دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک کارشناس تغذیه عنوان کرد؛

کمبود ید تا ۱۳ درجه ضریب هوشی کودکان را کاهش می دهد

مدیر اسبق اداره سلامت و تغذیه وزارت بهداشت، با اشاره به نقش تغذیه در سلامت افراد، گفت: کمبود ید، تا ۱۳ درجه ضریب هوشی کودکان را کاهش می دهد.
کد خبر : 288581

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، دکتر ربابه شیخ الاسلام در اولین کنگره بین‌المللی و پنجمین کنگره ملی آموزش و سلامت کودکان پیش از دبستان، تاکید کرد: مراقبت‌های همه جانبه از دوران کودکی، یک سرمایه‌گذاری خردمندانه است.


وی اظهار کرد: متاسفانه مادران ما اصلا برای پرورش کودک، آموزش نمی‌بینند، درصورتی که دورانی را می‌توانیم برای آینده فرزندانمان سرمایه‌گذاری کنیم، که این فرصت را به راحتی از دست می‌دهیم وگرنه والدین با رفتار درست‌، باید تغییر را از درون خانواده آغاز کنند.


شیخ الاسلام به سیاست های کلی برنامه ششم توسعه کشور اشاره کرد و گفت: در بخش امور اقتصادی ، منابع و سرمایه های زاینده اقتصادی در واقع همان نیروی انسانی است که سلامت جسمی و روانی او تعیین کننده است. ضمن اینکه، بخش امور اجتماعی برنامه بر توانمندسازی و خوداتکایی اقشار و گروه های محروم در برنامه مربوط به رفاه و تامین اجتماعی تاکید دارد.


وی همچنین به تشریح سیاست های کلی جمعیت پرداخت که از خانواده و فرزندپروری با تاکید بر آموزش مهارت های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره ای بر مبنای فرهنگ و ارزش های اسلامی ایرانی سخن می گوید.


این استاد دانشگاه با استفاده از نمودارهای مربوط به رشد مغزی کودکان صفر تا هفت سال، گفت: دید هر دو چشم، شنوایی، افزایش راه‌های پاسخگویی و واکنش، زبان و کنترل احساسات تا سه سالگی سیر صعودی طی می کند و رشد مهارت‌های اجتماعی نیز تا سه سالگی شکل گرفته و در سنین بعد از آن نیز ادامه خواهد داشت.


شیخ الاسلام به نیازهای تغذیه انسان از شیرخوارگی تا بلوغ برحسب وزن بدن اشاره کرد و اظهارداشت: تغذیه و هریک از مواد مغذی بر رشد جسمی و ذهنی کودکان تاثیرگذارند بطوری‌که کمبود ید تا ۱۳ درجه، ضریب هوشی کودکان را کاهش می‌دهد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب