تولید شیرینیهای رژیمی، کاهش کاربرد قند و شکر و بهبود کیفیت مواد غذایی در مرکز تحقیقات واحد یزد
معصومه طباطبایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا به تشریح جزئیات روند تشکیل مرکز تحقیقات غذا و شیرینی واحد یزد پرداخت و اظهار کرد: «مرکز تحقیقات غذا و شیرینی واحد یزد در جلسه هیأت امنا، مهر سال 95 مورد تصویب قرار گرفت. با توجه به اینکه مهمترین سوغات یزد، شیرینی است و وجود رشته صنایع غذایی در مقطع کارشناسی ارشد و کارگاهها، آزمایشگاهها و امکانات مربوط در این واحد دانشگاهی، تشکیل مرکز تحقیقاتی در این زمینه تصویب شد.»
طباطبایی گفت: «پس از اخذ مجوزهای مربوط از سوی سازمان مرکزی و سایر ارگانها و انجام بازدیدهای میدانی، خرداد 96 این مرکز فعالیت خود را آغاز کرد؛ اکنون در حال تحقیقات اولیه بر اساس پایاننامههای کارشناسی ارشد دانشجویان با هدف اجرای پژوهشهایی روی رنگهای خوراکی و رنگهایی که از محصولات ارگانیک گرفته میشود، هستیم؛ فعالیت روی چربی، شکر و قند مواد خوراکی در تهیه شیرینی نیز در دستور کار قرار دارد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان و واحد یزد خاطرنشان کرد: «فعالیت جدی در حوزه شیرینیهای رژیمی، بهبود کیفیت مواد غذایی و شیرینی، میزان قند و شکر مصرفی در تهیه آنها و بستهبندی مواد خوراکی از اولویتهای مرکز تحقیقات واحد یزد است.»
رئیس مرکز تحقیقات غذا و شیرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد افزود: «با توجه به خرید دستگاهها و تجهیزات مورد نیاز در مدت اخیر، رایزنیهایی در سال 97 برای تعریف طرحهای مشترک با سازمانهای مختلف در حوزه مواد غذایی و تولیدکنندگان مواد خوراکی آغاز شده است.»
طباطبایی در پاسخ به پرسش آنــا درباره مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست واحد یزد نیز اظهار کرد: «روند تشکیل مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست واحد یزد نیز مشابه روند تشکیل مرکز تحقیقات غذا و شیرینی است؛ به این صورت که این مرکز مهر 95 مصوبه هیأت امنا را اخذ کرد و خرداد 96 راهاندازی شد. با توجه به قدمت رشته شیمی و رشته محیط زیست با گرایش آلودگی که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو دارد، این مرکز با نام شیمی و محیط زیست تشکیل شد.»
این مسئول بیان کرد: «مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست هم در زمینه تولید مواد شیمیایی بویژه نانو مواد و هم در مباحث محیط زیستی فعالیت میکند. خوشبختانه این مرکز با شرکت آب و فاضلاب روستایی قراردادی را برای بررسی آب چاههای دشت نصرآباد یزد با هدف تعیین مقدار نیترات و نیتریت منعقد کرده و وارد فاز اجرایی شده است.»
وی با توجه به برنامههای این مرکز برای سال 97 گفت: «سایت مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست در حال تکمیل است؛ تلاش میکنیم برگزاری کلاسهای آموزشی در زمینههای مختلف بویژه محیط زیست و آلودگی را گسترش دهیم. به صورت کلی هدف اصلی این مرکز موضوع آب است که در استان یزد معضل مهمی محسوب میشود. در این چارچوب تعیین میزان فلزات سنگین و آلودگی آبها و ارائه راهکارهای مناسب برای شرکتهای مختلف از اهداف مرکز است.»
رئیس واحد یزد افزود: «در حال رایزنی با برخی شرکتها هستیم تا دستگاههایی را تهیه کنیم که فاضلاب حاصل از آزمایشگاههای تحقیقاتی و آموزشی را تصفیه کند تا قابل استفاده باشد و یا اینکه حداقل میزان آلودگی شیمیایی آنها را کم کنیم.»
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: «با توجه به نامگذاری سال به عنوان حمایت از کالای ایرانی برای مرکز تحقیقات شیمی و مواد غذایی میخواهیم به سمت تولید مواد شیمیایی با توجه به ظرفیت و پتانسیل معدنی استان برویم؛ این مراکز تحقیقاتی در بسیاری از مقولهها مرتبط هستند. یعنی مرکز تحقیقات غذا و شیرینی میتواند بخشی از فعالیتهای خود را با همکاری مرکز تحقیقات شیمی و محیط زیست انجام دهد.»
طباطبایی ابراز امیدواری کرد این مراکز تحقیقاتی با همکاری اعضای هیأت علمی و دانشجویان باعث ارتقای واحد یزد و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی شوند.
انتهای پیام/