جهان برای جلوگیری از ظهور صدامهای جدید برابر قانونگریزی بایستد
به گزارش حوزه دفاعی و امنیتی گروه سیاسی خبرگزاری آنا از روابط عمومی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، امیر سرتیپ حاتمی در مراسم اختتامیه «چهارمین کنگره طب نظامی آسیا پاسیفیک» که با حضور هیأتهای پزشکی نظامی ۳۰ کشور جهان در سالن همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد گفت: ایران، سرزمین محققشده رویاهای بزرگ بشری است. سرزمینی که با تاریخ کهن و فرهنگ غنی خود اولین منشور حقوق بشری که مملو از ارزشهای والای انسانی، احترام به نوع بشر و کرامت انسانی است را تدوین کرده و سالهای سال راهنمای اقدام و عمل حاکمان و ملتاش بوده است. ملتی که با پیروی از این اصول، آزادی را به مردمان همعصر خود هدیه کردند. حضورتان را در ایران، سرزمین پزشکان نامآور جهان ابنسینا، ذکریای رازی و ابونصر فارابی خوشآمد میگویم.
وزیر دفاع با اشاره به برگزاری چهارمین همایش بینالمللی طب نظامی بهعنوان رویداد مهم در جمهوری اسلامی ایران که با تأسی از ارزشهای والای انسانی و بشری مورد تأکید دین مبین اسلام است اظهار کرد: با کمال افتخار و حسننیت میزبان شما هستیم تا بار دیگر همانند تاریخ پرافتخارمان، اراده و تمایل و تعهد دیرینه ملت و دولت جمهوری اسلامی ایران را به حفظ و ارتقاء ارزشهای بشری و جان انسانها و ایجاد دنیای پرنشاط برای همه جهانیان اعلام کنیم.
وی با اشاره به ابعاد گوناگون برگزاری این همایش بیان کرد: برگزاری این کنگره در سرزمین پزشکان بزرگ جهان و در کشوری که در مکتب مردم آن، نجات جان انسانی به نجات همه مردم تعبیر میشود و یا براساس فرمایش بزرگانش که فرمودند: هرکس در برآوردن نیاز بیماری بکوشد، خواه موفق شود و یا نشود، گناهانش پاک میشود و همانند کسی است که تازه از مادر زاده شده است، نشاندهنده دانستن قدر و منزلت اهداف متعالی این کنگره و اقدامی ارزشی برای نشان دادن اهمیت انسانها در جهان پُر از جنگ و خشونت امروز، توسط جمهوری اسلامی ایران است.
حاتمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و ملت ما یکی از بزرگترین قربانیهای جنگهای نابرابر، غیرانسانی و ناجوانمردانه از بمبهای شیمیایی و سلاحهای ممنوع بوده است گفت: با گذشت بیش از سهدهه، خانوادههای ایرانی به شکلهای متنوعی با آثار این پدیده شوم و متأثرکننده، مواجه هستند و از آن زجر میکشند. از طرفی سامانه درمانی کشور ما هزینههای بسیار سنگینی را برای درمان و مراقبت مصدومان این نوع سلاحها تاکنون پرداخته و هماکنون نیز در حال پرداختن است.
وزیر دفاع در همین زمینه تصریح کرد: در سالهای حمله شیمیایی صدام به ایران که بیش از 572 مرتبه انجام شده است، سازمانهای بینالمللی برای محکومیت این اقدام سکوت کردند و برای جلوگیری از تکرار این نوع حوادث میبایست کشورهای دارای این نوع سلاحها، ضمن پذیرش اشتباه خود، خطاهای گذشته را جبران کنند. همچنین باید مجامع بینالمللی بدون ملاحظه سیاسی، تولیدکنندگان، واگذارکنندگان و استفادهکنندگان این سلاحها را محکوم و با آنها برخورد کنند.
حاتمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مسیر همکاریهای پزشکی با سایر کشورها گامهای مؤثری برداشته است گفت: امروز سخاوتمندانه تمام توانمندیهای طب رزممان را در معرض نمایش و عرضه گذاشتهایم و نمیخواهیم کشورهای دیگر همانند ما بیش از صدهزار نفر جانباز و مصدوم و قربانی شیمیایی داشته باشند.
وزیر دفاع در ادامه تأکید کرد: معتقدیم همه بشریت باید دستدردست هم دهند و با کشورهایی که قصد دارند با قانونشکنی از سلاحهای
غیرمتعارف و سلاحهای ممنوع استفاده کنند مقابله جدی شود و مهمتر اینکه اجازه ندهیم برخی کشورها با یاغیگری دنیا را به سمت نزاع سوق دهند.
حاتمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی همواره نشان داده است دولتی مسئولیتپذیر، خواهان و دوستدار آرامش و صلح در جهان و پایبند به اصول حقوق بشری و تعهدهای بینالمللی است گفت: آمریکاییها، ما را بهدلیل انتخاب استقلال سرزمینمان و به جرم آزادی تحریم میکنند؛ تحریمهایی که برخلاف اصول اساسی حقوق بشری و غیرانسانی است. آنها حتی در فرایند تهیه داروها و نیازهای اولیه انسانی ملت ما نیز مانعتراشی میکنند و اگر امروز ملتها و کشورهای جهان برابر چنین قانونگریزیها و قانونشکنیها ایستادگی نکنند، شاهد ظهور دوباره هیتلرها و صدام حسینهای جدیدی در جهان خواهیم بود.
وزیر دفاع با اشاره به توانمندی ایران در خودکفایی در عرصه طب نظامی گفت: امروز موفق شدیم بسیاری از تجهیزات و وسایل پزشکی، آشکارسازها، دستگاههای هشداردهنده، تجهیزات محافظتی و دارویی را تولید کنیم و در این زمینه به خودکفایی رسیدیم و مایل هستیم این محصولها را در اختیار کشورها و سازمانهای بینالمللی قرار دهیم.
حاتمی با اشاره به پایبندی جمهوری اسلامی ایران در تمام عرصههای بینالمللی گفت: ایران اسلامی جدای از تولیدهای صنعتی و تجهیزاتی، به تعهدها، توافقنامهها و کنوانسیونهای بینالمللی همانند معاهدههای شیمیایی، میکروبی و هستهای و نیز قوانین سازمان بهداشت جهانی پایبند بوده و بهعنوان عضو فعال در عرصه بینالمللی حضور و همکاری دارد. همچنین وزارت دفاع، عضو کمیته ملی حقوقبشردوستانه است و از این طریق با صلیب سرخ جهانی در زمینه عملیات بشردوستانه از جمله در اختیار قرار دادن تجربههای مینزدایی همکاری میکند.
وی با اشاره به همکاری جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها در عرصه مبارزه با سلاحهای شیمیایی بیان کرد: در چند روز پیش از برگزاری این همایش، همکاران من موفق شدند با برگزاری دوره درمان مصدومان شیمیایی با کمک «OPCW» تجربههای درمانی جمهوری اسلامی ایران را برای برخی از اعضای سازمان منع سلاحهای شیمیایی ارائه کنند و پیش از آن نیز تاکنون 10 نشست آموزشی، با توجه به تجربههای کشورمان در اختیار همه کشورها قرار داده شده است. از طرفی آمادگی داریم در صورت درخواست «ICMM» برای نظامیان جهان این دورهها و آموزشها را در ایران برگزار کنیم.
انتهای پیام/ 4079/
انتهای پیام/