دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 آبان 1397 - 07:00

آخرین وضعیت انتخابات در آمریکا

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اختلاف میان دو حزب عمده آمریکایی در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره افزایش یافته است.
کد خبر : 323068
636430747500229283.jpg

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، درحالی‌که تنها دو روز به انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا زمان مانده است که این کشور شاهد قطبی‌ترین انتخابات در طول تاریخ خود است.


نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد اختلاف میان دو حزب عمده آمریکایی در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره نسبت به هفته گذشته حدود نیم درصد به نفع دموکرات‌ها افزایش‌یافته و از حدود هفت درصد به هشت درصد رسیده است.


بر اساس این نظرسنجی، دموکرات‌ها ۴۹.۴ درصد و جمهوری‌خواهان ۴۱.۹ درصد شانس پیروزی در این ماراتن سیاسی را دارند.



باوجود تغییر نسبی در جهت‌گیری افکار عمومی به نفع دموکرات‌ها در کنگره، نمودار انتخابات مجلس سنا هنوز بدون تغییر باقی مانده است.


نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که جمهوری‌خواهان ۵۰ کرسی و دموکرات‌ها ۴۴ کرسی را در اختیار خواهند گرفت و این در حالی است که هنوز ۶ کرسی بلاتکلیف هستند.



نظرسنجی‌ها حکایت از افزایش نارضایتی‌ها از رئیس‌جمهور آمریکا دارد و میزان کسانی که کارنامه دونالد ترامپ را غیرقابل‌قبول می‌دانند نزدیک به 55 درصد است.



افزایش نارضایتی از ترامپ اثر ویرانگری برای جمهوری‌خواهان در انتخابات میان‌دوره‌ای خواهد داشت.


فرانسیس فوکویاما درباره انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره گفت: «در آمریکا قطبی شدن جامعه هر روز توسط رئیس‌جمهور تشدید می‌شود. ازنظر من دونالد ترامپ، نماد شکاف در جامعه و تقسیم آن به چپ و راست است که البته این تقسیم‌بندی پیش از وی اتفاق افتاده است.»



این اندیشمند حامی لیبرالیسم افزود: «درواقع دونالد ترامپ با بهره‌گیری از حمایت یک اقلیت و به لطف نظام انتخاباتی آمریکا موفق شد در انتخابات پیروز شود و پس از پیروزی نیز به‌جای پرداختن به مسائل اساسی و بازگرداندن توازن به جامعه، از هر فرصتی برای شعله‌ور کردن آتش زیر خاکستر استفاده می‌کند.»


فوکویاما در خاتمه تصریح کرد: «من فکر می‌کنم دونالد ترامپ نژادپرست‌ترین رئیس‌جمهوری باشد که من تاکنون در عمرم دیده‌ام. ترامپ با سیاست‌های خود جناح چپ را تحریک می‌کند که در مسیری که در آن حرکت می‌کند، هر چه بیشتر افراطی شود. به نظر من این کار ترامپ کاملاً عمدی است چراکه دلش نمی‌خواهد در انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا در سال 2020 رقیب معتبری داشته باشد. زمانی که به علت افراطی شدن افکار جامعه در دو جبهه چپ و راست امکان اتخاذ موضعی میانه وجود ندارد، حیات سیاسی نیز پیچیده می‌شود.»


انتهای پیام/4093


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب