دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس‌کل بیمه مرکزی:

آتیه‌سازان حافظ مجوز ندارد/ عدم شفاف‌سازی اشکال بیمه‌ ایران بود

رئیس کل بیمه مرکزی درباره بیمه ایران گفت: مشکل بیمه‌ایران عدم شفاف‌سازی است.
کد خبر : 331356
WhatsApp Image 2018-12-04 at 13.18.51.jpeg

به گزارش خبرنگار حوزه بانک، بیمه و بورس گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، غلامرضا سلیمانی‌امیری در نشست خبری خود با اصحاب رسانه که ظهر امروز در سالن همایش بین‌المللی برج میلاد برگزار شد، گفت: هنوز فرهنگ‌سازی در صنعت بیمه‌ای نهادینه نشده است. این مسئولیت بر دوش اصحاب رسانه است تا پیام بیمه‌گران را به گوش مردم و پیام بیمه‌گذاران را به گوش مسئولان برسانند.


رئیس بیمه مرکزی با اشاره به اینکه شرکت‌ها در دو سطح توانگری می‌بایست فعالیت‌های خود را انجام دهند، افزود: ما در سال جدید اصرار به اعلام توانگری در صنعت بیمه‌ای داشتیم و شرکت‌های بیمه‌ای که توانگری لازم را نداشته باشند، پرونده آن‌ها به شورای عالی ارسال می‌شود.


وی با اشاره به بیمه‌ایران گفت: بیمه‌ایران در سطح چهار بیمه توانگری قرار دارد. این در حالی است که بیمه‌ایران یکی از بیمه‌های دولتی است که ۳۱ درصد از پرتفوی ایران را بیمه‌ایران پوشش می‌دهد؛ فشار بیمه مرکزی برای شفاف‌سازی منجر به اعمال ذخایر در گزارش‌های مالی این شرکت شده است.


سلیمانی امیری خاطرنشان کرد: خروج بیمه‌ایران از بیمه‌های زیان‌ده جلوی زیان بیشتر این بیمه را گرفته و موجب بهبود شرایط این شرکت شده است؛ روش‌های بهبود بیمه‌ایران در بیمه مرکزی و وزارت اقتصاد در جریان است.


رئیس بیمه مرکزی با اشاره به اینکه یکی از دلایل مشکلات در بیمه‌ایران شفاف‌سازی است گفت: بیمه مرکزی با فشار بر بیمه‌ایران و بر پایه سیاست‌های خود تلاش دارد تا بیمه‌ایران را در حوزه شفاف‌سازی فعال کند.


وی افزود: شرکت‌های بیمه‌ای که توانگری لازم را نداشته باشند، پرونده آن‌ها به شورای عالی ارسال می‌شود.


رئیس‌کل بیمه مرکزی تأکید کرد: بیمه آتیه‌سازان حافظ مجوز نداشته و باید اقدام به اخذ مجوز یا تبدیل به کارگزاری بیمه‌ای کند.


سلیمانی بابیان اینکه شرکت‌های استارت آپی در حوزه بیمه هنوز مجوز قانونی ندارند، تأکید کرد: کمیته صیانت نظارت بر شرکت‌های بیمه‌ای ازلحاظ قوانین و مقررات بیمه است.


وی افزود: وظیفه کمیته صیانت بررسی کلی صنعت بیمه ، مقایسه شرکت‌های بیمه و تشخیص مشکلات بیمه‌ها در آینده بوده و بنابراین از طرف کمیته به آنان اعلام می‌شود برای حل مشکل راه‌کار ارائه دهند.


رئیس‌کل بیمه مرکزی با اعلام این آمار مبنی بر اینکه سهم بیمه غیرزندگی ۱۳ درصد و سهم بیمه زندگی ۲۳ درصد است، توضیح داد: ضریب نفوذ ۷ درصد برای بیمه خیلی بلند پروازانه بوده ولی وظیفه خود می‌دانیم این ضریب را افزایش دهیم.


وی ادامه داد: در بخش درمان بیمه تکمیلی مشکلاتی وجود دارد که در حال حل آن هستیم.


سلیمانی بابیان اینکه با شروع تحریم‌ها، شرکت‌های بزرگ بیمه‌ای یک‌طرفه لغو قراردادها را اعلام کردند که فشار بزرگی بر ریسک بیمه‌ای کشور داشت، گفت: بعد از لغو یک‌طرفه قراردادها توسط شرکت‌های بیمه‌ای خارجی به‌سرعت همه بیمه‌های اتکایی لغو شده و آن‌ها را بیمه مرکزی تحت پوشش قرارداد و اکنون مجموعه‌ای بدون پوشش نداریم.


وی با اشاره به حذف مالیات بر ارزش‌افزوده تصریح کرد: دولت موافق حذف بحث مالیات بر ارزش‌افزوده در بیمه‌ها بوده و با موافقت سازمان امور مالیاتی این موضوع به مجلس شورای اسلامی فرستاده‌شده و در بودجه نیز این مسئله حذف مطرح‌شده است.


رئیس‌کل بیمه مرکزی اذعان کرد: کاهش ارزش پول ملی باعث افزایش خسارات پرداختی و افزایش حق بیمه می‌شود البته این دو هم‌پوشانی ندارد و باید منابع بیمه‌ای سرمایه‌گذاری شود، ولی بیشتر بودن نرخ تورم از نرخ بهره مشکلات را بیشتر می‌کند.


سلیمانی در پاسخ به سؤالی مبنی بر سرنوشت بیمه سرمد گفت: غیر از بیمه سرمد دو شرکت دیگر نیز به دلیل عدم معرفی مدیرعامل از بیمه مرکزی نمره منفی گرفته‌اند و ملزم هستند در اسرع وقت نسبت به معرفی فردی که دارای صلاحیت باشد، اقدام کنند.


انتهای پیام/4083/4092/خ


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
شیبانی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۲
۰
چطور ممکنه مجوز نداشته باشه و بهش اجازه فعالیت داده باشند
علی
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۷:۵۳
۰
چرا بیمه ایران که یک بیمه دولتی است شفافیت ندارد پس سازمان حسابرسی چیکارست
قالیشویی ادیب