روحیه انتقاد؛ دستاورد بزرگ شاگردان حوزه
گروه سیاسی خبرگزاری آنا؛ شأن مرجعیت در فقه شیعه به ویژه دوازدهامامی به قدری بالاست که در گذرهای تاریخی مانند قیام تنباکو، انقلاب مردم عراق علیه انگلیس و نقطه اوج آن در مشروطه و انقلاب اسلامی به شدت دیده میشود.
دیدگاه حوزه علمیه و فقه شیعه از قدیمالایام بر پایه فقه پویا و انقلابی بوده است. نمونه معاصر این حرکتهای مبارزانه را باید در جریان شهید نوابصفوی و واحدی دید که در برابر ظلم دستگاه شاه ایستادند و در این مسیر رنجهای بسیاری را تحمل کردند. امام خمینی(ره) که از شاگردان برجسته آیتالله بروجردی بودند و بعد از ایشان راهبری انقلابی حوزه علمیه را برعهده داشتند، در دهههای ۴۰ و قبل از فوت آیتالله بروجردی نیز انتقادهایی ولو با حفظ احترام و در کمال رعایت ادب را درباره رفتارهای سیاسی ایشان داشتند. این موضوع را میتوان در اعدام نوابصفوی جستجو کرد که امام راحل به شدت به ورود آیتالله بروجردی به موضوع و صدور حکمی از وی برای توقف اعدام نواب اصرار داشتند ولی مرجع عالیقدر شیعیان وقت، این کار را به صلاح ندانست و طلبهای انقلابی توسط رژیم پهلوی شهید شد.
در اصل فقه شیعه انتقاد و مباحثه حوزوی هیچگاه جرم نیست، بلکه یکی از دستاوردهای بزرگ برای شاگردان یک مرجع تقلید محسوب میشود و نمونه این موارد را میتوان در درسهای خارج فقه علما دید که بسیار مباحث داغ و تند علمی مطرح میشود.
طی روزهای اخیر آیتالله شبیریزنجانی دیداری با برخی از شاگردان قدیمی خود در تهران داشتند که در فضای مجازی و طلبههای حوزه علمیه با آن مخالفت کردند که چگونه میشود مرجعی بزرگ مانند ایشان با افرادی مسئلهداری مانند رئیس دولت اصلاحات که عملاً در فکر رفراندوم برای براندازی حکومت و نظام جمهوری اسلامی هستنددیداری صورت میگیرد؛ بنابراین مردم از دلسوزان نظام توقع دارند حتیالامکان مراجع با مشی انقلابی و صریح موارد، تخلف این افراد را به خودشان گوشزد کنند که راه و مسیرشان در طریق دشمن طی میشود. آیتالله یزدی نیز به تبعیت همین فقیه سیاسی شیعه نامهای دلسوزانه برای آیتالله شبیریزنجانی مینویسد که اگر وقت برای ملاقات با این افراد حاشیهدار وجود دارد چگونه زمان دیدار با استادان حوزه علمیه میسر نمیشود و صرفاً این سؤال از یک مرجع تقلید بود.
مراجع بزرگ تقلید که مأمن و پناهگاه مردم و کشور و شیعیان در زمان خوف و خطر و غیبت کبری حضرت بقیهالله(عج) هستند این مورد که نقد یکی راههای پویا برای حل مشکلات را بیان کرد و آیتالله یزدی این موضوع را یادآور شد که اگر افرادی که قصد براندازی نظام را در ذهن خود پرورش میدهند نباید تذکر داد؟ مگر امام راحل نفرمودند که اگر نظام اسلامی از بین برود تا ۵۰۰ سال دیگر رنگ و بوی از اسلام دیده نمیشود؛ باید حوزه و مراجع نواب صفوی را سانسور نکنند.
انتهای پیام/4082/4071
انتهای پیام/