کتاب «راهنمای عملی بهداشت مواد غذایی» منتشر شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، کتاب «راهنمای عملی بهداشت مواد غذایی» که در برگیرنده آزمایشهای میکروبی مرتبط با انواع میکروبها در مواد غذایی مختلف است از سوی محمدحسین موثق عضو هیأت علمی و استادیار گروه دامپزشکی واحد شبستر تدوین و تألیف و از سوی انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی منتشر شد.
در این کتاب روشهای نمونهبرداری از مواد غذایی، کشت، جداسازی و شمارش میکروبها در 11 فصل جداگانه توضیح داده شده است؛ فصل اول به اصول اولیه کار و تجهیزات اولیه مورد نیاز آزمایشگاه میکروبشناسی مواد غذایی اختصاص یافته و در فصل دوم روشهای نمونهبرداری و سترونسازی شرح داده شده است.
کتاب به ترتیب محیطها و روشهای کشت، شمارش احتمالی باکتریها در محیط کشت مایع، شمارش کلی فرمها در محیط جامد، کشت، جداسازی و شمارش کپک و مخمر، کشت و جداسازی سالمونلا، جستجو و شمارش استافیلوکوکوس آرئوس، کلستریدیوم پرفرینجنس و باسیلوس سئوس در مواد غذایی، بازرسی بهداشتی تخم مرغ، گوشت قرمز، گوشت طیور و ماهی و نوشابههای غیرالکلی و ادویه شرح و توصیف شده است.
مطالب کتاب مطابق با سرفصل درس میکروبشناسی مواد غذایی در رشته علوم و صنایع غذایی و درس کنترل کیفی و بهداشتی مواد غذایی رشته دامپزشکی تنظیم و سعی شده است و روشهایی ارائه میشود که با امکانات موجود در کشور و استانداردهای موجود به سادگی قابل اجرا باشند.
این کتاب میتواند مرجع کارشناسان و مسئولان فنی کارخانههای صنایع غذایی، واحدهای تولید کننده مواد غذایی و آزمایشگاههای کنترل بهداشتی مواد غذایی باشد.
کتاب «راهنمای عملی بهداشت مواد غذایی» در 191 صفحه به قیمت 250000 ریال در تیراژ 2000 نسخه به بازار عرضه شده است.
انتهای پیام/