دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 آذر 1397 - 13:07
سخنگوی وزیر بهداشت:

قاچاق و تقلب در مکمل‌های دارویی زیاد است

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: مکمل‌ها فقط تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار از مبادی رسمی وارد می‌شوند و یکی از بازارهایی که قاچاق و تقلب در آن زیاد بوده همین مکمل‌هاست.
کد خبر : 330966
thum-f983164b54a9a93a382f-33_284518.jpg

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از وبدا، ایرج حریرچی با اشاره به اینکه بیش از ۹۵ درصد مکمل‌ها در بازار ضروری نبوده و مورد نیاز مردم نیستند، افزود: بازار مکمل‌ها مصداق یکی از بازارهایی است که در حوزه سلامت، تقاضای القایی ایجاد می‌کند و یکی از بازارهایی است که قاچاق و تقلب در آن زیاد است.


سخنگوی وزارت بهداشت گفت: متأسفانه براساس فرهنگ نادرستی که وجود دارد مردم تقاضای مصرف مکمل‌ها را داشته و پزشکان نیز این مکمل‌ها را تجویز می‌کنند، مکمل‌ها دارو تلقی نمی‌شوند و به صورت آزاد به فروش می‌رسند، البته در مقاطعی برای واردات آن ارز دولتی اختصاص پیدا می‌کرد، اما در حال حاضر، واردات مکمل‌ها به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.


وی ادامه داد: باید توجه کرد که عمده مکمل‌هایی که در بازار در کشور وجود دارد، قاچاق بوده و تعداد محدودی از آنها در کشور مجوز فروش و عرضه دارند، عمده مکمل‌های موجود در بازار غیر قانونی بوده و از طریق قاچاق، شبکه‌های ماهواره‌ای و اماکن ورزشی به فروش رسیده و به دست مصرف کننده می‌رسند.


حریرچی یادآور شد: در زمینه فروش مکمل‌ها بر عملکرد داروخانه نظارت می‌شود و چنانچه اقلام مکملی آنها از زنجیره غیر قانونی وارد شده باشد، برخوردهای قانونی صورت خواهد گرفت زیرا در مقاطعی تا یک میلیارد و چند صد میلیون دلار به واردات مکمل‌ها تخصیص داده می‌شد، اما در حال حاضر، هیچ ارز دولتی برای واردات مکمل‌ها اختصاص پیدا نمی‌کند.


این مقام مسئول در وزارت بهداشت تصریح کرد: مکمل‌ها فقط تا سقف ۵۰۰ میلیون دلار از مبادی رسمی وارد می‌شوند و ارقام بالاتر از این، از طریق قاچاق وارد شده و به دست مصرف‌کننده می‌رسند، در مصرف محصولات ارگانیک مانند محصولات تراریخته نباید زیاده روی شود و باید با این مساله برخورد علمی و متعادل صورت گیرد.


وی ادامه داد: چنانچه در تولید محصولات ارگانیک موارد و اصول علمی، فنی و استانداردها رعایت شده باشد و محصول به صورت بسته‌بندی و دارای تأییدیه وزارت بهداشت باشد، سلامت این محصولات مشکلی نداشته و مردم در مورد مصرف آنها اطمینان داشته باشند.


حریرچی با اشاره به اینکه محصولات ارگانیکی که به صورت باز و بدون بسته‌بندی و تأییدیه وزارت بهداشت به فروش می‌رسند، از سلامت کافی برخوردار نبوده و بهتر است که مردم از مصرف آنها خودداری کنند،‌ افزود: متسفانه در زمینه تولید و تبلیغ محصولات ارگانیک به صورت باز، غیر استاندارد و بدون تأیید وزارت بهداشت، تخلفاتی مشاهده می‌شود اما مردم برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مصرف محصولات تراریخته و ارگانیک به سایت‌ها و مراجع معتبر علمی و دانشگاهی مراجعه کنند و به تبلیغات شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی اعتماد نکنند.


حریرچی یادآور شد: بهتر است در داروخانه‌ها از کارت عابر بانک برای پرداخت هزینه دارو استفاده شود تا مبالغ توسط متصدی داروخانه رند نشود. درصورتی که مردم بخواهند از روش اسکناس برای پرداخت هزینه استفاده کنند و باقی مانده آن پول خرد باشد، باید با اطلاع مشتری و رضایت او، مبلغ رند شود یا اینکه با رضایت مشتری داروی درخواستی به وی ارائه شود.


وی ادامه داد: زایمان طبیعی در کشور به صورت رایگان است، اما ممکن است که یک نوزاد در بیمارستان دولتی به صورت زایمان طبیعی متولد شده باشد و نیاز به خدمات درمانی مانند NICU یا مراقبت‌های ویژه نوزادان داشته باشد که این موضوع، هزینه‌هایی را به همراه دارد برهمین اساس اگر هزینه‌ای برای زایمان طبیعی در بیمارستان‌های دولتی دریافت شده، مردم می‌توانند برای پیگیری تخلفات، آن را به سامانه 190 وزارت بهداشت اطلاع دهند.


حریرچی یادآور شد: متاسفانه فرهنگی در بین مردم شکل گرفته و تقویت شده که عده‌ای برای زایمان و تولد فرزندان خود از شهرهای اطراف به تهران و کلانشهرهای کشور مراجعه می‌کنند تا در مقابل نام محل تولد در شناسنامه، نام تهران یا کلانشهرها ثبت شود، اما این ارجاعات، مشکلاتی را برای این شهرها به وجود آورده است.


وی افزود: شهرهای اطراف تهران و کلانشهرهای کشور، به تخت‌های جدید تجهیز شده‌اند به طوری که در طول 5 سال گذشته 30 هزار تخت بیمارستانی جدید در کشور به ویژه در شهرهای کوچک و اطراف کلانشهرها ساخته شده است.


این مقام مسئول در وزارت بهداشت ادامه داد: در تهران، تراکم بیماران زیاد است و برخی مادران باردار به خاطر چشم و هم چشمی به بیمارستان‌های خصوصی مراجعه کرده و به سمت زایمان سزارین راهنمایی می‌شوند که علاوه بر هزینه‌های زیاد برای زایمان آنها، ممکن است هزینه‌های دیگری برای ارائه خدمات درمانی دیگر مانند NICU به همراه داشته باشد، لذا بسیاری از آنها زمانی که از عهده تأمین هزینه‌های اضافی درمانی در بیمارستان‌های خصوصی بر نمی‌آیند با وزارت بهداشت تماس می‌گیرند تا امکان ادامه روند درمان و پذیرش در بیمارستان‌های دولتی برای آنها فراهم شود.


حریرچی گفت: زایمان و صدور محل شناسنامه در تهران، فضل و برتری برای افراد نیست و علاوه بر تحمیل هزینه‌های زیاد، میزان سزارین را نیز افزایش می‌دهد چراکه در تهران تمایل بیشتری به انجام سزارین وجود دارد.


به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، سال گذشته یک میلیون و 487 هزار زایمان منجر به تولد در کشور ثبت شد و از نظر کاهش آمار مرگ مادران باردار و عوارض زایمان، از جمله کشورهایی با آمارهای درخشان در دنیا هستیم و متخصصان بسیار خوبی در شهرستان‌ها مشغول به ارائه خدمات هستند، بخشی از مراجعات مادران باردار برای زایمان در تهران به دلیل برخی اعتمادسازی‌های کاذب در تهران و استقرار بیشتر از 50 درصد از متخصصان در تهران است.


 


انتهای پیام/4044/



 


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته