کارگزاران از دولت روحانی چه میخواهند؟
گروه سیاسی خبرگزاری آنا- محمدعلی حسننیا؛ «رذیلانهترین دروغ این است که بگوییم تورم 40 درصدی حاصل تحریم است». این سخن یکی از منتقدان دولت نیست، بلکه گفته یکی از اعضای اصلی حزب کارگزاران سازندگی است، حزبی که در سالهای 92 و 96 بهطور قاطع از روحانی در انتخابات ریاستجمهوری حمایت کرده بود.
در کنگره سوم حزب کارگزاران سازندگی، اتفاقات زیادی در موضوع محتوای سخنان رخ داد و برخی از صحبتهای سخنرانان سبب حاشیههای زیادی در این حزب شد. شعار اصلی این حزب برای سومین کنگره خود «ارتقای کارآمدی، نوسازی اصلاحات و بازخوانی قانون اساسی» بود. از دو شعار اول حزب کارگزاران این موضوع برآورد میشود که با سیاستی جدید در سپهر این حزب مواجه خواهیم بود.
لیلاز: رذیلانهترین دروغ این است که بگوییم تورم 40 درصدی امروز حاصل تحریم است
سعید لیلاز اقتصاددانی که برخی از نظرات وی در سالهای اخیر، پشتوانه رئیسجمهور برای پیشبرد مسائل اقتصادی بوده است در سخنانی که در این کنگره داشت بهصراحت به دولت تاخت و گفت: «اگر بارها و بارها در معرض انتخاب سال 96 قرار بگیریم، بارها و بارها به روحانی رأی خواهم داد، اما بههرحال شرایط از سال 96 به بعد تغییر کرده است؛ اگرچه هیچگاه نگفتم که تا آخر پای دولت میمانم یا اینکه دیگر به آقای روحانی رأی نمیدهم؛ بلکه صبر و داوری میکنم».
این صحبتهای لیلاز را باید در کنار برخی از مطالب دیگر وی در این کارزار سیاسی قرار داد؛ چون بعد از اینکه در لفافه میگوید پروژهای برای عبور از روحانی ندارد، به مطلب جدیدی اشاره میکند و دولت را در خوف و رجا قرار میدهد و میگوید: «رذیلانهترین دروغ این است که بگوییم تورم 40 درصدی امروز حاصل تحریم است، در حالی که چنین نیست».
محسن هاشمی: مشکلاتی که امروز دچار آن شدهایم ناشی از ناکارآمدی است
کنگره جنجالی سوم حزب کارگزاران سخنرانهای دیگری نیز داشت و در آن محسن هاشمی رفسنجانی عضو این حزب و رئیس فعلی شورای شهر تهران درباره موضوعی به نام کارآمدی در سیستم دولتی صحبت میکند و هشدار میدهد: «کارگزاران در این مسیر، گاهی برای همراهی با سایر احزاب از این مسیر خارج شده است که البته مشکلی نیست اما نباید شعارمان را فراموش کنیم؛ در غیراینصورت دچار مشکل میشویم و اگر کارآمدی وجود نداشته باشد، با مشکلات زیادی روبهرو خواهیم شد».
احمد زیدآبادی و صادقالحسینی نیز دو سخنران دیگر این برنامه بودند که بررسی سخنان آنها نشان میدهد، انتقاد از روند اقتصادی دولت روحانی در کنگره سوم حزب کارگزاران بسیار جدی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. این دو در میان سخنان خود کنایههایی به دولت وارد میکنند و با انتقادی تلویحی از دولت، خاطرنشان میکنند: «روحانی بشخصه معتقد است که ارز مسئله اقتصادی نیست بلکه سیاسی بوده و این نتیجه سیاستهای غلط دولتی است که ارز سرکوب میشود».
آخرین ضربه کاری برای پروژه عبور از روحانی یا به تحلیل برخی دریافت امتیاز از دولت در صحبتهای کرباسچی اعلام میشود. دبیرکل حزب کارگزاران میگوید:« امکان ندارد که ابتدا دولت، مجلس و شهرداری را بگیریم و بعد بگوییم که اجازه کار کردن به ما نمیدهند. مردم این موضوع را نخواهند پذیرفت».
کرباسچی با مقایسهای از دولت هاشمی و روحانی، مدعی میشود که دولت سازندگی را دولت کار باید نامید و دولتها افراد سیاسی را باید در اولویت بعدی خود قرار دهند. وی با بیان اینکه حل مشکلات مردم، بخشی از کار دولت است، ادامه میدهد: «مردم نمیپذیرند که ما به ضرب و زور استدلال و تبلیغات آنها را به پای صندوق رأی بیاوریم و بگوییم با همین قانون و با همین حاکمیت امکان کار وجود ندارد».
ناصری: اصلاحطلبان به دنبال عبور از روحانی نیستند
عبدالله ناصری تحلیلگر برجسته اصلاحات و عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان درباره این کنگره و برخی سخنان مبنی بر پروژه عبور از روحانی به خبرگزاری آنا، گفت: پروژه عبور از روحانی توسط اصلاحطلبان کلید زده نشده است؛ اما اصلاحطلبان در یکسال اخیر به این تصمیم رسیدهاند که علاوه بر حمایت از دولت، انتقاد و مشکلات دولت روحانی را نیز بیان کنند و راهبرد تمام احزاب اصلاحطلب، حمایت و انتقاد از دولت روحانی است و اگر اشتباهات در دولت بیشتر شود، انتقادهای صریحتری به دولت صورت میگیرد.
از سوی دیگر مرتضی سجادیان عضو حزب کارگزاران سازندگی نیز درباره این صحبتها به خبرنگار خبرگزاری آنا میگوید: اصلاً فرار به جلو از سوی کارگزاران و اصلاحطلبان برای عدم پاسخگویی از مشکلات دولت وجود ندارد و شاید خیلی از افراد از دولت و روحانی در انتخابات عبور کنند، ولی فضای کلی اینگونه نیست.
وی درباره صحبتهای لیلاز درباره دروغ بودن تورم ۴۰ درصدی حاصل از تحریمها نیز عنوان میکند: من هم همین مطلب را قبول دارم و متأسفانه تحریمها به ابزار مسئولان برای فرار از واقعیتهای جامعه تبدیل شده و این مطلب برای مردم و اجتماع مناسب و خوب نیست.
بههرحال میتوان به دو راه اصلی برای احزاب اصلاحطلب و کارگزارانیها رسید. ابتدا این برداشت را میتوان از سخنان آنها داشت که برخی از جریان آنها در حال عبور از روحانی به دلیل کاهش مقبولیت وی هستند و خود را میخواهند در ژست نقادی دولت قرار دهند و با کد دموکراسی دولت را تنها بگذارند یا اینکه برای دریافت امتیازات بیشتر برای خود تلاش میکنند تا دولت را از سمت حزب اعتدال و توسعه به سوی کارگزاران و اصلاحات سوق دهند.
انتهای پیام/4082/ن
انتهای پیام/