دولت هاشمی نظریه اقتصاد لیبرالی را در ایران اجرا کرد
به گزارش خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، شهریار زرشناس در نشست تبیین و گفتمانسازی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که بعدازظهر امروز در مؤسسه فرهنگی شهدای هفتم تیر سرچشمه برگزار شد، گفت: در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی و در وضعیت فعلی کشور با تعدادی سؤال روبهرور میشویم و یکی از این موارد این است که دلیل وضعیت کنونی اقتصادی کشور چیست؟
وی با بیان اینکه در کشورمان بنبست نداریم، تصریح کرد: دشمن با ایجاد شبهاتی مانند اینکه مرگ بر آمریکا گفتن و مقابله با استکبار دلیل مشکلات اقتصادی امروز هستند؛ بنابراین برای برونرفت از مشکلات باید شعار مرگ بر آمریکا را رها کنیم، اما چنین نیست و فقط این جنبه بازی با افکار عمومی را دارد.
کارشناس مسائل اقتصادی ساخت اقتصادی شبهمدرن را دلیل اصلی مشکلات اقتصادی کشور دانست و افزود: هدف نظام غرب و استکباری از تحمیل اقتصاد شبهمدرن، تصرف و تحت سلطه درآوردن کشورهای دیگر بود تا از این طریق منابع کشورهای پیرامونی غارت شود و این منابع به سمت کشورهای متروپُل سرازیر شود.
زرشناس افزود: غرب تلاش کرد تا از طریق این نوع ساخت اقتصادی، باورهای فرهنگی و مذهبی و خودکفایی اقتصادی ما را تضعیف کند تا فقط اقتصاد ما را به نفت وابسته سازد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی نظام جهانی را نظام سلطه توصیف کرد و گفت: نسخه آقایان نولیبرالی که برخی دستگاههای اجرایی را تحت کنترل خود در آوردهاند، همان طرفداران ساخت اقتصادی شبهمدرن هستند تا از اقتصاد خودکفا فاصله بگیریم.
وی با بیان اینکه هنوز از عدم توازن ساختاری رنج میبریم، تصریح کرد: دشمن برای اینکه نتوانیم از عدم توازن ساختاری خود را رها سازیم در مرحله اول اقتصاد تکمحصولی را به کشور تحمیل کرد تا همیشه به یک منبع درآمدی وابستگی داشته باشیم و به دنبال آن بروکراسی فاسد و چالشهای هویتی را که از زمان رژیم پهلوی آغاز شده به کشور تحمیل کردند.
کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به این موضوع که عدهای میگویند قبل از انقلاب اوضاع اقتصادی کشور خوب بود و ایران بهشت بود دروغ محض است، افزود: فقط کافی است که به گزارشهای مستندی که مربوط به پیش از انقلاب است، مراجعه کنیم به این نتیجه میرسیم که فاصله طبقاتی در آن زمان شدید، وضعیت تولید ناخالص ملی با توجه به صادرات ۶ میلیون بشکه نفت در روز خوب نبود و همچنین روستاها و شهرها درگیر بحران بودند، بنابراین این بازی رسانهای ضدانقلابهاست که میگویند پیش از انقلاب ایران بهشت بود بلکه پیش از انقلاب، ایران در خدمت نظام امپریالیسم بود.
زرشناس ساخت اقتصادی شبهمدرن را سلطهطلبانه عنوان کرد و ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی در دولت میرحسین موسوی و آیتالله هاشمی هیچ تلاشی برای از بین بردن این نوع ساخت اقتصادی نکردند تا از این طریق ساخت اقتصادی انقلابی جایگزین ساخت اقتصادی شبهمدرن شود، حتی با روی کار آمدن دولت سازندگی و بعد از آن اصلاحات، بهطور رسمی نظریههای نولیبرال در اقتصاد پیگیری شدند و افرادی مانند سروش که من از او به عنوان لیدر نفوذ تئوریک نام میبرم، از عوامل اجرای اقتصاد نولیبرالی نام گرفتند.
انتهای پیام/۴۰۷۹
انتهای پیام/