارزش بیمه بالا می‌رود، قیمت مورد بیمه افزایش پیدا می‌کند و درنهایت نرخی که در آن ضرب می‌شود، حق بیمه‌اش افزایش پیدا می‌کند.


انتهای پیام/4092/4083/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب