تاثیر ساعت صرف شام بر پیشگیری از سرطان
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، این مطالعه که توسط محققان موسسه «گلوبال هلث» بارسلونای اسپانیا انجام شد، نشان می دهد، افرادی که شام خود را قبل از ساعت 9 صرف می کنند و یا پس از صرف شام دو ساعت صبر می کنند و بعد می خوابند در قیاس با افرادی که بعد از ساعت 10 شب و یا نزدیک به زمان خواب شام می خورند، با کاهش 20 درصدی خطر ابتلا به سرطان روبرو هستند.
این مطالعه، اولین تحقیقی است که ارتباط میان خطر ابتلا به سرطان و زمان صرف غذا را بررسی میکند و به گفته محققان نتایج این مطالعه پیامدهایی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان دارد.
دکتر منلیس کلویناس، نویسنده اصلی این مطالعه گفت: نتایج مطالعه ما نشان میدهد که تبعیت از الگوهای روزانه غذا خوردن با خطر کمتر ابتلا به سرطان ارتباط دارد.
وی افزود: یافته های این مطالعه بر اهمیت ارزیابی ریتمهای شبانهروزی در تحقیقات در زمینه رژیم غذایی و سرطان تاکید می کند.
سرطان های سینه و پروستات، از شایع ترین سرطان ها در انگلیس به شمار می روند بطوریکه از هر هشت نفر یک نفر را مبتلا می کنند اما مطالعه جدید نشان می دهد که صرف زودتر شام می تواند این خطر را به یک نفر در هر 10 نفر کاهش دهد.
سرطانهای سینه و پروستات همچنین از جمله سرطانهایی هستند که ارتباط به شدت محکمی با کارهای شیفت شب، اختلال در ریتم شبانه روزی و تغییر ریتمهای بیولوژیکی دارند.
محققان خاطر نشان کردند که برای کشف دلایل یافتههای این مطالعه لازم است که تحقیقات بیشتری بر انسانها صورت گیرد اما همه مسائل ظاهرا نشان میدهند که زمان خواب بر ظرفیت بدن انسان برای سوخت و ساز غذا تاثیر دارد.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/