نقش تغذیه سالم در پیشگیری از انواع بیماریها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دکتر ایران احمدپور از استادان هیات علمی گروه تربیت بدنی این واحد دانشگاهی در این نشست گفت: تغذیه سالم در پیشگیری از انواع بیماریها و به ویژه بیماری سرطان نقش بسیار مهمی ایفا میکند، بنابراین باید در زندگی خود به داشتن تغذیه سالم توجه ویژهای داشته باشیم.
احمدپور در توصیه به زنان در خصوص استفاده از غذاهای غنی از آهن افزود: آهن یکی از عوامل موثر در سلامت زنان است. منابع غذایی غنی از آهن شامل گوشت قرمز، مرغ، بوقلمون، ماهی، اسفناج، لوبیا، عدس و نان غنی شده است؛ منابع گیاهی آهن اگر همراه با غذاهای حاوی ویتامین ث خورده شود به آسانی در بدن جذب خواهند شد.
وی افزود: متأسفانه امروز مصرف میوه کمتر و انواع کیک و شیرینی جایگزین آن شده که همگی ما با عوارض این دسته از خوراکیها آشنایی داریم.
این استاد دانشگاه افزود: اگر فردی از برخی گروههای غذایی از قبیل ویتامینها بیش از حد استفاده کند، باعث افزایش اشتها شده و چاقی مفرط را در پی دارد. البته در صورت عدم مصرف ویتامین نیز بدن توانایی مقابله با میکروبها و ویروسها را نخواهد داشت.
احمدپور با اشاره به استفاده از غذاهای مضر نظیر فستفودها و تنقلات غیرطبیعی مانند چیپس و پفک، اظهار کرد: مصرف این قبیل غذاها باعث چاقی میشود؛ بهطوریکه هر چه قدر استفاده از این گونه غذاها کمتر شود، زیان کمتری به بدن میرسد.
این عضو هیات علمی دانشگاه از عواملی اصلی پیشگیری از بیماری گفت و خاطرنشان کرد: یکی از عوامل اصلی برای پیشگیری از بیماریهای مختلف و از جمله سخت و پرهزینه و لاعلاج توجه به سلامت غذا و تغذیه مناسب است.
وی افزود: اگر وعدههای غذایی مصرفی میزان کالری و ویتامینهای موردنیاز بدن را تأمین کند، ضمن تأمین انرژی بدن، باعث بهوجود آمدن شادی و نشاط در فرد میشود و در صورت قرار گرفتن ورزش نیز در کنار تغذیه صحیح، عملکرد کارهای روزانه و زندگی فرد در اجتماع بهبود خواهد یافت.
انتهای پیام/