دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 ارديبهشت 1397 - 18:30

«فدا»؛ پرونده اجتماعی افراد جامعه

محمدعلى نژادیان، عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامى واحد پردیس با توجه به نبود سیستم دقیق استخدامی بر اساس شایسته‌محوری، در کتاب جدید خود پیشنهادی برای حل آن ارائه کرده است.
کد خبر : 280029

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، این طرح که در سامانه طرح‌های پژوهشی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی به ثبت رسیده است، فعالیت‌های داوطلبانه اجتماعی یا به اختصار «فدا» نام‌ دارد.


می‌توان این سامانه را بر اساس کدملی افراد راه‌اندازی کرد. همان‌طور که در حال حاضر هر فردی می‌تواند سوء پیشینه خود را دریافت کند، می‌توان این سیستم نرم‌افزاری را به‌ نحوی درست کرد که علاوه بر آن قابلیت اخذ حسن‌پیشینه نیز برای شهروندان مهیا شود؛ در حقیقت می‌توان گفت این سامانه پرونده اجتماعی افراد جامعه خواهد شد.


برای همه شهروندان بر اساس کد ملی افراد یک پنل شخصی درست می‌شود که هر فرد پس مراجعه به آن در ابتدا اطلاعات شخصی خود مانند آدرس، تلفن و تحصیلات را وارد می‌کند. همچنین شخص می‌تواند توانایی‌های خاص خود، خدمات و فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی که به صورت داوطلبانه می‌تواند انجام بدهد را در قسمت انتخاب حوزه فعالیت کامل کند؛ مانند آموزش، پرستاری، تعمیرات، خدمات مشاوره در خصوص خانواده، کسب‌وکار، فعالیت‌های اقتصادی، کمک به زلزله زدگان یا به طور کلی حوادث و بلایای طبیعی و شرکت در اردوهای جهادی مناطق محروم.


قابل ذکر است با تکمیل این قسمت وقتی در جایی نیاز به خدمتی می‌شود، سیستم با توجه به اعلام آمادگی قبلی افراد، آن خدمت و فعالیت را به آنها اطلاع می‌دهد. بدین ترتیب افراد مطلع می‌شوند و این امکان را پیدا می‌کنند تا با مشارکت در آن خدمت پرونده اجتماعی خود را با حسن سابقه پر کنند.


برای هر کدام از خدمات و فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی، به‌ طور مثال امتیازی از یک تا 10 در نظر گرفته می‌شود.


هر فردی که جهت استخدام، دانشگاه، سربازی، تایید صلاحیت عمومی برای انتخابات‌های مجلس، شوراهای شهر و ریاست جمهوری اقدام می‌کند. در این سامانه علاوه بر ثبت سوسابقه، حسن سابقه افراد و امتیازهای اخذ شده آنها نیز درج می‌شود.


حال هر فردی امتیاز بیشتری داشته باشد می‌تواند از مزایای اجتماعی بیشتری برخوردار شود و در اولویت موارد ذکر شده قرار گیرد. در واقع انتخاب افراد بر اساس یک سیستم و ملاک یکسان برای همه شهروندان بر اساس شایسته محوری صورت می‌گیرد. حتی در تعیین تخفیفات مالیاتی، اخذ وام‌ها و مجوزهای مختلف می‌توان با مد نظر قرار دادن حسن سابقه افراد این موارد را تطبیق داد و تسهیلات ویژه‌ای برای این موارد نیز در نظر گرفت.



محمدعلی نژادیان


می‌توان این سامانه را طوری طراحی کرد که حسن سابقه و سوء‌ سابقه برای هر فرد قابل مشاهده باشد تا هر فردی از وضعیت پرونده اجتماعی خود آگاه شود و از این طریق انگیزه بیشتری نیز برای خدمات و فعالیت‌های اجتماعی و همچنین ارتقای جایگاه اجتماعی خود داشته باشد.


با اصلاح بعضی قوانین در خصوص جرائم می‌توان قانونی در این سیستم لحاظ کرد که افراد بتوانند بر اساس میزان مشارکت‌های اجتماعی خود و افزایش امتیاز فعالیت‌های داوطلبانه، بعضی از سوسابقه‌های خود را پاک کنند.


برای رسیدن به این مطلوب نیاز است از همه ظرفیت‌های جامعه مخصوصا مساجد، فرهنگ‌سراها، مدارس و دانشگاه‌ها استفاده شود.


می‌توان در سامانه قسمتی با عنوان تبادل خدمات طراحی کرد تا وقتی فردی خدمتی را داوطلبانه ارائه می‌کند، اگر یک روز نیاز به یک خدمت پیدا کرد، از طریق سامانه درخواست کمک کند و دیگران نیز با ملاحظه فعالیت‌های اجتماعی آن فرد به طور داوطلبانه به آن شخص کمک کنند. شایان ذکر است که این چرخه باعث می‌شود فرهنگ خدمت‌رسانی به یکدیگر رشد چشم‌گیری داشته باشد. این قابلیت در خصوص بازنشستگان می‌تواند بسیار مفید واقع شود.


برخلاف سوء پیشینه که صرفا به خود فرد ارائه می‌شود و از طریق درخواست قانونی در دفاتر پلیس صورت می‌پذیرد، می‌توان در صورت تایید مسئولان قسمت حسن‌سابقه هر فرد، به صورت عمومی به نمایش درآید. قابل ذکر است که اگر با کلیات این طرح موافقت شود، می‌توان موارد بسیار دیگری را در سیستم فدا لحاظ کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب