برداشت بیش از 4 تن گل محمدی از مزرعه آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در این باره به خبرنگار آنا گفت: «از 9 هزار اصله گل محمدی در سه هکتار از اراضی مزرعه آموزشی و تحقیقاتی و یک هکتار از فضای سبز و محوطه دانشگاه، حدود 4 تن گل محمدی ارگانیک برداشت شد.»
دکتر مظاهر نیکخواه افزود: «استفاده از نظام کشاورزی ارگانیک، یعنی مصرف کودهای آلی و استفاده از روش های به زراعی به جای مصرف سموم و کودهای شیمیایی جهت تولید ارگانیک، باعث بالارفتن کیفیت محصول از نظر عطر خصوصا ترکیبات معطر شده است.»
وی اظهار کرد: «گل های محمدی برداشت شده، برای گلاب و اسانس گیری به کارگاه اسانس دانشگاه و کاشان انتقال داده می شوند.»
نیکخواه هدف از کشت این محصول را ایجاد اشتغال و کارآفرینی، درآمدزایی غیر شهریه ای، مصرف کم آب، کشت دیم این گیاه، ارزش افزوده بالای اسانس و ارزش ویژه صادرات آن و در نهایت زیبا سازی فضای سبز و محوطه دانشگاه عنوان کرد.»
وی خاطرنشان کرد: «برای نخستین بار در کشور بیشترین مواد موثره از گل محمدی توسط محققان و پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تولید شده است.»
رئیس واحد شهرکرد با اشاره به مقایسه گل محمدی کشت شده در اراضی استان چهارمحال و بختیاری با نمونه کشت شده در قطب پرورش گل محمدی در کاشان گفت: «اسانس تولید شده از گل محمدی کشت شده در استان بویژه دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، دارای مواد موثره بیشتری نسبت به گل محمدی کشت شده در شهرستان کاشان است.»
نیکخواه افزود: «گونه گل محمدی کشت شده در این دانشگاه از نوع گل صورتی پرپر است و این گل با آب و هوای خنک چهارمحال و بختیاری سازگاری بسیار خوبی دارد.»
وی با اشاره به خواص دارویی گل محمدی تصریح کرد: «گل محمدی دارای ارزش درمانی، بهداشتی و آرایشی است و کاربردهای فراوانی در صنعت بهداشتی، آرایشی و داروسازی دارد.»
انتهای پیام/