رتبه 161 تهران در میان شهرهای پویا مناسب نیست
حجتالله میرزایی در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی خبرگزاری آنا با بیان اینکه برنامه پنجساله سوم توسعه شهری تهران روز سهشنبه، سوم مهرماه، تقدیم شورای اسلامی شهر تهران میشود، اظهار کرد: یکی از مهمترین مسائلی که در خصوص «شهر زیستپذیر» میتوان به آن توجه کرد، موضوع توسعه شرایط زیست محیطی پایتخت است.
وی، با رتبهبندی شهرهای جهان با شاخص شهرهای پویا اشاره کرد و گفت: در این شاخص، یکی از مؤلفههای مهم در رتبهبندی شهرها، موضوعات محیط زیستی است.
به گفته میرزایی، حجم دیاکسیدکربن، میزان تشعشعات گاز متان، بهرهمندی جمعیت از آب سالم، شاخص ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون، شاخص ذرات معلق کمتر از 10 میکرون و شاخصهای آلودگی از جمله آیتمهای مدنظر در رتبهبندی شهرهای پویا است.
معاون برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهردار تهران با تأکید بر اینکه، در برنامه پنجساله شهرداری تهران، ارتقای جایگاه رتبهبندی شهر تهران در رتبهبندیهای جهانی مورد توجه جدی قرار گرفته است، تصریح کرد: خشکسالی و کمبود منابع آبی یکی از چالشهای پیشروی پایتخت در دهه آینده است که محورهای توسعه شهری نیز باید با توجه به همین چالشها، برنامهریزی و تدارک دیده شود.
میرزایی همچنین به رتبهبندی مؤسسه Zipjet انگلستان در خصوص رتبهبندی شهرهای موفق اشاره کرد و گفت: در این رتبهبندی هم که به شاخص آلودگی هوا، آلودگی صوتی و آلودگی نوری در شهرهای مختلف جهان توجه شده، رتبه تهران در بین 150 کشور جهان در رتبه 145 قرار دارد که رتبه مناسبی نیست.
وی تاکید کرد: با تلاش و برنامهریزی میتوان شاخصهای محیط زیستی را در تهران بهبود بخشید که بر این اساس، هم شهری زیستپذیر برای شهروندان ایجاد کرد و هم جایگاه تهران را در رتبهبندی ارتقاء داد.رتبهبندی 180 شهر جهان در شاخص شهرهای پویا توسط دانشگاه IESE Business که هشتمین دانشگاه برتر جهان در زمینه مدیریت و اقتصاد است، صورت گرفته که در آخرین رتبهبندی آن، تهران رتبه 161 جهانی را به خود اختصاص داده است.
انتهای پیام/4044/ن
انتهای پیام/