مکملهای دارویی گران میشوند/ محاسبه مکملها با ارز آزاد
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، غلامرضا اصغری در نشست خبری ظهر امروز با خبرنگاران با اشاره به وضعیت بازار دارویی کشور اظهار کرد: کمبود دارویی را زمانی اعلام میکنیم که یک دارو مشابه تولید داخل و یا برندهای دیگری نداشته باشد زیرا ممکن است تنها داروی یک برند در بازار موجود نباشد در حالیکه داروهای ژنریک و تولید داخل را میتوانیم به عنوان جایگزین آن در نظر بگیریم بنابراین نبود یک برند خاص دارویی به معنای کمبود اقلام دارویی محسوب نمیشود.
وی ادامه داد: مردم باید بین دارو و مکمل تفکیک قائل شوند زیرا از این به بعد با توجه به شرایط کشور مکملها ارز آزاد دریافت میکنند و به همین تناسب نیز شاهد افزایش قیمت مکملهای دارویی هستیم زیرا مکملها جزء دارو محسوب نمیشود و از دریافت ارز دولتی 4200 تومان محروماند.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: در شرایط موجود کشور انتظار داریم با مشکل کمبود دارو، احتکار، قاچاق و گرانی دارو مواجه شویم و برهمین اساس تدابیری اندیشیده شده تا سریعاً وارد عمل شویم برهمین اساس با سازمان تعزیرات و نیروی انتظامی هماهنگیهای لازم صورت گرفته تا در صورت رؤیت هر گونه تخلف به سرعت برخوردهای قانونی صورت گیرد.
اصغری یادآور شد: البته سیستمهای نظارتی ما در دانشگاههای علوم پزشکی نیز مسئولیت نظارت بر بازار دارویی را به عهده دارند اما باید بپذیریم که این عارضه شرایط موجود است و باید به سرعت با این شرایط مقابله کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو درباره علت تاخیر در انتشار فهرست دریافت کنندگان ارز دولتی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اظهار کرد: منتظریم اطلاعات شرکتهای دریافت کننده ارز دولتی در بخش دارو و تجهیزات پزشکی را به ما ارائه کنند و با بانک مرکزی هم مکاتباتی را انجام دادهایم، همچنین براساس اعلام بانک مرکزی این اطلاعات به وزارت اقتصاد ارائه شده و وزارت اقتصاد نیز اطلاعات این شرکتها را به گمرک داده است تا گمرک بررسی کند که کدامیک از این شرکتها ارز گرفته و کالاها را وارد کردهاند.
وی افزود: شخصا در این زمینه با رئیس گمرک صحبت کردم تا بلافاصله این اطلاعات را به ما ارائه دهند و امیدواریم زودتر این اطلاعات منتشر شود.
اصغری ادامه داد: دشمن با ایجاد جنگ روانی قبل از آغاز تحریمها به دنبال برهم زدن امنیت روانی مردم هستند برهمین اساس تحریمها فقط اقتصادی نیست بلکه جنبه روانی دارند و عمده مشکلات ما تاثیر این جنگ روانی بر افکار عمومی و جامعه بود.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه برخی کشورها نمیتوانند به طور مستقیم با ایران کار کنند و خواستند که راههای واسطهای ایجاد کنیم، یادآور شد: آمریکاییها با تک تک شرکتهای طرف قرارداد ما بهصورت حضوری یا تلفنی تماس گرفتند که نمونه آن تهدید یک شرکت هندی بود که به آنها گفتند اگر به ایران دارو بدهید با شما معامله نمیکنیم بنابراین عملا جنگ روانی پیش از این شروع شده بود و از طرفی مذاکرات آمریکاییها با شرکتهای دارویی و تجهیزاتی نیز وجود داشت.
وی با اشاره به تعطیلی صرافیها به دلیل سیاستهای ارزی کشور گفت: در این شرایط اقتصادی کشور ارز محدود و سهمیهبندی شد و به برخی کالاها ارز دولتی اختصاص داده شد که برای سازمان غذا و دارو نیز ۳.۵ میلیارد دلار در نظر گرفتند.
اصغری ادامه داد: به طور مکرر مذاکراتی با کشورهای طرف قرارداد اعم از ترکها، چینیها، فرانسویها، هندیها، آلمانیها و ... داشتیم و حتی به برخی از این مناطق سفر کردیم و هم آنها به ایران آمدند تا از بروز مشکلات پیشگیری شود.
این مقام مسئول در سازمان غذا و دارو ادامه داد: تفاهمها و تمهیدات لازم حتی برای تحریمهای پیش رو که در آبانماه قرار است، اجرا شود، انجام شده است. باید بدانیم که جنگ تحریم مجروح، انفجار و شهید ندارد اما مشکلات دیگری به دنبال دارد.
وی درباره توزیع نشدن داروی بیماران خاص مانند هموفیلیها در برخی استانهای کشور از سوی شرکتهای توزیعکننده دارو یادآور شد: این گزارشها به سازمان غذا و دارو هم رسیده است اما بخشی از این کمبودها به این دلیل است که داروخانه نمیتواند اقلام را نقدی بخرد و شرکتهای پخش میگویند ما دارو را نقدی میفروشیم. این در حالیست که روال معمول این است که برای خرید دارو از شرکتهای پخش چک سه ماهه و حتی 6 ماهه به شرکتها ارائه شود.
وی با تاکید براینکه هیچکدام از این مسائل منجر به عدم دسترسی بیمار به داروهای مورد نیاز نشد، افزود: در بخشهایی به شکل کمبود ظاهر شد اما بعد از دریافت گزارشات آن سازمان غذا و دارو مداخله کرده و مشکل برطرف شده است.
رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: داروهای بیماران خاص داروهای گرانقیمتی است و دولت هم به آنها یارانه میدهد، به عنوان مثال یک داروی چند میلیونی برای بیماران خاص چند هزار تومان در میآید اما داروخانه باید این چند میلیون را از بیمه بگیرد و پولش را به شرکت پخش بپردازد.
اصغری تصریح کرد: به دلیل تاخیر بیمهها در پرداخت مطالبات داروخانهها، داروخانه بدهکار و پولش بلوکه میشود چرا که بیمه پول را دیر میپردازد و قدرت خرید داروخانه کاهش مییابد و میتواند دارو را با چک از توزیعکنندگان بخرد، در حالی که در شرایط کنونی برخی شرکتهای توزیع کننده اعلام میکنند که ما نقدی دارو را میفروشیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به پیگیری و برخورد با شرکت متخلف پخش دارو گفت: داروهایی را که در شرکتهای پخش با شرایط نامناسب بودند را هم گرفتیم و به شرکتهایی با شرایط پخش مناسب واگذار کردیم.
انتهای پیام/4009/4044/
انتهای پیام/